THE RETURNED TRAILER

Det är denna serie som har etsat sig på mitt huvud så det inte bara går att få bort den. Jag och Jakob såg hela första säsongen och vet ni vad? Det stannade mitt i allting i väntan på nästa säsong, DET GÅR INTE ATT GÖRA SÅHÄR MOT MIG! Detta är en av de mest spännande mest intressant och facinerande, bästa serierna jag sett. Jag skojar inte ens nu, det är det enda jag kan tänka på, hur ska det sluta? Vad kommer hända?

Serien fokuserar på en liten stad som vänds upp och ner när flera i lokalbefolkningen, som har varit döda en lång tid plötsligt dyker upp igen, har inte åldrats och omedvetna om sin egen död. När de försöker att återuppta sina liv börjar konstiga fenomen och ohyggliga mord att uppstå.

Första avsittet av serien börjar på bussen med en grupp skolbarn som återvände från en skolresa för 4 år sedan. När busschaffören kör står plöstligt någonting ivägen för bussen, han manövrerar för att undvika det som står i mitten av vägen, kör utför ett stup med hela skolklassen som omkommer. Plötsligt några år senare, ser man en ung flicka klättra upp från ravinen och börja gå hemåt. Hon är omedveten om att hon faktiskt är död, hon har inte ändrats eller blivit ett år äldre. Bara det att hon har en tvilling, som aldrig satt med i bussen gör ju så att tvillingen nu är 4 år äldre när hon kommer tillbaka. 


CAROLINA KLÜFT, KVINNOFRUKOST

Ja nu kommer den hära bästa söndags- eller lördagsmorgonen som finns! Kvinnofrukost! Ni kommer säkert ihåg att jag publicerat så många inlägg om detta innan men just denna söndagen var det Carolina Klüft som var på besök och berättade om hennes kändigskap, OS, EM och hur hon kom dit hon är idag. Om alltid skriver jag en lite rapport efter varje förelsäning jag är på (obligatoriskt från vår skola - seminariekort) så kan ta lite från den rapporten jag skrev och klistra in så ni fattar handlingen sen. 
En rolig sak var att hon hade med sig sin lilla dotter Laleh på scenen, hon klängde, gapade, klappade och var överallt och ingenstans undertiden Carolina skulle föreläsa vilket framkallade många skratt lite här och där. 

Carolina pratade mycket om hennes sportkarriär, prestationer, det sociala samhället och hur hon kom dit hon är idag. Vad behöver man göra för att konstruera sin egen väg? Och hur ska man göra det?

Hon pratade om att dagens samhälle är så inriktat på att få uppmärksamhet, likes på sociala medier och hur människor borde vara, inte hur de är. Det är ett prestationssamhälle vi lever i, vilket inte är det lättaste att växa upp med. I hennes unga år sa hon att hon fick kämpa mycket för den hon är idag, man måste jobba på sin fysiska, men även psykiska förmåga för att klara av kändisskap och sig själv. Karolina hade tre punkter hon alltid går efter när hon idrottar eller gör någonting som har betydelse för henne:

1.      Glädje, ha roligt är viktigt

2.      Allting gör sitt allra bästa, 100 %

3.      Alltid lära sig någonting

Hon jobbar väldigt mycket med metaforer. Ett exempel på detta är fokusknappen av/på där hon har lärt sig att när det väl gäller, ska ”på knappen” vara påslagen, som exempelvis OS eller VM eller andra stora sportevenemang. Men det allra viktigaste för henne är att hon också bara kan vara människa, utan att bry sig om att alltid vara på topp och alltid ha fokus. ”Av knappen” fungerar som den person hon identifierar sig med, där hon bara är.

