LÄCKÖ SLOTT

Mammas för tidiga fördlesedag spenderades iår vid Läcko slott! Vi gick in på guidad tur genom slottet och deras historia. Men det första vi gjorde var att fika på slottscafét, helt sjukt goda kakor alltså, men stora som bare den! Slottet var hur fint som helst också, trdägråden och allting med. Nästa station att stanna på var Lidköpings centrum där vi satte oss på ett fint litet café och käkade tapas. Var lite besviken över vissa rätter dock, beställde musslor till exempel där alla musslor inte hade öppnats och var därav oätliga. Sedan beställde jag pulled pork med parmesen i ett pita bröd eller nåt men fick in en platt, torr liten macka med knappt nåt kött i... och köttet var lååååångt ifrån pulled pork... mer torkat kött typ... Resten var ju gott. 

 
 

TARZAN I 3D

Äntligen har vi gjort åt våra biobiljetter! Jag och rania (+ min familj och massa andra vi kände) hade bokat att se Tarzan på bio just denna dag. En kort recention om filmen från min sida var att den va fett bra! Älskar sånna här filmer där de gör om gamla disneyfilmer till verkliga. Sedan var det ett stooooort plus att Tarzan va såååå snygg, helt sjukt. Tror hela salongen satt och dreglade hahaha. 

 

DIGGILOO

I söndags var det diggiloo här i Ulricehamn så vi åkte ut med båten till sjön och kollade därifrån. Det har nästan blivit lite som en tradition att vi tar med oss massa räkmackor och gottissaker och sätter oss där ute och lyssnar på alla artister. Nu kunde vi dock inte stanna lika länge för killarna ville hem och kolla på finalmatchen i EM.

 

5-KAMP I TIMMELE

Förra helgen var vi hemma hos Jonte och körde 5-kamp, himla roligt var det faktiskt. Vi tog flest bilder på Simones kamera så har bara en för tillfället men jag kommer väl få de flesta senare. En gren var då att mna skulle åka ner på bressäningen som ni ser (som var full med vatten och såpa) och sedan ner på gräset, svepa ett helt glas med vad man nu hade att dricka, flippa muggen så den hamnde på fel håll och sedan springa tillbaka och byta med nästa person. 

 

BORÅS & BRYGGAN

I fredags åkte jag iväg till Borås med Linda först för att hon skulle göra sin spraytan på en skönhetssalong! Var coolt att se hur allting gick till då jag själv aldrig gjort det, men hade velat testa! Anna kom senare och vi satte oss och käkade på Tugg! Första gången jag åt där och det var hur gott som helst, helt klart att rekommendera! Va så gott så vi gick utan att dricka kaffe som ingick... vi glömde det helt enkelt, konstigt nog. Vi gick sedan vidare och kollade lite i butiker, kolla på Annas nya lägenhet (eller hennes mammas) som va riktigt fin och mitt i centrum. Frida kom också senare och samtidigt åkte Linda hem för hon mådde inte så bra...Vi satte oss iallafall på Viskan och käkade och gottade oss lite till innan vi drog en snabbis till Viva för att ta en drink innan bussen gick. Jag fortsatte faktiskt kvällen på bryggan precis när vi var framme med Simone och Petter som vart där sedan klockan 6. 
Vi hamnade sedan på någon efterfest hos Blomman och Olle vilket va sjukt kul!

 

E-TYPE

Jag, Jakob, Petter, Emelie och Mikael var på bryggan i onsdags och kollade på E-TYPE som spelade live. Han skulle börjat vid 22.00 egentligen men kom inte in på scen förrän typ 00.00... vilket var lite tråkigt. Sedan höll han inte på mer än en timme... vilket också var tråkigt. Dock så hade vi en jäklans rolig timme när han väl spelade! Vi stod längst fram vid scenen och jag höll i hans händer flera gånger, inte många som kan säga att man gjort det eller hur?

 

AMSTERDAM THE MOVIE

 

HEMMAGJORD SUSHI

Härom dagen gjorde vi hemmagjort sushi hemma hos Jakob, sjukt gottis! Annars så på dagarna nu för tiden jobbar jag typ hela tiden. Bulgarien resan börjar närma sig med stormsteg och om jag längtar! Nu är det bara 4 jobbardagar kvar tills vi åker!!

 

EXAMEN & KONFIRMATION

Nusååå ska ni få se vad jag varit på, examen för Tania och konfirmation för Rami samtidigt och det va Syriansk stil! Rania bjöd in mig till detta och kvällen var verkligen helt sjuk. Aldrig varit på någonting liknande men det var hur kul som helst. Alla hade så himla fina kläder för och främst, liksom balklänningar, fina sminkningar och frisyrer. Man var tvungen att anstränga sig med smink och hela köret för att passa in. Sedan var det hur många som helst, vi var nog lätt över 100 pers, med mat så det överflödade. De hade nog shoppat mat för veckor framöver hahah (och sprit för den delen också). Sedan var det dans HELA KVÄLLEN, såååå jäkla roligt! Det var ju syriansk dans då som jag fick lära mig, dansade i led gjorde man med fötterna i en speciell takt. Alla tjoade och skrek till musiken, haha huuuur skoj som helst. Sedan för att inte tala om alla efterrätter klockan 1 på natten. Jag skulle ju jobba dagen efter men råkade stanna lite längre än jag egentligen skulle, sjukt värt. 

