TURKIET - FETHIYE PART 1

På tisdagen hade vi beställt en dagsresa till Turkiet. Det betydde att vi skulle upp så himla tidigt för vi skulle åka från hotellet vid 6 tror jag det var. Det började då med en båtresa på 1,5 timme över gränsen. Båten vi åkte med var en bananform vilket va skoj, båten stod liksom upp så fronten var i luften hela resan. 
Här är vi vid hamnen i Grekland fortfarande och är redo att åka med båten över till Turkiet. 
Här är den kära båten då.
På första stoppet stannade vi vid en utsiktplats där vi fick 5 min på oss att ta lite bilder. Man såg då ut över Fethiye och en hamn där. Väldigt fin utsikt. Vi hade väl ett ganska pressat tidschema vi skulle hinna med så vi fick inte så mycket tid här. Men fina bilder hann vi att ta.
Andra stoppet stannade bussen vid några gravar uppe i bergen. De ska ha tillhört rika personer som ville begravas närmare gud, därav är gravarna uppe i bergen. 
Titta vilka som gömde sig från solen, sooo sweet
Här på höger sida ser man en av gravarna. Det var i en lång backe ner. Tror guiden sa att att det fanns15 stycken gravar i detta berget.
Här är en av dem. Man fick betala en slant och gå upp närmare och kolla om man ville. Men vi hade inte så mycket tid här heller så vi valde att ta fina bilder nerifrån istället för att bara hinna gå upp, ta någon bild och sen gå ner igen. 
Här ser man en grav lite tydligare. 
Som ni ser så finns flera gravar på sidorna av berget.
Utsikten precis bakom gravarna va inte heller den så osnygg ;)
Älska panorama
Här har vi gravarna precis bakom oss. Man fick sätta sig på en balkong här om man ville och se ut över staden. Man fick även köpa färskpressad apelsinjuice (det gjorde jag!) och den var hur god som helst. De hade även här små sköldpaddor i en låda haha.
Från balkongen.
Här är vi påväg ner från höjden. Gravarna låg väldigt långt upp
Vad är bilder på gravar om man inte själv fick va med på dem också? hehe
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0