VÄLDIGT EFFEKTIVT MÅ JAG SÄGA!


WE WISH YOU A..

varför känns det som om julafton var för så längesen? typ ett år.
bara säger det..

DAG 30 - ETT SISTA ÖGONBLICK

woho! jag är på dag 30, jag sa ju att jag inte skulle ge upp!

ett sista ögonblick, det sista ögonblicket, det sista ögonblicket i mitt liv?, min död.. eller..
man kan ju tolka detta på olika sätt, men jag tolkar det, det sista ögonblicket i mitt liv, ja dagen då jag dör, hur vill jag dö? tragisk jag är, oj. Jag har ju redan berättat hur jag inte vill dö, så hur vill jag dö? jo jag vill somna in, utan att känna någon smärta, utan att oroa sig över något. för alla er som sett the notebook, i slutet. båda är gamla, de ligger tillsammans i en säng och somnar in samtidigt! precis så.. precis


DREAM AWAY AND THINK ABOUT GREAT BIG THINGS


DAG 29 - MINA AMBITIONER

ja vad ska man säga här, jag vet faktiskt inte. mina framtidsdrömmar är väl mest att jag vill ha mycket pengar , haha. men jag var faktiskt inne på att bli journalist ett tag. vet inte om det sitter kvar riktigt. fast det skulle vara riktigt coolt att jobba på någon stor tidning faktiskt, satsar på högt betyg i svenska!
men efter gymnasiet skulle jag vilja resa, ta lite break liksom. kanske jobba utomlands? blir nog så, hoppas jag!
när jag var liten för övrigt ville jag bli arkeolog! haha ja, det var tider det.


GHOST LET IT BE!

idag vaknade jag av att värmen i hela huset hade försvunnit! iskallt var det, så det var bara att ta på sig tjocktröja och tända i öppna spisen och ringa några som fick komma och kolla på det.
igår hände det också skumma saker här, datan trummade som en trumma och skärmen blinkade och hela övervåningen slocknade! jag satt vid datan och det blev plötsligt hela mörkt! datan började låta konstigt och skärmen blinkade så jag drog ut kontakten. när jag sedan sprang ner blinkade lampor i HELA huset, de tändes och slocknade lite när de ville under kvällen, usch precis som i en skräckfilm..

DEN TIDEN ÄR FÖRBI, GOODLORD

när jag gick i sjuan tyckte ja att jag var cool i axels hatt

GRANDMA OH MY GOD.

COOL MORMOR

DAG 28 - DET HÄR SAKNAR JAG

tro't eller ej men jag saknar mina sönderbrända ben! jag vill vara brun! jag vill känna värmen! jag vill ha sommar!

I'M WEAK FOR YOU


HÄR KOMMER MITT LÖFTE!

varsegod malin, här har du lite bilder av miiig!

DAG 27 - MIN FAVORITPLATS

I POOLEN, VART ANNARS????!!!

HOW IS IT BUILT, HOW IS IT ?


DAG 26 - MINA RÄDSLOR

Jag är rädd för att drunkna, usch det vore nog det hemskaste sättet att dö på tror jag.. annars skulle det väl vara hängning eller något. men varför snacka om det? jag är också rädd för mörker, hehe ja det är sant! hatar verkligen att gå ner i källaren på kvällen/natten alldelse själv, men jag brukar tänka för mig själv att bara gåååå så kommer du härifrån snabbare, ja så tänker jag. något djur jag är rädd för.. hm, nja, eller såklart att om man står öga mot öga med ett lejon skulle ju man självklart vara rädd men.. annars äcklas jag väääldigt mycket av sniglar eller slemmiga saker, euuuw.
sen är det ju en grej, haha lite komiskt, för er som kommer ihåg detta. det var nog till och med i början av förra året, då när jag skulle sova så tyckte jag alltid att det stod en vit dam vid min bokhylla, ALLTID. jag kunde verkligen inte kolla på henne, jag sov alltid med ryggen mot, (hemlis: det gör jag fortfarande) det känns liksom inte säkert att ligga åt andra hållet på något sätt.. gud vad jag plågades av detta, jag skakade när jag skulle gå och lägga mig och hade alltid dörren öppen, fall i fall jag är tvungen att fly ut. haha jaa.. det lite konstigare var ju att några dagar efter så kommer anton in i mitt rum och frågar mig: är detta ditt amanda? för mamma säger att det inte är hennes och att hon aldrig sett det innan. I handen hade han ett smycke, halsband tror jag, fast utan kedja då.. nää jag kände inte igen det. så jag fråga, vart hittade du det?
så säger anton, det satt fast i taket i datarummet?! då börjar man ju bli liiiite sådär hmm... men det läskigaste med det var att just den natten drömde jag om vita damen, och hon hade på sig halskedjan med smycket på sig!
rikigt skumt måste jag säga, så det var en sak jag var rädd för. smycket har jag faktiskt kvar i mitt rum, det ligger på hyllan som vita damen stod framför innan, ända sen jag la det där har hon inte synts till..... buuuuu (haha spökhistorier alltså)
men seriöst, jag tror faktiskt på spöken, helt ärligt!


