BODYJAM

Igår var det dags för seminarie i skolan, den lilla tiden vi har innan tentan nu imorgon. Det gick väl sådär kan jag säga. Vi skulle välja ett kammarrättsfall att skriva massa förklaringar och reflektioner kring. Valde dock ett väldigt svårt fall med polismyndigheten inblandad med massa sekretessuppgifter och sånt så hade nog krånglat till det lite för mycket. Jo skrev jag det? Satt med just den uppgiften och hade inte kollat hur lång den fick vara. Så jag satt väl och skrev på i min takt och skrev och skrev.. tillslut var jag uppe i 5 sidor (ja jag vet, så amanda-style). Grejen var ju då att uppgiften inte fick vara mer än 1000 ord.. 800-1000 ord för att vara mer exakt. Så jo, fick väl sitta och korta ner hela skiten igen till den blev exakt 1000 ord. Lite skills. Dock så hade jag sjabblat med källorna... när jag tog bort så mycket text försvann ju vissa referenser som jag hade skrivit upp i litteraturlistan. Så en bok hade jag med där som jag inte använt i texten och en hade jag inte med alls, som jag faktiskt använt. Jaja så fick komplettera lite källor innan jag skickade in det igen. Nu blir jag väl förhoppningsvis godkänd så. 

Hade även mitt andra danspass på Nordic i måndags! Jag, Linda och Mikaela har börjat gå på BodyJam som är hur kul som helst så ska försöka gå dit iallafall varje måndag! Det var inställt i måndags dock för tjejen som håller i det var sjuk så vi gick på Zumba istället. Man hängde inte riktigt med i svängarna för de flesta som gått där har ju kört det länge och kan stegen. Men vi dansade väl på. BodyJam var dock mycket roligare. 



AXEL BLIR TONÅRING

Söndagen kom och min lilla bror skulle äntligen fylla tonåring, 13 år! Han som alltid vart så liten hela tiden. "Nu har vi två tonåringar i huset" sa mamma och då tänkte jag, men jag då? Innan jag insåg att jag faktiskt är 20.. Haha komiskt va?
Det var iallafall släktkalas i vanlig ordning och vi satt och åt hur god mat som helst. Mamma och pappa hade även gjort favoritsåsen från Jensens ni vet? Den finns att köpa på Ica nu!
Till efterrätt blev det kladdkaka och väldigt massa frukt med chokladfontän. Hur gottis som helst.

Kolla, har även på mig min nya tröja jag köpte från Lager157 och mitt nya läppstift i mörklila. Hur fint??






JP-EVENT HALLOWEEN

I lördags var det JP-event (Halloweenfest) i Blidsberg! Vi var hos Linda på förfest och hade dte skojskoj för att sedan dra oss till bydgegården för eventet. Förr var det så himla kul med bygdegårdsfester för man kände nästan alla där, nu känner man väldigt få så det är inte lika skoj längre. Men i lördags var det faktiskt kul! Gick och la oss vid 4 tror jag, inte vart uppe så sent på länge! det kändes dagen efter. 

Vi var utklädda till zombiefångar, ja så kan man väl säga. Köpte dräkterna på Partykungen och lite fejkblod och smink på det så blev det as grymt! Min dräkt var dock lite för kort så hade kapade leggins under fall i fall den skulle lyftas upp (som den alltid gjorde sen). Beställde i storlek S, den satt bra och så men SJUKT KORT. 










BLACK MASK

Första bilden är på mina nya sportshorts, snygga va? Asnöjd blev jag med dem!
Och juste, jag har provat den svarta ansiktsmasken som jag skrev om för någon vecka sen. Och det var precis så som det stod, man verkligen drog av den från huden. Den var väldigt seg sen när den hade torkat vilket var bra sen när man skulle dra. Va dock lite obehagligt,som att vaxa hela facet fast mycket lånsammare.. gjorde lite ont att dra av på vissa ställen. Tror till och med att lite av mitt ögonbryn försvann... hade råkat hamna lite kräm där som man va tvungen att dra loss. Men smutsigheter försvann iallafall, POFF. Hela ansiktet var jätte lent efteråt. 




