JULAFTON 2016

Denna julafton firades både i Rångedala hos mormor och morfar och även i Dalum hos farmor och farfar! Det blev julbord på båda ställerna vilket gjorde så magen va full verkligen hela dagen! Tomten kom också i vablig ordning och jag är supernöjd över mina julklappar iår!

Vi gjorde även någonting vi inte brukar göra, vi gick på midnattsmässa i kyrkan på natten! Jag var sjukt trött så det var knappt jag kunde hålla mig vaken men annars var det väldigt mysigt. 

 
 

JULAFTONS MORGON

Det första vi gjorde på julafton på morgonen var såklart att titta på sista avsnittet av selmas saga (julkalendern!) och det slutade så sjukt bra, as always. Det har varit den bästa julkalendern på länge faktiskt!

Sedan är det julklappar i julstrumporna vid spisen varje gång! Detta året fick vi en stor chokladtomte och jag fick en miniparfym med kokosdoft! 

Sedan ska ju alla byta om osv för vi skulle redan vara hos mormor och morfar vid kl. 11. Så nedan ser ni julfotona framför granen innan vi åkte. 


JUL PÅ LISEBERG

Julkänslan iår har verkligen varit på noll, även fast jag varit i London... ganska konstigt egentligen. Men jag och Rania försökte iallafall frambringa känslan genom att åka till jul på Lisberg den 22:e december! Där var det mysigt med julmusik, snö och Tomteland. Julkänslan kanske kikade fram en liten stund men försvann direkt när vi gick ut och fick se att det inte alls var snö ute...

Vi hade iallafall en mysig dag, köpte lite godsaker och jag smakade även på den godaste varma chokladen jag druckit tror jag..! Det var med vanilj, choklad... och sen saffransgrädde på, sjukt gott!

 

JULGRAN & PEPPARKAKSHUS

Här är vår årliga julgran! Den blev väldigt stor iår, och jag hittade den förstås. Familjen väntade tills jag hade kommit hem från London innan vi köpte granen och klädde den! Här ser ni den, men vi har efteråt hängt upp 2 nya julgranskulor, en från Liseberg och en från London!


Och jag och axel klistrade även ihop ett pepparkakshus och gjorde det vackert. 

 

LUCIA PÅ STAN

Lucia på stan har jag faktiskt innte gått på på väldigt länge. Så dagen före jag skulle åka till London gick vi ner på kvällen och tittade. Jag och mamma hade ju redan sett Lucia i kyrkan men det är ju mysigt ändå att se när de åker genom stan osv. 

 

UTEKVÄLL I BORÅS

Tjenis igen! Och god jul i efterskott. Detta är bilder från en kväll i Borås med tjejerna. Förfest hemma hos Sanna i vanlig ordning. Denna kvällen körde vi även mannequin challenge! Den blev faktiskt as bra på första försöker även fast jag stod i en pose som var väldigt obekväm. 

 

LONDON MOVIE

Första inlägget från London och filmen är redan klar!

ISLANDSHÄST & PINCHOS

På praktiken fick jag vara med och göra mycket! Bland annat också på deras ha-kul-peng! Det var jag som bokade och gjorde iordning allting och denna gången blev det att rida islandshäst! Det var sjukt kul och även svårare än jag trodde. Vi red inte direkt på den enklaste banan för nybörjare heller, va grenar, kvistar och över stock och sten, inte det lättaste. 

På kvällen hade jag bokat in oss på pinchos i Borås! Alla var jättenöjda med dagen, nästan så de skulle boka in mig som fixare av roliga saker till dem! *blink*

En bild är även på en kaka jag bakade sista dagen till dem, även det uppskattat. 

 
 

BÄSTA PRAKTIKANTEN

Okej detta är bara skojskojskoj! Vi på praktiken skojar jämt och ständigt med varandra och kör practical jokes hela tiden. Så sista dagen var jag kvar extra länge (så att ingen skulle märka såklart) och satte upp massa roliga skojsaker bland annat dessa 2 bilder ni ser nedan! Detta var på min ena handledares kontor, han fick nog sig ett gott skratt när han kom tillbaka där på måndagen!

Satte även upp lite bilder i min andra hanedares kontor samt på kylskåpet (haha!!)

Sista bilden var en present från mina hanedlare när jag slutade! Var så himla fint av dem, dessa koppar har jag tjatat om i flera veckor att jag ville köpa sen vi såg dem på second hand i Ulricehamn. Vi har nämligen samma servise hemma, bara tekoppar istället för kaffekoppar! De är även värda en hel del.... Men de hade redan köpt dessa till mig första gången vi såg dem, och sedan ljugit om att de inte gick att köpa i ca 4 veckor för att jag inte skulle få veta! haha nawi!