En annan viktig metafor är skyddsnätet, vilket innefattar hennes vänner, familj och dem som fångar upp henne när ho inte klarar av en situation. Alla faller någon gång och då är det viktigt att ha sitt skyddsnät där som fångar upp en. Inom psykologisk mening är detta ett sätt att inse själv att det är okej att misslyckas i livet, annars lär man sig aldrig hur man egentligen ska göra. Även kända ikoner är också människor och fungerar likadant som all andra. Det sociala samspelet mellan människor är så viktigt för att vi ska kunna fungera som individer och kunna fortsätta vår resa till framgång, inom karriär, vänskap eller vad som helst.

Jag själv tyckte det va viktiga saker Karolina tog upp om att man behöver människor runt omkring en som stöttar, annars är det väldigt svårt att klara av livets alla utmaningar, speciellt i det samhället vi lever i idag. Pressen på sig själv, det är den som man måste släppa för att kunna gå framåt och lyckas med det man vill göra. Då tar man hjälp av sitt sociala nätverk för att lyckas med detta.




HOS EMELIE OCH MIKAEL

I lördags skulle jag träffa upp Emelie och Mikael i stan i Borås för att kolla runt lite på den stora marknaden, fika osv. Det va precis det vi gjorde, marknaden va hur stor som helst, den internationella marknaden som jag vart på innan i stan va inget emot denna. Det var stånd precis ÖVERALLT i hela stan, inte bara torget. 
Vi satte oss redan på Viskan för att ta en kopp kaffe och fika lite. Tog en kaffelatte karamell (hur god som helst)
Emelie hade planerat upp kvällen så som att vi skulle göra tacopaj när vi kom tillbaka till deras lägenhet så vi satte igång med det direkt och det blev en riktig hit! Blev så mycket paj så fick till och med med mig en matlåda hem (plus att de fick matlådor för flera dagar framöver). God sallad gjord av Mikael också! Sedan var det dags för ett avsnitt av Mikael favvoserie, Blacklist. Dock fattade jag inte så mycket för det var mitt i serien men det verkade bra så kollade faktiskt upp den sen när jag kom hem. Kanske nåt att börja på? 
Dock så vill jag ha serier där säsongerna redan är klara... HATAR att vänta på nästa avsnitt i 1000 år innan det kommer. 

Kvällen fortsatte iallafall med brädspel!! Och om det va längesedan man körde det eller? Den försvunna diamanten blev det i tre omgångar. Tur för oss så vann vi en omgång var så ingen behövde lite ledsen och sitta och tjura resten av kvällen (hahaha) nej så farligt skulle det nog inte bli. 

Vi gick och lade oss ganska tidigt (eller ja kanke vid 12) för skulle upp på kvinnofrukost dagen efter. Men ahde en väldigt rolig dag/kväll/natt hos dem iallafall! Mycket trevligt sällskap och finurliga diskussioner ;)




MIN TENTAMORGON OCH GÅRDAGENS TJEJKVÄLL

Igår var jag och rania på tjejkvällen i stan och sprang runt och smakade på massa gott, kolla in brandmän och köpte parfym. Innan var det såklart gymmet så gick vi direkt till stan sen. Så mysigt med dessa tjejkvällar, gillar dem så mkt. Då kunde jag komma ifrån plugget inför den stora tentan jag precis skrivit nu (ja, jag sitter på bussen hem för tillfället). Jag har egentligen ingen aning hur tentan gick.. Allting hängde på om man hittade rätt lagrum i lagboken. Hoppas mitt innersta dock för att jag inte ska få omtenta. Den ligger dagen efter nästa tenta vi ska ha så inte direkt så kul.. 
Våran föreläsare hade gjort ett fel i tentan dock så vi fick ta bort den sista uppgiften. Han hade råkat skriva in svaret också, lite kul och en liten lättnad att slippa den också. 
Nu när jag kommer hem ska jag och älskling ner till torgstallet och äta, eller från min sida fira att denna äckelmorgon är över! Mådde så dåligt imorse för jag va så nervös. Hade ont i magen, spyfärdig och hela köret.. Nu har det gått över iallafall!