RANIAS FÖDELSEDAGSFIRANDE

Jo som jag skrev i förra inlägget så efter djurparken kom jag hem, fick snabbt duscha och byta om och allting innan jag fick skjuts ner till kinarestaurangen där vi hade beställt bord och allting. Va jättemys där med allihopa! Sedan hade Ranias mammas kompis fixat och bakat tårta till oss som ranias hade lämnat in tidigare under dagen så de på restaurangen skulle komma ut efter maten och servera. Och det gjorde dem!, med stort fyrverkeri i också! Skitnajs.
Hoppas du blev glad av alla presenterna du fick Rania, jag hade en jätterolig kväll! Och tårtan var hur god som helst. Dock så orkade jag inte riktigt hela min bit, hade ju ätit donken typ 2 timmar tidigare och sen kinamat på det.. och sen tårta, ja ni hör ju. 

Kvällen fortsatte iallafall med att vi drog till bränneiet i Borås för lite förkrök med drinkar och så. Sedan drog vi till Viva för fortsatt dans hela kvällen och natten lång. Har ju nite varit ute på såååå länge så vi hade verkligen dansat tills fötterna inte kändes längre. Hade klackskor på mig också så ja, ännu värre. Men fin ska man vara, speciellt när man ska ut! Hade på mig min nya topp från BikBok jag visade i ett inlägg längre ner. Plus mitt nya läppstift (mörklila). Fick faktiskt många komplimanger för det, så blev jätte glad!





DJURPARKEN

I lördags hade jag väldigt mycket saker att göra. Det var ju elfsborgsdagarna i Borås dvs  om man har biljetter till djurparken går alla in gratis. Och det gällde bara denna dagen så vi åkte väl dit tillsammans med Jakobs familj. Som vanligt kollade på djuren, klappade grisar och hade oss. Va ganska kallt ute så kände hur trött jag blev ganska snabbt. Motorvägen invigdes ju samma dag och Jakob hade varit parkeringsvakt dvs att han gick upp hur tidigt som helst och jag kude inte somna om efter det så jag hade också varit uppe tidigt. 
Sedan var ju tvugna att snabbt äta, skynda oss hem för att Rania skulle ha sin födelsedagsfest. Ja men den kommer i nästa inlägg så. 

Var iallafall en trevlig dag på djurparken. Blev ju så sen att vi åkte till Borås, hem igen för att äta på Kinarestaurangen och sen till Borås igen för att festa, och ja, sen hem igen. 







SPORT GARDEROBEN

Älskar min sport garderob så mycket nu! Så mycket nya saker och så har jag försökt att få lite ordning och reda på den igen. Allting låg huller om buller men nu ser det fint ut med alla kläder, skor, skydd och vattenflaskor. Ska försöka använda alla nya plagg nu nästa vecka, blir ju mycket roligare då right!
Kul att jag har en egen garderob för bara träningssaker, de får ju liksom inte plats i den vanliga så.


LIKETEORIN

Hehe va på nätet idag och klickade in på denna sidan om "Liketeorin". Tyckte det va så skoj, folk har liksom suttit och räknat ut vilka dagar man ska lägga upp bilder på facebook för att få mest likes. De har även räknat ut när det är sämst att publicera nya bilder. De skriver iallafall såhär:
 
Hur får man då så många likes som möjligt på sin profilbild? Vad är det som motiverar varför en person får en viss kvantitet likes? Det är här som liketeorin kommer in. Det finns nämligen många olika orsaker och anledningar till varför en person får en mängd likes. Helst ska profilbilden var tilltalande/attraherande, den ska alltså se bra ut. Personen, miljön eller något annat i bilden bör vara snyggt/fint. På detta sätt kan man få många likes utan att behöva anstränga sig särskilt mycket. Men det finns andra sätt att skaffa sig likes om man inte har en sådan “bra” profilbild. Det handlar mycket om tajming, vilken månad, dag och tid på dygnet man lägger ut sin profilbild. Givetvis ska man lägga ut sin profilbild en tidpunkt då så många som möjligt av ens kompisar är inloggade, på exempelvis Facebook. Det finns då större chans att de kommer att se när du lägger ut din färska profilbild på nyhetsflödet. Annars kan det hända att det har gått för lång tid och din profilbild finns inte på nyhetsflödet (första sidan som kommer upp när man loggar in på Facebook).
 