 

FÖRSTA TORSDAGSKVÄLLEN

Förra veckan var jag på första torsdagskvällen som inte blev så mycket torsdagskväll ändå. Jag fick åka hem innan de ens hade börjat sjunga för att jag skulle jobba klockan 6 på morgonen dagen efter. Men jag, Cecce, anna,annina, sanna och Linnea hade åkt in innan för att käka lite gott på oliven. Mums! Tog någon förrätt som va 3 sorters ost och sedan Olivens hamburgare som huvudrätt. Hade även på mig min nya byxdress från Amsterdam!

 

EGENGJORT JORDNÖTSSMÖR

Med 1 kg jordnötter kan jag göra mirakel. Haha nä men gjorde inte åt alla jordnötter på denna så finns mycket kvar att blanda. det var superenkelt att göra själv och då vet man ju precis vad som är i jordnötssmöret! Jag mixade bara samman massor av jordnötter och tillslut blev det till en smet, supergott!

 

AMSTERDAM DEL 7 - DAMTORGET

Varje dag passerade vi ett jättestort torg med hur många människor och duvor som helst, ja ni vet precis som ett torg ska vara. Här fanns det alltid människor som uppträdde (gatuuppträdanden) och så vidare. Mitt på torget fanns även en stooooor staty, ja som ni ser på bilderna, så såg det ut. Här brukade vi sitta och käka om vi hade med oss mat och bara chilla. Människorna här kunde liksom ligga och sova mitt här, mitt på dagen bland massor av andra. Tror det finns en bild längre ner där en kille faktiskt ligger och sova jämte oss när vi tar en bild.

Torget tillhör de största torgen i Europa, det är 200 meter långt och 100 meter brett. 
Beläget på torget finns ett kungligt palats (Koninklijk Paleis). Detta slott byggdes mellan åren 1648 och 1655. Tanken var att palatset skulle användas som stadshus i Amsterdam och på den tiden var det världens största byggnad som ej var av religiöst slag. Palatset består av en klassisk fasad med förtjusande skulpturer som dekorerar torget. Det är sedan år 1808 som byggnaden används som ett kungligt palats. Beläget på torget finns även ett minnesmonument för de som dödades under andra världskriget. Japp nu har jag läst på. Här fanns även den organisala Madame Tussauds! Dock hann vi aldrig gå dit men jag tänkte att om jag någon gång åker till London eller Paris eller vart det nu finns så ska jag dit ändå.
 
 

AMSTERDAM DEL 6 - SHOPPING & FLYGPLATSEN

En dag tog vi bara helt och hållet åt shopping. Vi gick först till ett jättestort shoppingcentrum men det var inte alls vår stil där inne. Tänk er att allting kostade ca 1000 kr eller dyrare och kläderna var inte alls fina, inte skorna för den delen heller. Så vi mötte upp Oscar som tog oss till ett annat shoppingcentra som var mer i vår smak, här hittade vi det ena och det andra och kom ut med några shoppingpåsar var. köpte även likör och grejer att ta med mig hem. Var jättenöjd med alla kläder också. Köpte många byxdressar som jag vill använda, men vädret är ju som det är.....

Juste som ni ser på första bilden så hittade jag det jag letat efter länge, gräshoppor och andra insekter som snacks! Alltså??? COOLT. Jag som är allätare och kan äta i princip vad som helst var ju helt amazed. Tog kort på boxarna eftersom ni ser att det finns en hemsida på boxen där man antagligen kan beställa hem sådana. Hehehe kanske händer någon gång men köpte inte där på plats, Rania blev för äcklad av mig (hahaah!!). 
 
 

AMSTERDAM DEL 5 - GOING OUT

En dag var vi ute, EN. Det var på fredagen och vi kom tillbaka till hotellet runt 10 på kvällen för det var då vi hade vart på red light secrets museeumet. Jag och Rania va sjukt stressade och tänkte att vi snabbar oss som sjutton så vi kommer iväg innan 11! MEN.... Tydligen enligt Oscar och Ernst så drar man inte ut förrän 1-2 på natten, det är fullt normalt. Så stress behövde vi inte alls. Så japp, klockan 2 när klubbarna i Sverige stänger klev vi in på klubben i Amsterdam. 

Det jag kan säga var att man kunde inte sjunga med i musiken eftersom musiken saknade ord.. Det var enbart dunkadunka musik vilket var lite trist men ja... det är ju ändå Amsterdam? Klubben va sjukt najs iallafall. DJ:en stod uppe vid VIP båsen och spelade och vi stod och dansade och helt plöstligt...... Jag står där och dansar och rätt som det är kommer en dvärg med massa blommor eller va sjutton det var, började dansa med mig och pussa mig på handen. ALLTSÅ SÅNT HÄNDER INTE I SVERIGE. WHAT. Sjukt random och skoj kväll iallafall. 

En annan konstig sak i Amsterdam är att de alltid alltid tar betalt när man ska på toa, oavsett vart man är... Så mitt på klubben fick vi betala varje gång vi behövde kissa...Vi stapplade iallafall ut från stället vid 5 på morgonen och var tillbaka på hotellet vid 6 eller halv 7. SEN kom problemen. Jag vaknade (som tur var!!!) ca halv 11, gick på toa, fick en snilleblixt om "när sjutton ska vi vara utcheckade från hotellet?". Jag kollade på lappen, eller själva bokningen och japp... kl 11 senast skulle vi vara klara och rummet tomt, klockan var då 10.35 ca! PANIKEN. Jag och Rania packade som tusan iallafall, sminkade oss och fick på oss kläder, pustande och frustande ut därifrån till receptionen och checkade ut... vilken morgon.
 
 

RSS 2.0