VITLÖKSBRÖD ÄR GOTT

I söndags kom Sanna och Rania till mig och lagade lite mat och hade det skoj. Rania har ju köpt en ny bil så den tog vi en sväng i ner till Ica och köpte mat (blev sallad och hemmagjort vitlöksbröd). Sedan var det planerat som vanligt att vi skulle se på en skräckfilm men.... ja det går ju aldrig som det är tänkt. Vi har alltid alldeles för mycket att prata om så tiden bara rinner iväg. Men jag är så glad att jag har er♥



KRÄFTSKIVAN

Jo vi var ju då på kräftskiva i lördags för att fira Andreas. Kräftor och ost, pajer, sallad och massa stod på menyn och det var hur gott som helst!
Mina kusiner hade även fixat lekar så som tipspromenad, skjuta fotboll och spika spik i stubbar (hehe). Vårt lag vann tipspromenaden iallafall! Kände mig bra när jag kunde första frågan om vilken färg coca cola egentligen är utan alla färgämnen. 
De hade ju dukat upp bort utomhus med vindskydd och hela köret, men sen när det började bli kallare så gick vi in. Där fick vi tårta, drinkar, kaffe och allt. Drack nog 6 glas vin och en drink så vart rätt mö för lilla mig. Men gott var det! Det var ju inte så stora glas vin heller så det gick bra. 
Vi gick sedan hem på natten för ingen kunde ju köra bil. Mamma och pappa fick gå hela vägen till oss medan jag och Jakob bara kunde gå 5 min innan vi var framme hos honom, lite lyx. 





INFÖR KRÄFTSKIVAN

Såhär såg jag ut inför kräftskivan som vi var på i lördags! Det var även Andreas 40-årsdag som vi friade. Gillar mitt kroppssmycke så mycket, ska införskaffa fler sådana. 




LÖRDAGSMAT

På lördagskvällen bestämde vi oss för att åka till Ica och laga till ett recept. Blev vit tonfisk, gurkröra och ungsbakad potatis. Det var faktiskt jättegott och jätteenkelt att göra! Dock så tyckte jag receptet innehöll lite för mycket citron, det va liksom citron i allt ni ser på bilden, gurkröran, såsen ja..bara citron vid sidan om.
Vi gjorde ju ett recept med vit tonfisk på alla hjärtans dag detta året med och den va nog snäppet godare! Om ni inte provat att äta det så är det väkdigt gott. Man ska bara steka varje sida av tonfisken ca 45 sekunder sen är den klar. Och den kan vara lite rå i mitten vilket är smaskens. 





BOWLING & SKRÄCK

På fredagskvällen ville Simone ut och bowla så jag, jakob, jonte och petter var med och körde en match! Va himla kul när man inte varit där på länge. Dock så får jag alltid så himla ont i mina nagelband när jag kastar kloten? Lite konstigt men det går ju över efter en stund. 
Efter detta åkte vi direkt till ica för att handla med oss lite gott att äta och sedan hem till simones och petter .... HUS? Ja de har flyttat till ett hus. Dock så är det en miniatyr av ett hus, väldigt litet alltså, ungefär som en lägenhet fast emd trappa och hela köret. Va hur mysigt som helst. Så vi lagade lite mat och satte oss sedan för att kolla på en skräckfilm. It follows hette den, men de inte den för alla somnade...



VINKVÄLL I BLIDSBERG

Varför inte en vinkväll mitt i veckan? En torsdag? Jo i torsdags åkte jag iväg till Linda efter skolan för att förbereda lite chips, dip och annat gottis när de andra skulle komma. Vi var några stycken som hade en mysig kväll med pizza, snack och vin (inte för min del dock, gick ju då fortfarande på piller). Vi spelade lite lekar, dansade, pratade och hade det mysigt. Jag, Anna och Frida sov också över och åkte in till stan med Linda dagen därpå. Vi va till och med hemma innan klockan 9 på morgonen!