De bästa eller sämsta tidpunkterna att lägga upp en profilbild är:

– Inte på ett lov, då är inte lika många inloggade på sociala medier.

– Lägg upp bilden under en arbetsvecka/skolvecka.

– Innan födelsedagar. Om du fyller år kan du lägga upp en ny profilbild. Då kommer förmodligen många vänner besöka din Facebook-profil och chansen är stor att de lägger märke till din nya profilbild och som en present ger dig en like.

– Söndagar mellan 20.00 och 21.30 är den bästa tidpunkten att lägga upp din bild. Flest vänner är inloggade då eftersom de vill utvärdera helgen eller prata om kommande vecka.

– Torsdagar mellan 20.00 och 22.00 är den näst bästa tidpunkten. Folk planerar då upp sin helg och pratar därför med vänner på exempelvis Facebook.

– Måndagar, tisdagar och onsdagar är halvbra dagar. Man kan aldrig vara säker på om folk ska arbeta istället för att vara lata och sitta framför Facebook.

– Fredag och lördagar är faktiskt sämst. Dina vänner och bekanta är oftast upptagna under dagen och kvällen, och har inte tid att vara inne på Facebook och på så sätt kunna se din nya profilbild.

 

Ja tyckte bara detta va så skoj, att man lägger tid på sånt här. Sidan hittar ni iallafall -->HÄR.<--

 

KLÄDER FRÅN SHOPPINGDAGEN

Blev en tröja (översta) från HM. Tänkte den kan man ju ha till träning med? Den ser ju lite sportig ut så. Sedan en beige topp från Bikbok (andra bilden). En grå polotröja från Lager 157 på sista bilden. Köpte även ett mörkt läppstift (typ i mörklila färg), va hur snyggt som helst nu till hösten. Sedan alla tärningskläder förstås men det kanske inte är så skoj att ha på bild. Kommer säkert i någon gyminlägg i framtiden ändå.

Den stora grejen var ju att jag, Amanda Friberg har shoppat en heldag utan att köpa ett enda smycke. Det är framsteg.




JÖNKÖPING SHOPPINGDAG

Lördagen spenderades som en heldag i Jönköping med Rania och Julia! Var hur skoj som helst. Vi började med att shoppa massor av sportkläder på den stora sportoutleten jämte Lager 157. Där gick det åt 822 spänn innan jag var klar.. Men nu har jag massor av nya gymkläder och volleyboll kläder så jag är helnöjd. Blev andra köp med på lager och sedan på A6 som vi åkte till sen men den kommer i ett annat inlägg. 
Vi kom iallafall hem på kvällen mätta och belåtna efter att ha ätit den stora grillbuffén inne i A6 centrat, käkat den någon gång? Gör det!!






DAGARNA INNAN HELGEN

Dagarna före helgen va goa. Satt hemma och började med min inlämning samt försökte kolla lite i lagboken igen. Var även och lunchade med anna och sanna i fredags vilket va jättemys. Tog den nya lammburgaren de hade fått in på torgstallet och den va huuur god som helst. De hade dock slarvat bort min beställning så tog extra lång tid, så de bjöd på en gratis kaka (woop för mig!)
Gymmade även med Rania efteråt, jäkla benpass på fredagar alltså.. gud har fortfarande tärningsvärk i benen.. speciellt vaderna!




