THE RED DRESS

För några dagar sedan hade vi syskonträff här hemma med mammas och pappas syskon. Då hade jag på min denna fina kläningen som jag köpte från mellandagsrean på Gina Tricot. Skit fin alltså! Blev lite julklappsspel, mat och sånt. För första gången på 1000 år var jag nöjd med det jag vann på spelet iallafall. Vann ett svartglittrigt ljus, en mini "ta-med-parfym", doftpinnar och tomtebloss! Skit bra nu till nyår ju!
Sitter precis nu och gör mina naglar tills ikväll då det nya året ska firas in. Så detta blir mitt sista inlägg 2015, ses 2016!!




JULAFTON I VIDEO

 

JULAFTONS EFTERMIDDAG HOS MORMOR & MORFAR

På eftermiddagen åkte vi iväg till mormor och morfar för att fortsätta fira med resten av släkten. Även här bjöds det på stort julbord så vi har väl ätit tills vi spruckit. Vi umgicks lite osv innan tomten kom igen! Denna gången en riktig jultomte med dräkt och allt! Dock så blev Noah så rädd så morfar (tomten) fick ta av sig allting och bara ha luva på sig för annars gick det bannemej inte dela ut någonting (haha). Vi samlades nere i källaren där det var störst utrymme och började dela ut. Det tar alltid sån tid eftersom vi är ganska många, men vi raskade väl på takten lite grann. Jag var iallafall jättenöjd med mina klappar! Fick nästan allting på listan. Jag tror nog att de som fick mina klappar också blev glada!
Vi var uppe en del av natten för Jakob skulle flyga sin drönare som han fick, as kul!!




 

JULAFTONS FÖRMIDDAG HOS OSS

På morgonen gick vi upp och letade tidigt i våra julstrumpor! Juste, vi har julstrumpor framför öppna elden varje år. Sedan läste mamma högläsning ur en Harry Potter bok hon låanat hem med väldigt fina bilder. Julafton började sedan hemma hos oss där det bjöds på stort julbord tillsammans med mormor och morfar, farmor och farfar och jeanette och anders familj + lille Noah. Där spelade vi lite pingis, delade ut klappar osv. Jag fick vara jultomte eftersom jag var den enda som hade luva på sig, tomtedräkten var någon annanstans. Julklappsutdelningen var tillsammans med farmor och farfar, de andra åkte hemåt för vi skulle ändå till dem senare på dagen. Fick massa fint och mysigt var det också. Tror nog alla var nöjda med sina klappar innan vi åkte vidare. 








DE SISTA FÖRBEREDELSERNA

Igår blev alla julklappar klara för att bära ner till julgranen. Den är väldigt fin nu när så mycket presenter ligger under, wiiih riktig julkänsla! Jag är så himla noga med mina paket, vet inte riktigt varför men jag vill att de ska va så himla fina. Dock så är jag inte jätteduktig på att slå in paket. Men jag skriver rim till varje paket! Varje år!
Och rimmen ska vara på tjockt färgat papper som jag gjort själv, blir roligare så. Så detta satt jag och pysslade med igår tills alla va klara! På bilden va inte allt klart än.. men var nöjd hittils vad jag hade gjort. 
Bilden under visar ett halsband jag beställde hem som åker på på julafton, blir nog det största halsbandet jag haft, men såååå jäkla snyggt!!



DET STORA JULBAKET

Hejsan! I måndags var det dags för julbaket. Vi höll på nästan hela dagen med alla olika saker som skulle göras. Det blev tillslut iallafall jättegott alltsammans!
Detta gjorde vi:

* Chokladkuddar (första bilden)
* Vanliga pepparkakor (bilderna i slutet)
* Pepparkakshus (bild i slutet)
* Fikonpraliner (bild 3)
* Risbräck ljus
* Risbräck mörk
* Fröknäcke
* Knäck

Så nu har vi gott om godis fram till jul och lite till såklart! För så snabbt äter vi väl inte upp det hehhe.








FÄRGAT HÅR!

I söndags tog vi tillfället i akt klockan halv 10 på kvällen att färga mitt hår äntligen! Blev supernöjd och kan säga att det skimrar lite i lila, ganska mörkt är det också. Bilderna gör inte riktigt rättvisa men någon av er kanske ser mig in real life också så då får ni se hur det ser ut!


KLÄR JULGRANEN

Lite före och efter bilder på granen här då! Vi kör alltid ca 20 December med att klä julgranen så den är fin till julafton! Älskar ju vår gran, det är en kungsgran som vanligt och den doftar gudomligt gott alltså. Den blir ju alltid lika bra i slutet med. För att få extra känsla när vi klär så har vi alltid julmusiken på högsta volym.




