BANANGLASS MED ENBART BANAN RESULTAT
Juste jag har ju glömt att visa hur bananglassen blev (endast gjord på bananer)!! DEN BLEV SUPERBRA och supergod för den delen också. Helt sjukt att det är samma konsistens, smak osv som glass! Av bara banan. Den som kommit på detta måste ju va ett geni. Sååå om någon har tråkigt kan ni göra nyttig glass:
RECEPT:
Plocka fram mogna bananer. Inga gröna rackare, mjuka och söta är det vi vill ha.
RECEPT:
Plocka fram mogna bananer. Inga gröna rackare, mjuka och söta är det vi vill ha.
- Skala bananerna och skiva dom. Se till bitarna är hyfsat små ochganska lika i storlek.
- Lägg bananskivorna i en lufttät burk och stoppa den i frysen. Vänta åtminstone 2 timmar, men gärna över natten.
- Kör bananerna i en mixer och skrapa ned innehållet från sidorna då och då. Du vill att alla klumpar ska försvinna, det är först då som glassen får den rätta, krämiga konsistensen.
- När alla klumpar är borta, mixa några sekunder till för att få in lite luft i glassen.
- Lägg glassen i en lufttät burk och lägg den i frysen. När den precis som vanlig glass är fast i konsistensen är den färdig att äta.
- NJUT!
Om man vill såg jag att man kunde tillsätta saker för extra smak eller bara experimentera lite. honung,jordnötssmör, krossade nötter eller liknande.
Kommentarer
Trackback