NYTT FRÅN BANGERHEAD

Nya produkter från Bangerhead.se. (Om ni klickar på länken kommer ni till sidan). Köpte ett glansspray för håret som ska hålla det lent och glansigt och fint och så vidare. Även en svart ansiktsmask, ni vet den poopulära alla pratar om? Den som ska dra bort alla pormaskar och allt. Ska uppdatera sen när jag använt den. Den lilla förpackningen kostade 60 spänn så hoppas den är bra....


GRÖNA HÖRLURAR FÖR ÖRONEN

De senaste dagarna har varit ganska tröga. Idag hade jag verkligen en speciell dag, var i skolan från 9-12 och va hemma vid 13 ungefär. Visst jag brukar sitta och plugga varje jäkla dag men idag... det bara gick inte. Lusten bara rann ur mig, har suttit och kollat serier, pratat med farmor och farfar över kaffe när de kom förbi innan och bara.. inte pluggat. Jo satte mig faktiskt en timme och kollade upp lite i lagboken men det är ju ingenting mot vad jag brukar sitta? jaja får ta tag i det imorgon, ska nog börja skriva min uppgift om en dom vi ska granska imorgon. Måste bara hitta en intressant. 

Jo och gymmet går bra! Det flyter iallafall på i vanlig ordning. Körde ett jävelspass idag (tisdag) med rygg på schemat. Sedan volleyboll träning direkt efter, känns så bra. Bilderna är nog dock från i förrgår tror jag. Och på lördag åker troligtvis jag, rania och julia till Jönköping för att handla träningskläder, är så taggad på att shoppa så det finns inte ens. 





MIN FÖRSTA MÖSAMARSCH

ja då var min första mösamarsch avklarad i lördags! Va as kul faktiskt. Vi gick en mil ungefär, kan vart lite längre inte helt säker på hur långt det var. Kollade även upp vilken placering vi kom på och det var nummer 64 av 103! Haha det va grymt för att inte ens försöka så mycket, vi gick väl för spritens och umgänges skull. Banorna va bara ett litet plus! Sista grenen där skulle vi bygga så högst så möjligt med träklossar... jo vi fick ju ett högt torn, bara det att det rasade så vi fick väl ca 30 cm högt vilket inte var det bästa!

Vi var också bland de första i mål även fast vi var där vid kanske halv 6. Vi började ju 08.47 så var verkligen en heldag! Jätteskoj och hur kul umgänge som helst hade vi. Det blev ju så att man satte sig för att fika typ 70 % av tiden man gick, men framåt kom vi ju ändå. Vi hade även tur med vädret, solen sken där på efetrmiddagen!

Sedan somnade vi direkt när vi kom hem, vi var ganska bakis där vid 6 på kvällen så vi stannade inne sen, även fast det var hotellet. Men vad gör man när det blir lite för mycket sangria, cider och vin på morgonen?















STARKA NACHOS

Idag hade vi grupparbete i skolan så det va ingen föreläsning vi var tvungna att gå på, så skönt. Så när vi var klara tyckte vi minsann att vi var värda jensens! Mumma eller? Tog nachotallrik denna gången + salladsbuffé såklart (det tar jag varje gång). Men om ni inte gillar stark mat, ta ABSOLUT inte nachos för det brännde jävel



NYA NAGLAR




MOONECLIPSE

Klart jag var uppe och kollade på blodmånen när den va uppe! Det är en typiskt sån sak som jag skulel göra hörde jag en klasskompis säga till mig, haha och om det stämmer bra! Jag kan ju inte missa sånna saker när nästan inte inträffar förrän 2033. Så jag var uppe vid 4.11 på morgonen och väckte båda mina bröder för att gå ut och kolla på den. Mamma och pappa var redan uppe och ute i trädgården och tog kort. 

Jag hade till och med ställt klockan på 04.05 först och sen på 04.10 för att jag säkert skulle gå upp! Månen var fantastiskt fin och helt röd. Coolt att se, nästa gång den kommer år 2033 kommer jag ocks va uppe och kolla, det kan jag slå vad om. 

Tänkte också att detta inte händer så ofta så la en liten önskning, ni vet som när man ser en fallande stjärna. Inget dåligt med att prova eller hur?


RSS 2.0