BETLEHEM

I onsdags knallade vi runt på Betlehem i kyrkan för att kolla in alla fina människor som var utklädda osv. Det är ju samma skådespeleri och historia varje år men vi tycker fortfarande att det är väldigt mysigt! Iallafall när man väl kommer in i kyrkan för det är så himla himla himla kallt ute! Först får man u stå en i kö för att komma in till hagen där med getterna där de börjar berätta historien. Mina fötter va så kalla att de frös och jag kände dem inte sen i slutet när vi väl kom in i kyrkan. 

Där inne såg det iallafall ut som vanligt, förutom att de inte hade den goda soppliknande röran, åååh den som är så god....

Ranias syster Tania var också med och hjälpte till inne i det lilla rummet vid jesubarnet. 









2 ÅRS FIRANDE

I måndags hade vi vart tillsammans i exakt 2 år, vilket måste firas såklart!
Vi hade bokat bord på Oliven denna gången, i Borås. Maten var ju fantastisk god, herrejösses. Dock väldigt dyr, men en gång om året skadar väl inte, eller jo plånboken skadas väl nu i juletid men vi överlever. 
Jag tog 3 stycken tapasrätter + en förrätt. Och allt var HUR GOTT SOM HELST. Alltså värsta drömmaten. Det var inte så mycket på min tallrik eftersom tapasrätterna va ganska små men jag blev hyfsat mätt ändå. Drack också alkoholfritt vitt vin eftersom jag körde. 

Och nu ska jag berätta, JAG HAR ÄTIT SNIGLAR! Japp första gången i mitt liv. Dock så var jag ganska nervös för jag har annars en liten fobi mot sniglar.Men mamma hade sagt att sniglar i vitlöksgojs va gott så jag tog det iallafall. Dock så såg man sniglarna väldigt tydligt när de låg där men äh, jag har ätit så mycket annat konstigt så jag käkade upp dem. De va faktiskt jättegoda! Tänk er väldigt väldigt mör kyckling ungefär... fast lite mjukare, så smakade det. 
 

VID HAVET

Tog med lite överblivna bilder här i slutet. Kan berätta att vi gick ut på en lång brygga längs havet där. Det blåste som in i sjutton och när vi hade kommit längst ut så började det även regna. Så vi tog våra bilder (eller ja, egentligen va det jag som ville ha bilder) och sen gick vi tillbaka. Det ska tydligen va ett sådant ställe som Båstad ungefär, staden lever på sommaren. 
Stranden var iallafall jättelång och på sommaren ska det vara fullpackat med folk där så man knappt ser sanden. 
Om ni bläddrar ner finns det en bild där jag står framför en sorts port, det var ingången till en gång där kändisar har gjort sina handavtryck i guld på marken. Det kanske syns lite på bilden. Dock så kände jag inte igen de flesta för många var ju från Polen. 
Sedan har vi lite random bilder fårn hotellet och färjan. Va en väldigt mysig resa, och vi kommer tillbaka!!
 

MIĘDZYZDROJE WAX MUSEUM PART 3

Denna lilla part va lite intressant för de hade inte bara kända kändisar utan de hade lite annorlunda kändisar också. Folk som har fötts med lite olika åkommor, exempelvis världens fetaste, världens minsta eller missbildningar på olika kroppsdelar. Va ganska coolt att titta på dem också. Vissa hade ju åkommor som jag aldrig sett innan, som en förvriden nacke? Titta noga, någonting finns på varje person. 
 

MIĘDZYZDROJE WAX MUSEUM PART 2

Här kommer ytterligare många bilder från museet. Tycker det är lite skojsigt att kolla på alla, vissa är ju mer realitiska än andra. Och kolla, hitler fanns med (haha). Och måste bara påpeka att jag blev så glad för den första personen jag fick se när jag kom in dit var Johnny Depp (LOVE). 
 

MIĘDZYZDROJE WAX MUSEUM PART 1

"Wax Museum in Międzyzdroje is one of the biggest in Poland. It hlods almost 100 figures of pop, sports, film stars and other famous people." Så står det på en sida där de skulle beskriva museet. Det var iallafall ascoolt! Det var ju som madame tussauds fast lite mindre kan jag tänka mig, det var iallafall ett av de största i Polen. Det var massor av människor man kände igen iallafall, tog bilder på de jag visste vilka det var. Ni ser väl själva vilka det är hoppas jag. Kör denna i flera parter då det var rätt mycket bilder. 
 

