AMSTERDAM DEL 4 - RED LIGHT SECRETS

En dag var vi på besök på museeumet red light secrets. Det var här vissa från red light district jobbade innan och hade sina rum. Var var en tur genom hela huset där man fick se kläder, prova sitta i fönster själva med masker eller annat och massor av rum. Det var just dessa rum so de använde som jag skrev, de var inredda med mysbelysning osv med badkar och grejer... vad man nu gillade. Främst fanns det sjukt mycket text på väggarna och vi läste precis allting, det var jätteintressant!

Som tjej får man hyra ett fönster i red light district för 1500 euro. Om man då inte tjänade ihop detta på en kväll (man hyrde i 8h) så förlorade man ju pengar såklart. Men i princip stod det att de kunde tjäna 50 euro per halvtimme. Hela museet var väl till för att avdramatisera tjejerna som jobbade med detta yrke. De måste ju också ha en inkomst och de betalar skatt som alla andra. Det stod att "tänk er att ha 15000 människor varje dag stirrande på dig och dömer dig, VARJE DAG". Vissa väljer inte detta yrke, utan blir påtvingade eller lurade att arbeta, vilket de strävar att få bort såklart. 

De skriver såhär på deras hemsida: Step into a world that remains hidden for most. Experience how it feels to sit ‘in the window’and listen to the secrets of the ladies themselves. Making pictures of you and your friends is part of the entertainment.

Jag och Rania satte oss vid varsin stol mot ett fönster där en tv skärm va bakom fönstret, så de hade spelat in i förväg de personer som skulle gå förbi och kolla osv. Sedan satt man där, och herregud va obehagligt det var. Gammla gubbar stod och glodde, stirrade rakt på oss och gick förbi flera gånger och försökte få kontakt på ett väldigt äckligt sätt. 

Sedan fanns det vid utgången ett litet bås gästerna fick skriva sina värsta synder (gällde ämnet) och lägga i en liten box. Allting va anonymt och hängdes sedan upp på väggen så andra gäster kunde läsa lapparna, dock så vet man ju såklart inte vem som skrivit lappen. Gud va snuskiga saker det fanns eller?? HELT SJUKT. Sedan scannades dessa lappar in i en bok som kommer ut varje år på red light secrets som man fick köpa om man ville, haha vilken idé!!
hh
 
 

Kommentarer
Postat av: Inez

Vilka roliga bilder! :) Vill typ ha de öronen, haha! :D

Svar: haha ville också ha dem, men de gick inte köpa ;)
Amanda

2016-06-30 @ 14:16:06
URL: http://mazraegangall.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0