LA PRALINE

Igår var en skön dag kan jag lova er. Elin och jag hade bestämt att chilla osv hela dagen så började morgonen med att gå ner till hennes lägenhet (nyinflyttad är hon också!). Dock inte så långt så tog väl 5 min att gå dit ahha. Jaja, vi började dagen med lite kaffe och så skulle vi hitta någon bra film. Vi hittade en men den va nog inte så bra för vi börja snacka mitt i filmen och missa hela skiten sedan. Vi hade också bestämt att laga egen mat hemma, det sket sig med för vi orka inte så vi drog ner till torgstallet! Tog en räk/lax/skagen sallad mumma mumma. 
Vi gick väl sedan upp igen för att förhoppningsvis hitta någon bättre film. Jo hittade en som va sådär men vi drog oss genom hela. Kvällen avslutades på gymmet med Anton, har dock ingen träningsvärk idag vilket är konstigt då jag körde marklyft och hela köret... Stretchade nog väldigt bra.

Idag har jag vart med min kommungrupp och arbetat med vår fältuppgift på morgonen, snart bär det väl iväg till gymmet igen och avslutningsvis lite volley ikväll. Bilderna är från när min kusin Johanna flätade mitt hår, lite i brist på andra bilder. 



MIN STUDENTTAVLA

Detta har jag inte visat. Jag fotades ju inför studenten och vi hade fått hem denna bild som vi nu satt in i en fin ram jag och mamma var och köpte. Det hänger numera och pryder vår fina trappuppgång. 
 
 

GULT & SVART

I Göteborg var dessa 2 saker som åkte med hem. Ett par svarta jeans och en gul skjorta med öppen rygg i nedre delen. detta hade jag även på mig i Borås i helgen när vi var ute på Viva. 
 
 

UNIVERSEUM - ISTIDEN

Last one, jag lovar. Jo det var ju så att de hade ett speciellt tema på universeum när vi va där. Tror till och med de håller på till augusti eller något såndant. Istiden! Det roliga var att de skulle göra det så verkligt så möjligt med istid så hela utställningen var utomhus! Vi hade ju redan hängt av oss alla jackor osv så vi hade ju bar vanliga kläder. Grejen var då att man fick ta på sig leopardfiltar och gå ut på taket där utställningen var, vi skulle ju frysa, det va grejen, det är ju istid! De hade gjort upp massa kojor med en talade röst där man kunde sitta och lyssna på historier. Sedan rörde nästan alla djur på dig också. 
 

HEJ BORÅS

I helgen var det dags igen, min första utekväll på länge! Och om jag längtat..längtar nästan lite tillbaka till förr då man var ute varje helg! Jaja jag tog iallafall bussen tidigare in till Borås för jag skulle till mina kusiner för att byta mitt mobilbatteri och möta Rania och Anna på bussen vid halv 4 in till borås för lite shopping. Den planen rasades ju när min mobil totalt slutade fungera efter mkt bytande på både batteri och simkort mellan massa mobiler för att få det att fungera.. så halv 7 var jag inne i Borås och åkte direkt till Sanna! Där hade de börjat lite med maten, tacos, vi skulle laga innan vi drog ut. Det roliga var ju att rania och anna också hade failat totalt när alla affärer stängde vid 4 när de kom så 2 timmar där förgävades sittandes på donken, hahaha. Gud det började ju verkligen inte bra alls men kvällen slutade lyckligt kan jag lova!

Hade en asrolig kväll, behövdes verkligen. Fick reda på att jag liknar Arvil Lavigne tydligen? Tycker inte jag så mycket men.. det var väl en komplimang ;) Kortspel vid bordet med konstiga personer, dansgolvet och andra konstiga personer på bussen hem gjorde väl kvällen! Träffade på min fru där också!! 






20 FRÅGOR PART 2


Nu kommer en liten fortsättning på 100 frågor. 
 
