HARRY POTTER EXHIBITION PART 1

I fredags var jag och Jakub på Harry Potter exhibition i Norrköping! Jag hade ju sovit hos en fadder för vi vart på akademien kvällen/natten innan så fick gå upp tidigt för att hinna gå till resecentrum till bussen som gick 08.10 på morgonen. Men det var värt för då kom vi iväg tidigare. Vi åkte runt halv 11 och var inte framme förrän vid 1-2. Tar ju en stund att åka upp dit... sen ska man åka vilse och så vidare ni vet. Vi hittade iallafall en thairestaurang som vi åt lite gott på, tog lite kaffe innan vi gick vidare till utställningen! Kan säga en sak, när den väl var klar och jag hade läst, kollat och lyssnat på allting ville jag bara gå in igen och kolla på allting IGEN. åååh va jag älskar Harry Potter, vill leva i den världen, helt klart. Funderar på Harry Potter marathon snart alltså. Men här kommer iallafall Part 1, eftersom det var rätt mö grejer jag tog kort på. Men under varje bild finns det som vanligt lite text om vad det är osv, så läs på.
Det förtrollade halsbandet som Kate Bell rörde i Harry Potter och halvblodsprinsen som det vilade en gammal förbannelse över. Kommer ihåg den scenen då en flicka flyger i luften med en röd kappa på sig med gapande mun och sen föll direkt ner på marken. Här är alltså det halsbandet hon rörde vid. 
Från Harry potter och halvblodsprinsen - Trolldrycksboken som hjälpte Harry med olika farliga formler som de annars aldrig fick lära sig så bra. Därav blev han ju bäst i klassen ett tag då han fick allting rätt.
2 kostymer, känner ni igen vilka? Den till höger tror jag var Proffessor Snapes,
Trolldomslärarens grejer. Hon med de roliga glasögonen som var lite knäpp av sig. Hon som spådde Hermoine i en kopp (koppen ser ni också på bilden med "teet" fortfarande i). Här har vi också hennes glasögon och spåkula. De berättade också att de var tvugna att göra sånna kulor i gummi också eftersom en scen skulle vara att den rullade ner för trappan. Då fick den ju liksom inte gå sönder. Problemet var då bara att göra gummikulor som inte studsade som gummi, det skulle ju se verkligt ut också!
Hha vem känner inte igen detta? Dolores Jane Umbridge såklart. The pink evil lady så att säga. Här hade vi också hela hennes kontor med katter och allt.
En scen i filmen med henne i fick Harry kvarsittning och fick sitta och skriva samma mening om och om och om igen. "I must not tell lies" se youtube klipp HÄR om ni inte kommer ihåg.
Här ser ni Gilderoy Lockharts kläder och en del av hans tavlor. I glset hittar ni också en gnom från filmen.
Han hade ju även flera flygande bilder som rörde sig i filmen, här är dem.
Clownen från skåpet med rädslor. 
2 kostymer till. Den ensa till vänster tillhör Alastor Moody. (enögat)
Klädskåpet!! Tror det var detta skåpet man kunde lägga in grejer i som sedan försvann när man öppnade dörren igen. Detta skåpet fanns ju gömt uppe på vinden där "ingen kan hitta någonting, allting är gömt". Ser ni ig i spegelbilden där också hihi?
Av mandragoror kan man tillverka ett botemedel mot förstening. De färska mandragororna skrev ju som in i attan, här fick man själv prova att dra upp dem ur jorden, och SOM DOM SKREK ALLTSÅ.
quidditchkvastarna!!
Här kunde man också se den lilla kvicken som Harry Potter och Malfoy bråkar om på matcherna.
Här har vi hela lådan med matchbollarna som de spelade med. Amazed**
quidditchdräkter (harry potters i mitten och Rons till höger om Harrys)
Matchställen. Malfoys i grönt.
Åh här har vi Hippogriffen som tillhör Hagrid och som Harry flyger på runt Hogwarts. 
Harrys, Rons och Hermoines kläder från en av de första filmerna. Fortfarande med smuts på.
 Hagrids dräkt. Man kunde verkligen se hur himla stor han var när man såg detta.

Kommentarer
Postat av: lollo

Åh, vill så gärna titta på alla bilder men kom på efter ett tag att jag måste ha några överraskningar kvar tills jag ska gå! :D

Svar: hehehe ja ha kvar några överraskningen och läs sen ;)
Amanda

2014-08-25 @ 21:02:59
URL: http://mangsyssleriet.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0