LIKETEORIN

Hehe va på nätet idag och klickade in på denna sidan om "Liketeorin". Tyckte det va så skoj, folk har liksom suttit och räknat ut vilka dagar man ska lägga upp bilder på facebook för att få mest likes. De har även räknat ut när det är sämst att publicera nya bilder. De skriver iallafall såhär:
 
Hur får man då så många likes som möjligt på sin profilbild? Vad är det som motiverar varför en person får en viss kvantitet likes? Det är här som liketeorin kommer in. Det finns nämligen många olika orsaker och anledningar till varför en person får en mängd likes. Helst ska profilbilden var tilltalande/attraherande, den ska alltså se bra ut. Personen, miljön eller något annat i bilden bör vara snyggt/fint. På detta sätt kan man få många likes utan att behöva anstränga sig särskilt mycket. Men det finns andra sätt att skaffa sig likes om man inte har en sådan “bra” profilbild. Det handlar mycket om tajming, vilken månad, dag och tid på dygnet man lägger ut sin profilbild. Givetvis ska man lägga ut sin profilbild en tidpunkt då så många som möjligt av ens kompisar är inloggade, på exempelvis Facebook. Det finns då större chans att de kommer att se när du lägger ut din färska profilbild på nyhetsflödet. Annars kan det hända att det har gått för lång tid och din profilbild finns inte på nyhetsflödet (första sidan som kommer upp när man loggar in på Facebook).
 

De bästa eller sämsta tidpunkterna att lägga upp en profilbild är:

– Inte på ett lov, då är inte lika många inloggade på sociala medier.

– Lägg upp bilden under en arbetsvecka/skolvecka.

– Innan födelsedagar. Om du fyller år kan du lägga upp en ny profilbild. Då kommer förmodligen många vänner besöka din Facebook-profil och chansen är stor att de lägger märke till din nya profilbild och som en present ger dig en like.

– Söndagar mellan 20.00 och 21.30 är den bästa tidpunkten att lägga upp din bild. Flest vänner är inloggade då eftersom de vill utvärdera helgen eller prata om kommande vecka.

– Torsdagar mellan 20.00 och 22.00 är den näst bästa tidpunkten. Folk planerar då upp sin helg och pratar därför med vänner på exempelvis Facebook.

– Måndagar, tisdagar och onsdagar är halvbra dagar. Man kan aldrig vara säker på om folk ska arbeta istället för att vara lata och sitta framför Facebook.

– Fredag och lördagar är faktiskt sämst. Dina vänner och bekanta är oftast upptagna under dagen och kvällen, och har inte tid att vara inne på Facebook och på så sätt kunna se din nya profilbild.

 

Ja tyckte bara detta va så skoj, att man lägger tid på sånt här. Sidan hittar ni iallafall -->HÄR.<--

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0