21: Skostorlek? 39
22: Ögonfärg?
Blå!
23: Hårfärg?
Just nu har jag ju färgat tillbaka till min ursprungliga hårfärg mörkbrun. Vill dock färga igen snart. Helst egentligen till rött igen för jag trivdes så bra i det.. men alla tyckte inte jag passa i det..
24: Favoritfärg på kläder?
Oj.. alla färger? Fast kan ju inte matcha hej vilt så får väl bli.. vit. 
25: Har du någon gång busringt någon?
Ja klart, som liten hela tiden. Det var ju superkul på den tiden.
26: Vad är färgen på dina underkläder du har på dig?
Röda
27: Meningen bakom ditt alias (användarnamnet)?
Vilket användarnamn? Heter nog mitt riktiga namn där på bloggportalet tror jag.
28: Favoritfilm?
Pirates of the carrabbien, kommer alltid vara.
29: Hur känner du dig just nu?
Just nu ganska trött fast ändå inte. Jo hungrig är jag!
30: Någon du älskar?
Min släkt♥
31: Din relationsstatus?
Taken, sorry guys ;)
32: Din relation med dina föräldrar?
Kunde nog inte va bättre. 
33: Favorithögtid?
Hmm.. JUL!! Fast älskar ju sommartider med.. men jul är extra speciellt.
34: Tatueringar/piercingar du har?
Öronen only, men det ska bli ändring på.
35: Tatueringar/piercingar du vill ha?
Ja detta är problemet, kan aldrig bestämma mig. Men tror jag vill ha tatuering på nyckelbenet har jag nog kommit fram till.
36: Anledningen till varför du blev medlem här?
Hmm min kompis tvingade mig i 7:an och sen va jag fast.. true story
37: Hatar du och ditt ex varandra?
haha nej, hat är tråkigt
38: Får du "Godmorgon"- och "Godnatt"-SMS?
Det händer, och då blir man extra glad när man ska sova eller ska till skolan :D
39: Har du någonsin kysst personen du senast SMS:ade?
Haha elin, jaaaaaa min babe ju
40: När höll du senaste handen med någon?
Igår min bobo♥
 
 

UNIVERSEUM FRÅN KAMERAN

Ytterligare bilder från universeum! De tar aldrig slut. Har ju redan berättat det mesta i inlägget från mobilen så ni slipper höra det igen hehe. Det var ju en vecka sedan nu men jag ska snart komma igång och uppdatera lite mer från helgen också. 
 

ALLA HJÄRTANS DAG

På alla hjärtans dag hade jag vart och handlat mat som vi sedan lagade tillsammans och åt. Blev jättegott faktiskt! Tog receptet från ICAs hemsida, det va albacoretonfisk med egengjord terayakisås och sallad med purjo, pak choi, gurka, sesam, lime osv! Då åkte även finproslinet fram! Sedan hade jag köpt ben&jerry till efterrätt (en ny som hette blondie brownie). Hade suttit och fått för mig att jag skulle göra origami... provade en halvtimma med att göra en pappersblomma.. nope gick inte alls. Blev tillslut en näckros som mamma hjälpte till med på bordet där (haha). 
Jag hade gjort iordning en "the love box" till honom också hehe. Vilken innehöll Chips, öl och snus, perfa va? ;)





UNIVERSEUM THE MOVIE

En liten filmsnutt från universeum! 

UNIVERSEUM FRÅN MOBILEN

I fredags bar det av till Göteborg för att gå på universeum! Hela släkten var med (haha nä inte hela men många av oss som ni ser på första bilden). Vi gick runt på regnskogssafari och kollade på massa saker. Vi hittade även en Mammut på istidsflaket. Det ska tydligen vara en äkta som de grävt upp. Finns på bild lite längre ner. (andra bilden)
Sedan gick vi vidare till den där skojavdelningen där det finns massa expriment och olika saker man själv får prova. Axel hängde uppochner med en kardborredräkt och vi testade vår reaktionsförmåga. 

Efter universeum var alla och åt på Göteborgs wok. Bästa stället i stan kan jag looooova. Finns sååå mycket mat så det är sjukt. Tror jag käka alldeles för mycket tallrikar och efterrätt. Efter det var klockan fortfarande inte så mycket så jag och Jakub drog en sväng inne på nordstan och shoppade lite! Kan visa i ett annat inlägg. 
 





