UPPDATERING OM LÄGET

Ja jurdikkursen märks verkligen av på mitt skrivbord. Hur många böcker som helst i denna kurs ju?? och Lagboken ska man väl inte ens snacka om... precis börjat lära mig ordentligt hur man ska referera (som man också behöver kunna till tentan). Så here it goes: 2 Kap. 1 §. 2 st. BrB. Där har ni en! Alltså andra kapitlet, paragraf 1 stycke 2 i brottsbalken! yeey nu fick ni allt lära er. 

Iallafall annars, var och fikade med Cheyenne igår på torgis, va så längesedan man sågs ju så va hur kul som helst att catcha upp lite, plus att maten är ju toppklass (löööve)
Gick direkt sedan till vårdcentralen för att återigen kolla mina ögon eftersom det verkligen inte går över detta skiten som jag har. Nä då visade det sig att jag har både allergisk ögoninflammation OCH ögoninfektion samtidigt?! HOW IS THIS POSSIBLE. Sjuksköterskan va helt förtvivlad för min skull nästan, jag har tydligen gått på tavegyltabletter alldeles för länge så hon ringer mig bokstavligt talat varje dag nu och frågar hur jag mår.. ja på riktigt! Senast idag på föreläsningen ringde hon och sa att hon vart så orolig för mig och legat och tänkt på mig på kvällen och va tvungen att ringa.. Sen avslutades samtalet med "okej, jag ringer imorgon igen då!". Nästan för go eller??

Hon kunde heller inte skriva ut så starka saker jag behövde så va tvungen att vänta på doktor som skrev ut en stark salva som ska va både i och runt ögonen. Börjar (eller känns iallafall) som att det börjar släppa lite nu, det ser iallafall bättre ut!

Ja det var uppdateringen för mig, imorgon blir det tjejmys i Blidbserg hos Linda. puss


GYMMET OCH VARDAGEN

Okej första bilden - någon gång innan sommaren
andra bilden - soltime mitt i sommaren
Tredje bilden - för kanske 2 veckor sedan
Fjärde bilden - IDAAG

Jo gymmet går väl ganska bra, precis kommit igång igen och kört en vecka redan. Hade ju hela sommaruppehåll nästan hela sommaren. Slutade typ efter vi kom hem från Grekland och började nu igen för en vecka sedan. Sån tur jag har så har det inte hänt såååå mkt.. man märker väl att man är lite trög nu i början med lite lättare vikter än innan men det kommer väl. Rania har skaffat gymkort på Nordic nu också så vi kör väl tillsammans där och försöker få till någonting bra med våra liv (höhö). Känns skönt att ha börjat igen dock, man kände sig så himla trög och otränad hela sommaren egentligen förutom när jag lyfte tunga lådor på Lidl. 
Men vardagen är igång med plugg och annat och detta är ju en del av min vardag så det känns bra. 

Ni som förresten såg att jag la ut en bild på instagram om hur min ögon hade förbättrats.... glöm det. De förvärrades över helgen igen och jag vaknar varje morgon med att jag inte kan öppna dem för det är så mycket var ivägen.. fräscht eller hur? Så smink kan jag väl glömma fortfarande även om jag försökte i helgen på festen. Hade inte haft smink på, HÖR OCH HÄPNA, 2 VECKOR innan jag hade det i helgen igen. Fatta att man kände sig snygg?

Men om detta ska gå över någon gång så får jag nog ta och besöka läkaren igen för ögonen är så torra och äckliga att jag inte helst vill se mig själv i spegeln..





HELGEN

I helgen skulle vi egentligen åkt till stenungsund redan på fredagen men blev sen istället att vi åkte på lördag vid lunchtid. Då fick vi lite extra tid att fixa någonting gott på kvällen! JO det blev hemagjord sushi! Det är faktiskt mycket enklare än man tror. Vi hade bara en liten påse ris (kanske 500g) och 5 blad med stora sjögräsark. Detta blev resultatet av det. Vi hade mycket över så man blev mätt till frukost också. 
Vi hade i massa saker, rom, gurka, paprika, crabfish, lax, sjögräs, avokado och ja.. massa. 

