SLÄKTKALASET

När vi först anlände till Warzawas flygplats fick vi skjuts ända till Lodz av någon med en minibuss (antar att det var någon släkting eller nåt). Så vi kom fram till deras lägenhet kanske bara en timme ungefär efter att vi kommit fram. Anledningen till att vi egentligen åkte var ju för att Jakobs morfar fyllde 70 år och han skulle ha släktkalas. Så det var dit vi skulle på kvällen. Tror det började vid 8 tiden och slutade kring 3 på natten. Ja släktkalasen ser väl lite annorlunda ut där. 

För det första fanns det alltid mat på bordet, och det var i mängder. Kan inte riktigt beskriva vad det var egentligen.. Kommer ihåg en liten plockmat vilket var typ.. först en kyckling (eller fläskkött) toppat med någon gojs på.. glazing av något slag, en clementinklyfta och ett grönt cocktailbär på toppen (hängde ihop med en sticka). En annan var typ också kyckling.. fast med en klick som såg ut som grädde fast det var någon sorts leverpastej. Ja som ni märker kan man inte riktigt förklara när man aldrig ätit det innan. Maten var iallafall god, det var en soppa till förrätt, friterad kyckling med potatismos och grönser till varmrätt, sedan någon soppa igen och en stoooor tårta (med själv kakan doppad i saft?). 

Det var iallafall kul att se hur andra firar sina fördelsedagar. De äldre förstår ju dock inte svenska (såklart) men inte engelska helelr vilket gjorde det svårt för mig att prata med dem alls, men fick lite saker översätta åt mig så det gick väl bra. En annan sak är ju alkoholen, japp den ska vi snacka om. För detta var i mängder.. En ren vodkashot kanske var 10:e minut.. ungefär. Tappade räkningen.. någongång.. minns inte ens. Men låt oss säga att de klarade mer än mig iallafall, slutet av kvällen blev ju plötsligt fantastisk rolig efter lite sådana shotar. 

Det fanns även ett stort dansgolv där jag och Olivia mestadels av kvällen befann oss, innan hon blev trött.









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0