SPINNINGPASS OCH MATLAGNING

I fredags åkte jag med Elin, Ida och Ludvig på spinningpass på nordic vid 12 på morgonen. Va det jobbigaste jag vart med om hahaha!! Vi fick pulsavkännare på oss när vi sprang så vi visste vilken puls vi hade hela tiden. Va uppe på rött (högsta) 2 gånger om! Gah. Sen när jag kom hem lagade jag gooood maaaat. Gjorde grönsaker i ugn med barbecue kyckling! Mumma. Kaffe på det också.




BANANGLASS MED ENBART BANAN RESULTAT

Juste jag har ju glömt att visa hur bananglassen blev (endast gjord på bananer)!! DEN BLEV SUPERBRA och supergod för den delen också. Helt sjukt att det är samma konsistens, smak osv som glass! Av bara banan. Den som kommit på detta måste ju va ett geni. Sååå om någon har tråkigt kan ni göra nyttig glass:

RECEPT:
Plocka fram mogna bananer. Inga gröna rackare, mjuka och söta är det vi vill ha.
  1. Skala bananerna och skiva dom. Se till bitarna är hyfsat små ochganska lika i storlek.
  2. Lägg bananskivorna i en lufttät burk och stoppa den i frysen. Vänta åtminstone 2 timmar, men gärna över natten.
  3. Kör bananerna i en mixer och skrapa ned innehållet från sidorna då och då. Du vill att alla klumpar ska försvinna, det är först då som glassen får den rätta, krämiga konsistensen.
  4. När alla klumpar är borta, mixa några sekunder till för att få in lite luft i glassen.
  5. Lägg glassen i en lufttät burk och lägg den i frysen. När den precis som vanlig glass är fast i konsistensen är den färdig att äta.
  6. NJUT!

    Om man vill såg jag att man kunde tillsätta saker för extra smak eller bara experimentera lite. honung,jordnötssmörkrossade nötter eller liknande.




BLOGG

Heheeeee kolla hit! Hjälpte Bobo med sin bloggdesign så nu har hon äntligen börjat blogga igen!! Nu när blogge är mkt finare så vill man ju blogga ännu mer eller hur, hoppas det håller i sig nu. Önskar att ALLA jag känner kunde ha en blogg. Älskar att läsa om vad alla gör hela tiden. Roligare att veta vad sina vänner gör en stora bloggare faktiskt. 
 
 

SNÖSTORM TYP (?)

Gosh någon som märkte snöstormen imorse eller? Jag började 13.00 i Jönköping men min buss åkte vid 11 och kunde knappt gå utanför dörren.. tänkte jag skulle ta en fin bild (bild längst ner) så rusade ut utan jacka i 5 sek och kom in igen som en snögubbe... smartass. Fick göra en "nunnagrej" med min halsduk för att täcka ansiktet och håret (ser ni också på en bild). 
Iallafall idag hade jag mitt nya halsband jag fick av mormor och morfar i julklapp!! Så finfint, så himla långt är det med, gillart. Just nu ligger jag här i sängen efter en kvällsgympass. Imorgon bitti blir det antagligen lite spinningpass med elin och ida. Natti






THE NANNY

Började lite efter jul att kolla på min gamla favoritserie från förr, the Nanny. Redan nu är jag i mitten på tredje säsongen. Kan inte sluta. Så grym serie egentligen, äääälskar den. Tror aldrig jag såg klart hela när jag var liten så bäst att göra det nu. Den var såpass gammal (antar jag) så den inte gick att ladda ner. Jag kollar då alla mina avsnitt på youtube, för där hittade jag dem! Ganska dålig kvalité men det kan jag ta. 
 
 

PLUGGDAG

I måndags var jag ledig från skolan och skulle ändå sitta och plugga hela dagen så gjorde det tillsammans med Rania som plugga till körkortet. Vi åt och pluggade, lagade mat och hade det skojskoj. Vi gjorde en vegansk rätt som vi hittade på själva som blev riktigt god kan jag lova!! Den va klar ganska sent dock så vi var vrååålhungriga....

Sen begav jag och anton oss till gymmet när jag kom hem. Visade honom lite maskiner och körde lite bröstövningar, sprang crosstrainer osv. 



JENSENS I JÖNKÖPING

Just nu sitter jag här i köket med datorn och föreläsningsmaterial om psykologi, gener och beteende i högsta hugg. Är helt proppmätt på mat också, jag viktoria, olivia och evelina var och åt på jensens efter skolan idag! Blev en hek del garv när vi också upptäckte att vi har samma dåliga humor allihopa. Så inte bara ont i magen av maten, utan också av skratt begav vi oss till resecentrum och skiljdes åt (hahah). Ska försöka fortsätta plugga här nu och inte låta quizkampen störa mig... fast det kommer den dock göra!!

