HARRY POTTER EXHIBITION PART 2

När vi kom in till utställningen fick vi också varsin "bärbar telefon". Så vid nästan varje grej man kunde kolla på fanns ett nummer man bara klickade in i telefonen man bar med sig så berättade de lite om vad det var och i vilken film det användes och hur de tänkte när de gjorde föremålet eller kläderna eller vad det nu kunde vara. Man fick ibland också höra roliga saker som gick snett under inspelningen osv. Mkt intressant. Som sagt, text under varje bild här om vad bilden föreställer.
Här är vi inne i Hagrids stuga, de hade byggt upp ett helt rum så det såg ut inne i stugan. Spisen, stolen och allt fanns där inne.
Här kan ni se vilken stor skillnad det är. Om ni kollar på mig till höger på bilden så inser ni nog hur stor Hagrid var.Var jag ungefär till hälften av hans längd.
Här har vi Hagrids stora stol. Eller fåtölj kanske man ska säga. Den var så himla stor så att själva sittdynan var i längd med hela mina ben som ni ser. Jag ser ju superliten ut.
Här har vi monsterböckerna!! Wiho hade helt glömt av dem. Det var ju i denna boken man kunde läsa om alla magiska varelser. Men man fick ju se upp så att den inte biter en haha! Synd att de låg innanför glas.. annars hade jag lätt klappat dem.
Det var denna staty som var uppsatt på kyrkogården när Harry blev tillfångad av Voldemort när han hittade trekampspokalen i den stora labyrinten. Ni kan se det HÄR  om i intekommer ihåg.
En utan de gigantiska schackpjäserna från när Harry, Ron och Hermoine spelade schack för att komma förbi passagen innuti hemligheternas kammare.
Här har vi Philosopher's Stone eller de vises sten som den kallades i filmen. Den var med i Harry Potter - de vises sten  och Harry var en enda som kunde få tag på den och besegra Voldemort.
Här har vi en av de bevingade nycklarna som svävae i luften. Det gällde ju att hitta rätt nyckel bland flera hundra där.
Ännu en enorm schackpjäs.
Här har vi Voldemorts kostym och alla hans olika masker och skepnader. Ni kan också se hans orm Nagini på höger sida.
Bellatrix Lestranges kostym i mitten här tillsammans med några dödsätare bakom henne.
Här har vi olika trollstavar som användes. Voldemorts är den vita längst upp. Sen ser jag på bilden här att Narcissa Malfoys stav är den längst till vänster.
Här var det intressant! Alla Horrokruxer!! Ville bara ta med alla hem och sitta och stirra på dem i flera timmar.. Här har vi också skopan (längst ner till vänster) som Harry använde för att få tag på halsbandet som ni ser på bilden (en horrokrux). Han tvungade Dumbledore att dricka förhäxat vatten för att få tag på den, allt med hjälp av skopan. Ta en noga titt så känner ni igen alla horrokruxer som finns med på bilden. Till och med tanden från jätteormen finns med på den blodiga boken där.
Den förstenade fotografen! De behövde ju göra en vaxdocka för att använda i filmen när den lille killen som var fotograf för tidningen mötte på jätteormen.. Han såg ju bara ormen genom kameran dvs han blev förstenad istället för att dö. Kan säga att denna dockan var sjukt bra gjord ända in till porerna i huden.. trodde den var verklig först så ville inte gå alltför nära.
Fångdräckter från fängelset Azkaban.Detta var bland annat Belltrix dräckt till höger.
Tidningsartiklarna som rörde på sig.
Kommer ni ihåg det trevliga spöket i Hogwarts som alltid bockade genom att ta av hela huvet vid middagarna? Den blodiga barocken? Japp här är han. Blodig som vanligt.
Här har vi alla artiklar och diplom de hade satt upp i stora salen.
Fina klänningar som Hermoine, Harry och Ron har jaft på sig på finare tillfällen. Jag kände igen dem iallafall.
De hade också hängt upp skynken för varje elevhem det fanns. Go Gryffindor!!
Jag var ju självklart tvungen att ta kort.. Har ett till kort framför slytherin som kommer upp sen också. Provade ju aldrig att bli insorterad med sorteringshatten som också fanns på plats vid utställningen. Sjukt alltså, den riktiga sorteringshatten..
Wooohooo trekampspokalen!!! Kan det bli häftigare?? THE REAL SHIT.
 Här fanns också Viktor Krums lapp som han la i pokalen när de skulle anmäla sig till tävlingen. Känner igen den så väl, bränd och allt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0