 

LUCIA I KYRKAN

Den 11 december (Lucia) bestämde sig jag och mamma för att åka ner till stan vid 9 på kvällen för att lyssna på lucia i kyrkan. Tror aldrig jag har lyssnat på dem så i kyrkan förut, bara på torget! Det var väldigt vackert och mysig stämning, speciellt lite senare på kvällen också. Kyrkan va helt proppfull och lucia sjöng tillsammans med en stor kör där bland annat min handledare från praktiken var med!

 

LONDON ÖVERRASKNING

Jadå som ni flesta vet fick jag julklappen från Jakob att jag skulle få åka till London och där har vi ju varit nu! Bilder kommer såklart senare!

 

FARMOR & FARFARS PRESENT FRÅN OSS

Som bröllopspresent fick farmor och farfar en hemmagjord tre-rätters middag hemma hos oss tilsammans med andreas, charlotte och mina kusiner. VI hade fixat med massor av fin mat, förrätt ute på balkongen (pepperkakor med olika ostar och marmelader och glögg) och sedan middag inne i vardagsrummet. Efter måltiderna hade vi fixat lite av en "minneskväll" med många foton och filmer på oss när vi var små som vi satt och tittade på. Det var så himla mysigt alltihopa så man borde ju göra det oftare tycker man. 

 

WALKING DEAD KVÄLL

Första bilden var lite mat jag, jakob, simone och petter gjorde hemma hos dem en kväll efter vi hade varit på ljusparty långt ute i skogen. Det blev lite pulled pork, sötpotatispommes (egengjorda) och gosallad. Detta var ändå en söndag, man får ju lyxa till det lite ibland liksom.

De andra bilderna är det mys hemma hos simone där vi kommit på en ny tradition att vi alltid träffas när nya walking dead avsmitt kommer ut och kollar tillsammans med massor av godsaker. 

 

JULMARKNAD I TJOLÖHOLMS SLOTT

Egentligen var det så att vi skulle åka till Vapnö gård bortmot Halmstad för julmarknad detta året men det blev så lång resa tillslut och det var så halt på vägarna att vi beslöt oss för att åka hit istället! Det var ett väldigt vackert slott med marknad utanför och runt hela området. Väldigt fancy och stort om jag får säga dte själv. Själva tomten satt också i slottsingången och tog emot alla barn, öppna brasor fanns inne i slottet och massor av stora fik som serverade godsaker. Jag köpte på mig lite gottis (praliner och saffransmuffins) och lite annat jag smaskade i mig senare. Det är ju alltid lite dyrare, men lite godare. 

På kvällen var det även en fin eldshow för alla, sjukt coolt. 

 

FARS DAG

På fars dag firade vi genom att käka hela familjen på kinarestaurangen och sedan på kvällen åka till mormor och morfar för att käka räkmacka med mammas sida av släkten. På förmiddagen hade vi även varit hos farmor och farfar och firat på pappas sida av släkten. Där fikade vi, kollade på gamla kort tillsammans och hade dte mysigt. Pappa fick ju självklart present också, någonting som han velat ha länge, uppvärmningsbara strumpor! (haha!)

 

UTGÅNG I BORÅS

Bilder från en utgång i Borås med tjejerna! Anton och Albin joinade oss också sen. Vi var på förfest hos Sanna i vanlig ordning och hade en så sjukt bra kväll med mycket dans på Viva. 

 

REBECCA STELLA

Alltså denna body är att dö för, vet inte om det syns så bra på bild men den är så sjukt fin. Syns nog bättrepå sista bilden på mig när jag hade den på en utekväll i Borås. 

 

AXELS FÖDELSEDAG

Detta är lite bilder från kalaset hemma för Axel när han fyllde fjortis! Jag dampade även lite med Louise när jag fixade hennes naglar som ni ser, vi kusiner är lika.

 

HALLOWEEN

Okej ja, längesedan nu. Jag ligger sååå efter i uppdateringen här. Men på halloween var jag Regan Mcneil i the exorcist! Visst blev det bra ändå? Jobbade länge men den sminkningen kan jag säga... va nog över 2 timmar iallafall. Jakob var också prästen då i filmen så vi skulle passa ihop på något sätt. 

 

Sedan var vi på fest i Villastan och hade sjukt skoj med beerpong hela kvällen. 