Har förresten hittat ett awesome recept på glass med bara en ingrediens... BANAN! håller på att trixa med det samtidigt som jag pluggar nu.. men det ska stå i frysen ett tag sen. Ska smaka och skriva här hur det blev sen, så kan jag lägga ut receptet också för er som vill prova!



INFLYTTNINGSFEST HOS SANNA OCH OLIVER

I lördags kom den dagen jag längtat efter hela veckan, inflyttningsfest!! Dock så har sanna och oliver bott där ett tag men de hade ju fått in sin soffa nu så nu kunde man ha fest. Kvällen spenderades alltså där ett bra tag innan vi drog vidare till Viva! Det tog ett tag att komma in dock så vi kunde va där knappt en timme. Vi dansade iallafall och hade as kul inna vi åkte hem med buss. Jag somnade dock i bussen haha... tröttis







CHILI THAI OCH BOB

Ett smakprov på vad jag blev bjude på i fredags. Mormor och morfar var i stan igen och frågade om jag va hungrig och ville ha mat. Då var även pappa hemma så båda vi blev bjudna på lite god thaimat på Chili thai! Världens bästa fredagspresent (hahah säger jag som ääääälskar thai). 

Senare på kvällen var anton med på vårt träningspass på gymmet och körde ben! Kan säga att jag fortfarande har träningsvärk och har knappt kunnat gå i trappor på hela helgen. Ni får la också lite smakprov på min roliga humor på bilden längre ner. Tack och hej.


 
 

HEJ BOBO

I hopp om att vi skulle få till några ego-bilder på oss också så tog vi dessa. Jag har inte världens längsta armar så vet inte riktigt om jag tycker att de är bra eller inte haha. Redigera lite ljus osv så blev de bättre iallafall!
Vi fotade ju då som sagt. Sen gick vi hem till mig och åt kötbullar och nudlar, kollade skräck osv. Det va en film som hette "Anna" som va rätt psykisk.. man va verkligen tvungen att tänka till men fattade ändå inte slutet så himla bra, de kunde de ha gjort bättre. Annars, en film som passar tänkaren. 
 
 

CHIAPUDDING OCH SEMLOR

I onsdags hade mamma köpt hem semlor som vi satt och smaskade på till kvällsmat! Förresten så verkar det som vi är de enda som fortfarande käkar det som hetvägg? Alltså när man lägger semlan i het mjölk och kanel? Sedan käkar vi med sked när brödet har blivit lite blött sådär. Haha inte hört någon annan som jag känner som också gör så fakiskt.. men så har jag alltid ätit och kommer säkert alltid äta det också. Bara käka en semla blir ju så himla torrt...

Sedan gjorde jag och mamma någonting som heter chiapudding som skulle stå i kylen över natten och toppas med bär till frukost. Vi skulle nog tagit i lite mer vanilj men annars var det en speciell och väldigt nyttig frukost! Chiafröna sväller upp så mycket under natten så det ser ut som små grodägg typ..Jag brukar ju göra någon slags overnightoats till skolan som också innehåller chiafrön, väldigt gott, nyttigt och mättande. 




EN DAG, EN ONSDAG

I onsdags var jag ledig så spenderade dagen med elin. Vi åkte till gymmet på morgonen där för att köra ett pass, duschade där för att sedan bege oss direkt till torgstallet för lunch. Är det bara jag eller smakar maten mycket bättre efter man tränat? Känns som man förtjänar en god tallrik mat liksom. Tog min favvis där för tillfället, lufttorkad skinka, pasta, ruccola, basamico osv. 
Vi satt iallafall där ett tag, som vanligt. Drack massa kaffe och gapade över hela torgstallet när man berättar roliga saker. (haha jaaa folk gluttade lite men det brukar väl va så). 

Vi åkte sedan hem till mig och kollade skräck (suprise?). Tog en liten promenad efter det i och med att vi va så tunga i huvudet efter den filmen. Va så skönt och stilla ute!! 




WALK WITH AN EMPRESS

Som sagt var jag och Rania ute och fotade lite till bloggarna och facebook. Har kämpat med hennes bloggdeisign nu men det är något jäkla fel i hennes användare för allting som jag gör på hennes funkar inte, så provar jag göra exakt likadant på min egen blogg och då fungerar det så blir gaaaaaleeen. 
Iallafall, här är några bilder på enbart mig, eftersom jag är ego. haha nädå men ska lägga upp fler bilder sen. Vi tog några tillsammans också men vi är så fula (haha, vi blev alltså inte så nöjda med dem) men får se om det kanske kommer upp någon. 