ENKEL FÖRSTORING

just nu är allt jag hör gap och flabb nere i köket, vad innebär det? jo mamma har tjejkväll.. jisses
jag sitter här och försöker få mig själv att jobba på SO:n, det har jag i och för sig gjort sen jag kom hem, och jag har inte börjat än. Så typiskt mig!!
jag kom också att tänka på en kul grej, mina kusiner skulle ju komma och åka skidor/snowboard detta året? så nu frågar jag er, emelie, carro, om ni läser nu?? när kommer ni? höhö skulle va kul att se er åka!
helgen var annars bra, var ensam hemma i lördags, livrädd satt jag och åt och kollade på skräckfilm i mörker, haha! inte direkt det man ska göra om man är ensam kanske.. menmen jag smet iväg till en "filmkväll" lite senare iallafall..
nu kanske jag ska börja plugga.. eller.. nä

DAGENS


VINDEN BLÅSER ÖVER MIG


JAG KLÄTTRADE UPP PÅ TAKET

i fredags när jag kom hem från skolan så upptäckte jag till min fasa att jag hade glömt nyckel, ojojoj.
jag gick till baksidan av huset och vad hittar jag där? joo en stege! en stege upp till taket till och med, då får jag idén att: anton kommer ju hem snart, så om jag klättrar upp på stegen upp till taket så kommer jag att kunna se honom när han går nerför backen! haha sagt som gjort..
jag klättrade upp och satt där på taket tills jag fick syn på en liten elfsborgsmössa som gick nedför backen, då ropade jag: ANTON!!! jag har glömt nyckel och jag fryser röven av mig här, skynda!!
han kollade på mig som om jag var helt kokobello..
så löd den historien...

bild från taket

DAG 25 - EN FÖRSTA

första gången vi var på scoutläger.
jag kommer fortfarande ihåg det mesta, till och med vilken pyjamas jag sov i! det var ett rosa nattlinne med snövit, askungen och sjönheten på. tänk vad man kommer ihåg.. vi fick varsin sten som vi skulle tova runt. tror det heter så, och den har jag kvar här hemma faktiskt! röd och blå.. haha.

ISHOCKEY

inte bästa bilden, alla rörde ju på sig hela tiden! ja det slutade med 6-2 till oss iallafall!

KEEP GOING

friluftsdagen var heeelt okej, roligt att komma ut lite i backen igen eftersom jag bara varit där en gång i år. sen kanske det blir någon fredag på idrottslektionen som klassen drar ut och åker, as kul! man får hoppas på att det blir så snart så möjligt.
nu snart klockan 7 så åker jag iväg med gänget (lät lite coolt) och tittar på hockey! ja det blir nog bra, har inte varit på jättemånga hockeymatcher men någon iallafall!

BLACK SWAN

kuslig film, men rekomenderas!


DAG 24 - DET HÄR FÅR MIG ATT GRÅTA

speciellt väldigt sorliga filmer, en som jag alltid gråter till och kommer alltid att göra är titanic.
man blir så ledsen när man ser till exempel titanic som sjönk, när man ser det stora skeppet under vattnet. det ser så gammalt och fult ut, då brukar jag tänka, där va det en gång i tiden vackert och nu är det dött.