HOTELLRUMMET

Här har vi en liten rundtripp i vårt hotellrum som vi hade. Väldigt stort! Blev helt paff när jag steg in där. Va som en väldigt stor lägenhet med allt.. kylskåp, micro, hyllor, diskmaskin... ja allt! Badkar och dusch och allt fanns med. Jag skulle lätt kunna bo där som en venlig lägenhet. De annonserade till och med att man kunde bo där på riktigt. 







FRAMME I POLEN

Vi åkte alltså torsdagskvällen med bil till färjan som skulle ta oss över till Polen. I färjan hade vi ju en egen hytt med toa och dusch och allting så passade på att duscha och äta lite innan vi gick och la oss för att sova. Dock så skulle färjan vara framme klockan 6 dagen efter så klockan 5 ungefär fick vi gå upp, återigen inte så mycket sömn där. Jag kunde iallafall sova i bilen lite hehehe. 
Iallafall, det första vi gjorde var att åka hem till Jakobs farfar och hälsa på honom i hans lägenhet. Där fick vi lite mackor och kaffe osv. Va lite svårt för mig att prata i och med att han bara förstod polska men.. satt väl och försökte lyssna även fast jag inte fattade. Vi åkte sedan vidare till en annan släktning och tog med oss honom, köpte lite blommor och va och hälsade på hans farmors grav och la blommorna där. Kan berätta att gravplatserna i Polen är så mycket finare än i Sverige. De va ju liksom högre klass och finare än själva husen människorna bodde i. Det va färgglada blommor precis överallt och gravarna var verkligen i högsta klass, fina som sjutton. 

Sedan, resan fortsatte och vi åkte in till stan och till hans mormor och morfars lägenhet! De följde sedan med oss till gamla stan och massa gallerior för att kolla på olika saker bara för skojs skull. Sedan åt vi på något typiskt polskt ställe där jag tog Pirogi (alltså piroger) med spenat och kött tror jag det var, himla gott. Som ni ser på bilderna va vi inne i någon fin kyrka med och kollade. 

Efter denna lilla tripp packade vi bilen full med grejor (mest alkohol höhö) som vi köpt och drog vidare till hotellet. 





MIDNATTSBLOT

Förra veckan i onsdags blev det inte mycket sömn då jag och Viktoria var ute på sittning och dansade loss hela natten. Och inte nog med det, det var ju paradise hotel finalen samma dag så när vi kom hem där på natten satte vi oss och kollade! Såklart! Vi skulle ju se vem som vann så fort man skulle gå in på sociala medier... och det vill man ju inte, så va lika bra. Bara det att vi hade skola dagen efter... en lång dag. Plus att jag skulle åka till Polen samma dag också på natten, så mycket sömn skulle det inte bli. Satt väl i skolan där iallafall med extra kaffe och energidricka hahah. 


20-ÅRS FEST I UIF STUGAN

I lördags var det dags för Anninas, Cassandras och Hannas 20 års fest! De hade bokat hela UIF-stugan med fullt med folk. Det var beenpong uppsatt och DJ och massor av lampor som blinkade hej vilt. Skit najs. Kvällen va hur kul som helst! Fick träffa många gamla vänner också (eller gamla och gamla, har inte träffat dem på länge bara!). Så det va jättekul verkligen! Vi dansade väl loss och spelade beerpong och hade det allmänt trevligt hela kvällen och natten lång. På bilden ser ni även min favvoöl (ja öl?!). Den är med ingefära och smakar ungefär lika sött som cider dock. 
Korkade även i mig en champagneflaska....




LIBAN DELI

Tjosan! I fredags var det tenta och äntligen fick vi den överstökad! Så skönt. Nu väntas bara resultatet, vilket är lite skrämmande men vi får väl se hur det går.  Efter tentan belönade vi oss med Libanesisk mat på en restaurang som hette Liban Deli, skitgott alltså! Man fick välja rätter, 4 stycken smårätter, med antingen pommes eller ris, + 2 spett ocskå då. Va sååå längesedan jag lämnade mat kvar på tallriken när jag åt, men detta va sååå mycket mat så blev lite över. På kvällen gottade vi oss med lite smakens och massor med skräckfilmer!

Har även varit på torgstallet med tjejerna i måndags och hade det mys med mat. Då tog jag någonting som jag inte tagit innan, potatisgratäng med lammfärsbiff (eller vad den hette) + tzatziki också. Sjukt gott det med. Nästa kurs har även börjat nu, denna gången med ingen tenta i (jippie!!). Dock så har vi några stora inlämningar istället, men jag ska inte klaga. 