FIFTY SHADES OF GREY

Torsdag och dags för bio. Jag blev bjuden av Jakubs föräldrar på förpremiär av fifty shades of grey! Jag har ju inte läst boken så jag kunde inte ha några förväntningar alls så jag tyckte filmen va bra! Andra som hade läst boken vart ganska besvikna tror jag, men inte jag som sagt. Alltså, filmen var.... grov, kan man väl säga. Slutet var verkligen inte bra iallafall för det slutade mitt i allting så det är tydligt att det kommer en tvåa. Annars var jag helt inne i filmen hela tiden, haha. Som alla andra i rummen också. Det ropades och skrattades hej vilt kan jag lova. 




KVÄLLSÅK I BACKEN

I onsdags var det kvällåk i backen som gällde. Snowboard som vanligt. NU hade de även öppnat snnowboardbacken! Vi tog väl tiillfället i akt och åkte och ramla omkring lite i skogen haha. Mamma kom senare med korv, bröd och varm choklad till oss, perfect
 



ALOE VERA PRESENTATION

För några dagar sen var det aloevera "föreläsning" eller presentation kan man väl säga hemma hos oss. Vår släkting Alexandra kom och visade massa produkter som man fick prova och smaka på och sedan beställa. Mamma hade fixat massa frallor, ost, kex, kaffe och te för alla till kvällsmat senare. Det va himla mysigt, älskar när det blir såhär god kvällsmat med personer man tycker om. 


 

SPORT BH

Älskar min nya illgula sport bh jag fick utav mormor och morfar i julklapp. Den får en att se lite brunare ut i och med den neongula färgen. Syns inte alls att den är neon nu på bilden märkte jag men..


SEMLEWRAPS

Har ni smakat på dessa någon gång? Semlewrapsen! Själv så äter jag ju alltid semlor med varm mjölk och kanel vilket gör detta lite konstigt att käka för mig! Men kan lätt säga att 10/10 för smidigheten. Tänk en vanlig semla, hur käkar man den egentligen utan att bli hur kladdig som helst. Detta va smidigt och gott för den delen också. Smakar typ exakt likadant.



NATT PÅ MUSÉET 3 BIO

Söndag kväll tillbirngades på biografen i Ulricehamn. Det var Natt på musset 3 på g! Älskar verkligen de filmerna, 2:an och 1:an är ju grymma och 3:an var lika bra den. Mycket skratt och spänning. Mina kusiner och mormor var också med och efteråt åkte vi hem till oss och hade det mys med kaffe och vofflor (igen!). 
Mamma, pappa, jeanette och mormor är ju riktiga facebookare nu så de skulle självfallet ha en bildpå alla oss på biografen (se bilden längst ner) och ni kan ju även se den på facebook då! ;) haha. 

Andra bilden måste jag nog förklara lite. Haha det är min bror axel som jag skrattade sååå mycket åt när han skickade. Man kan nog fatta sammanhanget om jag säger att han skickade detta från toaletten. hahahah!!

Och måste bara berätta va fascinerade vi blev av dessa fåglar som flög över bion precis när vi kom ut! Fick inte alla på bild men det va HUR MÅNGA SOM HELST. De flög i stoooora klungor i cirklar över bion.. va ganska mystiskt och obehagligt efter en stund när de vände hela tiden och flög över oss. Va säkert över 1000 stycken. Tänkte ju mig direkt in i en skräckfilm med alla dessa kråkor..




EMMA&RANIA&SKRÄCK&VOFFLOR

I lördags kom Emma och Rania hem till mig för lite mys! Vi hade sett ut några skräckfilmer som vi egentligen skulle se men det blev bara en, Haunt hette den. Reste av tiden blev det bara snack. Filmen var bra, dock så hatar jag slutet där det verkligen slutar mitt i hela berättelsen... så tydligt att det måste komma en 2:a iallafall..men annars så, den hade ett spökhus, spökdetektor, kusliga nätter osv så helt okej. 

Mamma och pappa hade också gjort vofflor till oss! Så det gottade vi oss med också. Vi va på ica innan och köpte lite vaniljglass, dricka osv för att götta oss ordentligt. Detta får vi göra om!