DAG 23 - DET HÄR FÅR MIG ATT MÅ BÄTTRE

tjejerna eller att träna, helt klart!

JAG HOPPAS PÅ ATT SOVA LIKA GOTT SOM HÄR

den där trettiodagars grejen går ju som smort här känner jag, men jag ska avsluta den det har jag bestämmt! Jag skule egentligen sett på en film nu som heter black swan, men anton var tvungen att plugga glosor, så. det får bli imorgon. i helgen var pingisgänget ute igen, denna gången var destinationen Lidköping! det började bra, det gjorde det. sen på kvällen gick vi på bio, en bio som jag kan rekomendera. framför allt så var ju johnny depp med, grr haha. den heter the tourist om någon får lust att se den.
nu tänkte jag lägga mig och sova, hoppas jag sover lika djupt som jag gjorde på bilden. ja det var tider det..

DAG 22 - DET HÄR UPPRÖR MIG

Alla läxor man får, att man stressar, jobbiga småbarn, fjortisar, när man får sämre på ett prov än man väntat sig, olycklig kärlek, dåliga slut på filmer, ja mycket.


IF I ONLY COULD TAKE A PICTURE ON WHAT I SEE WHEN I CLOSE MY EYES

                                  

DAG 21 - ETT ANNAT ÖGONBLICK

jag kommer inte ihåg om någon har skrivit om detta, men ett annat ögonblick i mitt liv var när vi gick ut 6:an och vi sjöng inför alla på skolavslutningen! inte vilken låt som hellst heller, utan My heart will go on (titanic) jag kommer ihåg att hela kyrkan grät, ja de flesta iallafall. det var en upplevelse även om jag inte riktigt vet hur vi egentligen lät. jag har alltid undrat om pappa filmade det, jag måste se det om han har gjort det!

vi gick inte i 6:an på denna bilden men, haha ser man vem som är vem? kanske inte så svårt..


ELIN

grattis min lilla älskling!

KIDNAPPARE?

idag har jag gjort ett mycket allvarligt brott! jag kidnappade en liten flicka!

haha nää, eller jo jag kidnappade elin, och sen bjöd vi henne på tårta för hon fyller nämligen år imorgon! jag har inte laddat upp bilderna på datan än så de får alla som vill se senare!


DAG 20 - DEN HÄR MÅNADEN

det har ju inte gått så lång tid på denna måndaden än så det har liksom inte hänt så himla mycket. om man bortser från efter tolvslaget på nyår, så första januari sov jag nästan heela dagen. när jag vaknade var det mörkt ute? skumt..
sen har jag varit hos mina kusiner och spelat julklappsspelet! på tal om det vet jag inte vart mina saker som jag vann är, haha. jag har åkt snowboard i backen, jag har tränat och jag har vart sjuk.. just nu har jag bara lite hosta. så jag är frisk! igår var jag i borås och tittade på bio, det var Narnia! jag har läst den boken för längesedan så jag kom ihåg lite vad som skulle hända.

PRINCE OF EGYPT

precis tittat på min favoritfilm från när jag har liten, prinsen från egypten. i början av filmen, det kommer jag ihåg från när jag var liten, så rös jag alltid så mycket för det var så hemskt. vet ni? det gjorde jag nu också.
                                                                                        

DAG 19 - DETTA ÅNGRAR JAG

det finns så mycket jag ångrar, egentligen. ibland ångrar jag att jag skulle vart modigare, ibland ångrar jag att jag inte gjorde det jag tänkte, jag ångrar massa pinsamma saker som hänt. men jag antar att det är det som gör oss starkare, att veta vad vi gjorde fel och göra rätt nästa gång. men ibland får man ingen andra chans. gud, jag låter som någon författare här?
men om jag går tillbaka till alla pinsamma saker som hänt mig under mitt liv, haha. ja det är ju rätt roliga minnen om man säger så!
men år 2011 har jag lovat mig själv att ändra på mig, det sista av 2010 känns det lite som om en liten del av mig blev en annan människa. det kanske ingen har märkt, men jag känner det! jag ska våga mer, och jag ska göra det som jag tänkt från första början. man måste inte alltid lyssna på vad andra tycker, det har jag lärt mig. om någon annan hatar det jag gillar mest, vem bryr sig? såklart att ibland är det bra att lyssna på tex sina kompisar, men det är inte de som bestämmer över allt, ingen annan heller för den delen. undrar lite hur konsekvenserna blir av detta, jag hoppas på positivt.