JULMARKNADEN SOM VI EGENTLIGEN INTE SKULLE GÅTT PÅ

Ja, med tanke på överskriften så undrar ni säkert vad jag menar. Det var så att mamma hade tittat ut en jättemysigt julmarknad i Borgstena som vi hade planerat att gå på. Vi åker varje år till en ny marknad och denna skulle vara bäst enligt mamma. 
Men när vi åkt dit, kommit fram så är det ingen marknad. Utan marknaden hade varit i helgen, vilket menades med fredag och lördag, INTE söndag. Och det var just den dagen vi var där. Jaja vi hade iallafall lite koll på att torpa hade julmarknad samma dag så vi åkte direkt dit istället. Var väl lite mindre men det fick duga. 

Det var mysigt iallafall. Vi gick runt och kollade på fina saker, jag åt en islänsk munk? Okej det kallades inte munk och det såg bokstavligt talat ut som stora grillade kycklingar.. men det smakade munk. Och ni vet ju hur jag är, måste smaka på allt. Sedan fikade vi tillsammans med mormor och morfar, lilla noah, lovisa och vi i familjen då. Åt lite morotskaka och kaffe, väldigt gottigt. Vi lyssnade även på sagostund i torpas källare. 

När vi kom hem hade köttet som mamma gjort stått i ugnen i flera flera timmar så det blev pulled pork. Alltså det är min absoluta favvorätt nu för tiden. 






ULLAREDSVISTELSEN

Jo i lördags var vi i Ullared då... dagen blev väl inte riktigt som planerat när vi åkte runt i 40 MINUTER och letade parkering innan vi fick en... jo 40 minuter. Så var rätt trött på att åka bil efter det. Jo så hämtade vi våra kundvagnar... tror ni inte att det är världens längsta kö IN TILL ULLARED också?? Vi stod ute i denna långa kö med kundvagnar i 30 min till då... i regn.. japp så började dagen. Så in till Ullared kom vi inte innan kanske halv 12 eller 12. Vi gick där och letade fram alla julklappar vi skulle köpa och andra grejer som behövdes.. För att sedan ställa oss i EN EVIGHETSKÖ av kundvagnar igen.. japp kön till kassan. 

Där spenderade vi väl kanske en timme, om inte mer. För att inte tala om allt knuffande och puffande, gick ju knappt komma fram med en vagn där. Har två stora blåmärken på båda benen för vagnar som kört in i mig. Så dagen var mest.. kö. Vi stod nog i kö längre än vad vi handlade. Men gött att ha handlat nästan alla julklappar ändå. 

Någonting annat gulligt är ju dessa som Jakobs lillasyster Oliwia gjort som man ska klistra på ketchuppaket. Jag fick den ena där, så söt eller?


MIN HEKTISKA FREDAG

I fredags var det väl världens stressigaste dag ungefär. Vaknade på morgonen och hade tänkt att ha hela dagen till att plugga till tentan. Men Lidl ringer på morgonen och ville att jag skulle jobba från 14-17.30 vilket jag då gick med på. Var också bjuden på kvällen till kinarestaurangen där vi skulle fira Frida som fyllt år och sedan hem till henne för lite vinkväll. För att jag skulle få dennaa dag att gå ihop (för jag skulle hinna träna med) så drog jag direkt när jag vaknade till gymmet och körde ett benpass. Snabbt hem och skulle äta och gissa vad pappa ahde köpt då? Jo kinamat... precis det jag skulle äta på kvällen.. jaja blev kina 2 gånger den dagen. Jaja, iallafall snabbt åka ner till jobbet för att jobba fram till halv 6. Där hämtade Rania mig, för till råga på allt hade jag lovat henne att jag skulle förhöra henne till hennes prov... Så där satt jag och förhörde och bytte om, sminkade mig och allting samtidigt haha. 

Vi drog sedan (lite sena) ner till Kinarestaurangen och åt med de andra för att sedan dra till Frida för att mys med vin. Vi satte oss och såg på Shutter Ireland, skit bra film. Hade sett den en gång innan men det var ju ganska längesen så. 

Ja, sedan hämtade Jakob oss kanske halv 1, och pricken över i var ju att vi fick ca 4 timmars sömn för på morgonen efter skulle vi till Ullared. 





KALLBADHUSET MASSAGE

Förra torsdagen var en dimmig dag så fick lite fina bilder när jag gick hem från bussen. Den kvällen var så himla härlig också för jag hade bokat en massage på kallbadhuset när hon verkligen skulle gå ner djupt i musklerna och knåda ut alla knutar som jag hade. Gjorde ganska ont när knutarna skulle ut men annars var det så skönt att jag skulle kunna bara stanna kvar där. Älskar när de trycker lite extra så man känner massagen. Andra massörer brukar inte trycka så hårt.



RSS 2.0