PROVA LEV LIVET UTAN SUSHI AND YOU WILL DIE

Hola! Sitter nu här vid mitt skrivbord och pluggar på min tenta som är nästa vecka! Har ju hela sportlovet nu att plugga jävel så ska nog se till att klara det med. Mamma är nere i köket och lagar pulled pork (favvisen!) så längar till maten. Åt inte s mycket till frukost, va bara lite kvarg så är rätt hungrig. Satt och kollade på vad jag käkade innan i veckan (se bilden) a la sushi... va sååå gott. Älskar när jag får sms från mamma när det står "jag är så sugen på sushi" där man alltid svarar att jag också är det, så blir det sushi på kvällen sen! Wihoo

Idag var jag också och lämnade mitt registreringsintyg till stadshuset så nu kommer de betela hälften av alla pengar jag lagt på mina bussbiljetter till skolan! Woop, det ska sparas! Vill utomlands nununu.. 

Sportlovet är ju som sagt här för alla andra, men som sagt är det min tenta vecka så.. Har dock lite planerat, shopping, universeum, snowboard, bio, alla hjärtans dag osv så blir nog najs ändå. 

 

20 FRÅGOR

Hitta en sida med 100 random frågor. Tänkte köra dem lite då och då i 5 olika inlägg med 20 frågor i varje, let's do it. 
 
1: Namn? Amanda Anna Marie Friberg
2: Stjärntecken?
Vädur
3: Tre rädslor som du har? 
* Spindlar
* När någonting springer emot mig
* Sniglar
4: Tre saker som du älskar? 
* Mat (heheh tjockis)
* Vänner, pojkvän, familj
* Resa!!
5: Fyra avtändande saker, enligt dig? 
* Vara för blyg
* Prata tyst
* Rökning
* Rakat huvud (skallig typ)
6: Har du lärt dig ett nytt språk?
Ja engelska och tyska kanske räknas (a)
7: Har du en Bästa vän?
Har många :D
8: Din sexuella läggning?
Hetro
9: Din första dejt?
Det va nog en filmtittardejt
10: Hur lång är du?
1.67
11: Vad saknar du just nu?
Mina vänner, kaffe och att resa
12: Vilken tid föddes du?
Oj... shit jag vet inte.. tror det va på kvällen. 
13: Din Favoritfärg?
Beror ju på om man ska ha kläder som den färgen eller så, annars gillar jag alla typ. Men tycker lila är fint!
14: Är du kär i någon?
Jaaaaaa pojkvännen min, skulle va konstigt annars va? hehe
15: Favoritcitat?
Just do it
16: Favoritplats? Utomlands 4-ever in my heart
17: Favoritmat?
KINESMAT
18: Är du någon gång ironisk?
Varje dag, varje timme
19: Vad lyssnar du på just nu?
hahaha tarzan intro....
20: Vad lägger du först märke till med en ny person?
Tror det är ansiktet och håret vid första ögonkastet. Sedan helt klart måste jag alltid kolla om hen fattar ironi eller inte. Annars funkar det inte.
 
 

KLARADE TENTAN!

MÅSTE BARA SÄGA ATT JAG ÄR SÅ LYCKLIG. Jag skrev tidigare att jag inte trodde jag skulle klara min statistiktenta för det va så himla svårt. Gissa vad?? Jag blev godkänd!! Fattar fortfarande inte hur men ingenting kan få mig på dåligt humör just nu!!! #HAPPYGIRL


1 FEBRUARI

1 Februari firade vi lite hemma med Sukiyaki för att mamma och pappa bott tillsammans i 25 år. Så jag, mamma och pappa var ute på en prommenad i det fina vintervädret på dagen och på kvällen blev det god mat. 



SNÖGUBBAR OCH RÄKOR

Lördag gick jag och bobo ut på lite randompromenad. Hitta lite snögubbar och hade skoj med det. Va dock kallare ute än jag tänkt så hade ingen mössa haha.. mistake. På kvällen var jag hos älskling och vi gjorde egenfriterade jätteräkor! Stoppa också in en lite friterad banan bara för att! Och det var gott kan jag säga. Lite vitt vin och standup på det också.




MYSMALIN

I fredags var det mys hemma hos malin. Vi lagade mat åt oss och henes familj också! Blev ett lite komplicerat recept för oss haha (nädå) men tänkte att det smaka lite italienskt nästan, gott som satan! Sedan blev det lite skräckfilm som vanligt. Housebound tror jag filmen hette. Den kan få typ 6/10 eller nåt.. den va skräck, men inte riktigt så läskig. Det va nästan inga hoppa till scener, lite mystik dock men inte den bästa vi sett. 




RSS 2.0