KAN INTE HJÄLPA DET, MEN DET ÄR UNDERBART


DAG 18 - MIN FAVORITFÖDELSEDAG

detta var ju inte exakt på min födelsedag men det var iallafall till min födelsedag. och till viktorias och moas då.
jag kan inte riktigt bestämma favoritfödelsedagen eftersom den har vart nästan samma varje år, jag får presenter, släkten kommer, frukost på sängen o.s.v.
men detta var en liten extragrej som elin och amelia hade planerat för oss, ta kort i en fotostudio. vi hade till och med bestämt att alla skulle ha samma kläder, haha gulligt..
               

DAG 17 - MITT FAVORITMINNE

oj! detta var nog en av de svåraste..
... (15 minuter senare)...

jag har ett favoritminne, såklart. men det vill jag helst inte skriva här liksom.

men jag har ett annat lite roligt minne också, det var när jag var väldigt liten, kanske fem år eller något. jag och anton satt ute på våran gräsmatta och lekte med puttikulor och byggde banor o.s.v. innan det hade anton lurat mig att det fanns en igelkott bakom mig och jag vände mig om och sa varvarvar?! men sen hade han såklart skojat.
några minuter senare satt vi fortfarande där och så säger anton, amanda det är en igelkott bakom dig! denna gången går jag såklart inte på det tänkte jag och säger, men anton jag går inte på det längre!
han sa okej, men det är ju sant men skyll dig själv..
kolla nu då, säger jag och vänder mig om, ungefär en cm ifrån mig sitter en jättestor igelkott!  guud va rädd jag var att den skulle sticka mig och gud va jag fick eld i baken och sprang därifrån, haha.

EGEN VERSION AV LADY OCH LUFSEN

sent ute, men detta har jag suttit och skrattat åt asså!
ni får nog höja ljudet lite granna för satt ganska långt bak
från skolavslutningen

DAG 16 - MIN FÖRSTA KYSS

vi hade faktiskt ett roligt namn på den, haha men det skriver jag inte här.
min första kyss, ja jag gick i 8:an och var hemma hos min dåvarande kille för första gången. har faktiskt inte så mycket mer att säga, det var en skum känsla tyckte jag första gången, haha. men mysigt


DAG 15 - MINA DRÖMMAR

ja gud var ska man börja här?
jag drömmer om att resa mycket efter jag har gått ut gymnasiet, helst skulle jag vilja åka jorden runt eller till regnskogen! men för det måste man ju vara gaaanska rik, hehe. jag drömmer också om att leva ett lyckligt liv och hitta någon man älskar o.s.v, men det vill väl alla tror jag?
det är så mycket man drömmer om så man vet inte riktigt vad man ska skriva. några saker jag vill göra innan jag dör är iallafall hoppa fallskärm, dyka bland koraller och färgglada fiskar någonstans, ha varit i regnskogen som jag sa innan, besöka japan och äta på alla de "småvagnarna" med mat som man aldrig sett innan! det är bara några saker jag drömmer om. något som jag också alltid velat göra sen jag var i mallorca när jag var väldigt liten är att simma med delfiner, haha. jag vill vara lite sådär äventyrlig och uppleva konstiga och roliga saker! hoppas alla mina önskningar slår in någon dag!

DO YOU MEAN THAT?

                      

DAG 14 - VAD HADE JAG PÅ MIG IDAG?

jag märkte efter en sekund att jag filmade istället, haha. så här har ni en video på vad jag har på mig idag, vaknade seent och det va redan mörkt så tog det första bästa.

JAG ÖNSKAR ETT GOTT NYTT ÅR TILL ALLA!

det va det bästa nyår!
                             

RSS 2.0