På lördagen åkte vi då upp till stenungssund till Freddys inflyttningsfest. Det visade sig vara hur kul som helst! Kände egentligen inte en jäkel där så bra men vi hade det asskoj! Träffade massa nya människor som va hur härliga som helst. Kvällen avslutades utanför Harrys där vi tillslut inte gick in men.. aja skoj va det. Vi fick somna inne på toagolvet på massa lösa kuddar från soffan för alla andra sovplatser va upptagna. Detta visade sig senare inte va jättebekvämt så jag vaknade klockan 6-7 på morgone kanske? Sen drog vi redan vid typ halv 9, det va ju ingen som vakna och både jag och Jakob hade redan vart vakna ganska länge då som sagt. Så vi drog väl en sväng och käkade frukost på subway och sedan va vi hemma redan vid halv 12 !




RÄTTEGÅNG I EKSJÖ

Jo nu är det ju så att jag bytt grupp från Borås till Eksjö vilket ligger gaaaaanska mycket längre bort. Men iallafall på vår lediga dag gjorde vi vår uppgift med att besöka tingsrätten på en rättegång. Vi valde en med misshandel och snatteri och satt där i en timme ungefär och lyssnade. Det var en ganska kort en. Handlade om en fru som hade misshandlat sin man, men enligt dem så var det inte så farligt som det lät. Detta är ju offentliga handlingar så jag får berätta om det (så ni inte tror annat hehe). 
Iallafall efter detta tog vi en liten fika på ett jätte mysigt litet fik i Eksjö. Behövde verkligen kaffe vid det laget. Hade sovit hos Viktoria dagen innan, kollat första paradise avsnittet osv men hon dricker ju inte kaffe den jäkeln haha ;) 


LISEBERG

I söndags var det äntligen dags för Liseberg med Rania och Sanna. Som vi planerat detta länge för att få det att fungera för alla 3. Jag hade ju dock mina jäkla ögon som svullnade upp rejält på morgonen men fick ta dubbel dos av tabletter och åkte iväg ändå! Vi hann nog med alla attraktioner vi ville åka. Även gasten blev vi skrämda på om det inte vore för en liten kaxig kille som spoilade hela grejen undertiden vi gick genom de trånga gångarna.. 
Blev lite glass, strössel och godsaker denna dag, mycket fett kan man säga men ändå, det är söndag och vi var på ett nöjesfält? Man kan ha undanflykter ibland. 

Kvällen avslutades med en fet sjtjärnvinst på Center för Rania. Glädjen spred väl sig i kroppen och hon bara la sig över hela spelborden och skrek av glädje, FÖRSTA STJÄRNVINSTEN NÅGONSIN! 
Härlig dag med mina mest älskade vänner. 









MÅNGA KALAS I ETT

I lördags hade vi kalas för Jeanette, mamma, morfar och Noah i hembygdsgården i rångedala! Va ett kvällskalas som började vid 6 för på dagen var det "smaka på Ulricehamn" i stan! Fick massa godsaker att smaska på då! Tog bland annat 2 glassar (en med flamberad maräng), pulled pork burgare, syriansk buffétallrik, kaffe från kafferosteriet, tacotallrik, din deli bricka och massa annat gott. Så det kan ni va avundsjuka på! 
Iallafall, kalaset var najs. Kunde ju fortfarande inte ha smink runt ögonen så gick i princip med solglasögon hela tiden. Tårtorna va hur goda som helst också! Den fyrkantiga tårtan som ni ser var min favorit! Va typ smält plopp med kaktus och päronsmak Mellan lagren. Tårtan jämte den innehöll en hel burk med nutella...Ja sen körde vi väl lite krocket, luftgevär osv ute på stora planen.








RSS 2.0