ALLA HELGONS DAG

Som alltid, trditionen, går vi och tänder ljus på gravar på alla helgons dag. Det är fridfullt att gå på en kyrkogård kan jag tycka med alla ljus som lyser överallt, så himla vackert. Himlen var också underbart fin men det svartnade hur snabbt som helst efter jag tog den första bilden där. 
När vi gick in i kyrkogården var det hyfsat ljust och när vi gick ut såg man inte ett skit. 
Vi åker ju alltid runt för alla släktingar är inte begravda på samma ställe, så 4 olika kyrkogårdar åker vi alltid runt på. Efteråt på kvällen anordnas också den bästa spökvandringen ever nära Od. Den åker vi alltid på! Det är nog en sträcka på 2,5 km man går i kolsvart mörker där det enda man kan följa är marchallerna som lyser längs stigarna i skogen. Sträcken går alltså genom en åker, i skogen, ut på vägen, in i skogen igen och tillbaka till huset där man börjar. Sedan är det då folk som jobbar där som agerarskådespelare och är placerade runt om i skogen för att skrämmas. Tänk typ att detta är gasten på Lisberg fast utomhus och en mycket längre sträcka. 

När man går får man också en liten lapp (bingolapp). För längs väge finns det uppsatt små brickor som man ska kryssa för på sin lapp precis som bingo då. När mans sedan kommer tillbaka till huset får man se hur många rutor man fått och om man vunnit något pris och gissa vad?? För första gången vann JAG! Så en påse med Riesen choklad följde med hem. 



 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0