 
 

BLANDAT FRÅN SNAP

Gud det känns som att dessa bilder är sjukt gamla nu! Det är iallafall lite blandade bilder fårn min snapchat!

* Fest hos Linda och Fidde (inflyttningsfest)

* Skräckspel hos Simone och petter

* Thaimat efter praktiken

* Första snön

* Jag och ida var och spelade pingis efter 2 år ungefär

* Massor av fikastuder på torgstallet

* Sedan älskling på Borås lasarett där han röntgade sig (gullig va??)

 

KVINNOFRUKOST

Mmmmm! Pricken över i är ju kvinnofrukosten som kommer 2 gånger varje år (så är det va?). Alltid så himla god frukost, tänk er en stor hotellfrukost och även alltid en föreläsare som kommer och pratar om någonting. Det är inte sånna föreläsare vi har i skolan, nejnej, detta är så sjukt intressanta saker, berättelser osv. Denn gången var det dock ett skådespel om historia vilket också var väldigt grymt. Det var till och med skådespelare från trakterna kring Ulricehamn som var med och spelade. 

Och ser ni de tallrikar vi käkade på? Det var liksom träskivor, skitfina! Och bästa av allt va att man fick ta hem dem om man ville när detta var slut, sedan fick man plocka hur många man ville ha med sig hem tills de var slut. De har vi använt sedan för att duka med pepperkakor och ost. 

Och de sista bilderna blev det en liten skogssafari med mig och mamma. Vi gick längs med mototrvägen och letade efter våra granar vi planerade för längesedan och vi tror vi hittade rätt granar! I så fall har de blivit väldigt stora! Vi fick ju dem på djurparken någon gång när vi va små så planerade vi dem så vi skulle se dem varje gång vi åker mot Borås.

 

BLANDINLÄGG

Här kommer ett litet blandinlägg med först promenix i parken för att leta Pokemon! Va så himla fint väder den dagen också som ni ser. Det var kallt som sjutton men solen sken och det såg ut som vår nästan. 

Sedan har vi mitt nya skal! Pikachu! Wihoooo

Och sedan, japp det kommer att komma lite Halloweeninlägg också eftersom de inte heller kommit upp! mamma hade gjort dessa äpplen och delade ut till små ungar som körde bus eller godis. Smakade på ett och de va så himla goda ska ni veta, mumma. 

 

PINGISONSDAG

En onsdag där för längesedan bestämde vi oss för att prova på pingis igen efter ungefär 2 års tid. Blev ganska förvånad av ´hur många slag som fortfarande satt kvar faktiskt! Gick jättebra! Sedan har vi inte vart där sen dess igen men... hoppas det blir av snart, kul att träffa alla där också.

 

UTGÅNG I JÖNKÖPING

Det är ett riktigt mindgame det här när man ska komma ihåg exakt vad man gjorde för över en månad sen och sedan skriva om det. Men det tycker jag bara är roligt ju, så det är lugnt! Här är vi iallafall i Jönköping i Viktorias lägenhet för vi skulle dra ut på kvällen med massa andra av Viktorias kompisar! Kvällen slutade inte riktigt som vi tänkt då vi hamnade någonstans utanför Jönköping i en lägenhet och kom inte hem med bussen förrän 6-7 på morgonen. Haha! Ja det var ingen efterfest eller så utan bara att vi skulle följa hennes kompisar hem eftersom vi tappade bort en annan som visste vart lägenheten fanns. 

 

GLASÖGON

Ja, just denna dagen var Rania hemma! Hon kom hem från Växjö så vi hade bestämt att vi skulle ta kort i parken så vi fick några nya fina profilbilder. Men det blev lite annat istället. Jag gick med henne till glasögonbutiken där hon provade massor av glasögon eftersom hon behöver det nu! Iallafall så bestämde hon sig för ett par så det gick ju bra tillslut. 

 

DJURPARKEN

Här var jag, Simone, Petter och Jakob i djurparken! Va en sån himla fin dag just denna dagen med sol och allt. Simone fick så himla fina bilder som jag kommer dela med mig av här. Vi käkade sedan lite gott på kvällen. 

 
 

KRÄFTOR

Okej, det var ett tag sen jag uppdaterade men en paus är helt klart förtjänat! Har nog lite att ta igen nu så kommer nog många inlägg på en rad (hoppas jag, om jag hinner). Detta var iallafall ganska längesedan nu ja, vi var hemma hos Simone och Petter och körde brädspel. Sedan en bild när vi myste hemma med massor av kräftor och vitt vin!

 

RSS 2.0