Ni kan ju samtidigt kolla in min nya skjorta jag har på bilden, den är frän. 
 

A JOURNEY OF A THOUSAND MILES MUST BEGIN WITH A SINGLE STEP

 När jag letade genom mina album hittade jag massa gamla bilder på när jag lånade systemkameror från skolan för att ta kort och göra uppgifter hemma! Här är en oredigerad. Tycker jag förändrats lite på så kort tid eller vad tycker ni? Hade lite rödare hår och längre hår för den delen också.. Inget smink hade jag där heller ser jag.

Längtar så till lördag på tal om någonting annat! Sanna och Oliver ska ha inflyttningsfest och sedan blir det utgång till Viva. Va sååååå längesen jag va ute på krogen i Borås så det inte är sant. Va där nästan varje helg när jag fyllde 18 haha. Sedan är det så kul att alla tjejkompisar kan va med också, händer inte ofta kan jag säga. Värdlens bästa helg för alla helt enkelt. 

Har jag berättat förresten att jag vart på Tingsholm och haft föredrag? Kommer inte ihåg om jag skrivit om det eller inte men. Iallafall så fick jag en förfrågan av min gamla psykologilärare att de behövde någon som tagit studenten och kan berätta lite om Tingsholm och högskolan på niornas öppet hus. Gjorde detta förra onsdagen! Så jag kom dit, utan förberedelse direkt och så fick jag gå in i ett klassrum med en stor powerpountpresentation och 2 elever från skolan som skulle berätta om Samhällsprogrammet. Där skulle jag tydligen hålla föredrag själv i 10 min för varje grupp!! Så 10 min skulle eleverna ha föredrag och resten av tiden va min. Hade 5 min på mig att förebereda mig när jag fick reda på detta så skrev snabbt upp massa frågeställningar i mobilens anteckningar och försökte memorera lite granna. Det gick faktiskt väldigt bra, jag babblade på där om tingsholm och högskolan allt jag kunde komma på, tror både niorna och föräldrarna uppskattade infon. Fick iallafall beröm från massa gamla lärare jag haft. Va så kul att se dem igen!
Iallafall 7 föredrag hade jag, 7 grupper som kom och lyssnade alltså var 20 minut. Från halv 6 till 8 utan pauser haha, så det va körigt men det va skoj samtidigt. 

Träffade även på morfar i korridoren som hälsa glatt, åååh vill nästan tillbaka till Tingsholm nu.. trivdes så bra där med alla sina kompisar nära hela dagen. Man anade inte då hur bra man hade det.
 
 

SPÖKET I BASTUN

Tänkte ta en liten throwback här till 2012 när vi gjorde denna video! Haha hittade den nu på min youtubekanal... det var en "efter träning grej" vi gjorde någon gång och fattade inte riktigt poängen med det men. Ett gott skratt kan man få, eller bara tystnad.. välj själva. 

NY DESIGN

Vad tycks? Jag och Rania var ute och fotade idag så tänkte att jag ändå kunde skaffa en ny header och ett nytt utseende på bloggen! Blått är flott.
 
 

DÅ SOMNAR JAG SJÄLV EFTER NÅGON SEKUND

Har fått någonting för gamla artister jag lyssnade på när jag var liten. Sarek, Sandra Dahlberg... ja det får mig att se lite ljusare på vardagen nuförtiden. Hela denna veckan har jag inte ens klätt på mig kläder eller någonting. Varke dag har jag gått i pyjamas och strosat runt och pluggat flera timmar varje dag inför tentan jag hade idag-söndag. Suttit nästan alla dagar från 10-18 ungefär och försökt få in denna jäkla statistiken i mitt huvud.. För det är just det vi läser, statistik. Vad ska man ha det till egentligen?

Det jag ska komma fram till är att tentan gick inte alls som jag hoppats och är så jäkla besviken. Här har man slitigt varje dag i flera timmar för att fatta detta så är det över på 1,5 timme. Ja det tog bara ca 90 min för mig att skriva den (då en granskning igenom den 2 gånger för att va säker). Det var nästan endast kryssalternativ och man fattade inte alls mycket. ååååh mådde så dåligt när jag gick ut därifrån. Det har inte varit som de andra tentorna då det kändes skönt att komma ut därifrån.. egentligen ville jag bara in i salen igen och göra om och göra rätt..det krävs iallafall ett mirakel för att jag ska klara detta känner jag..Det blir i så fall det första provet i mitt liv som jag måste göra om och det är inte den bästa känslan. 

Iallafall, det som får mig på bättre humör är att ha någonting att se fram emot, även minsta lilla sak. Varje dag har det varit gymmet, att äntligen få komma ut ur mitt hus och ifrån pluggandet. Nu imorgon är det att jag ska träffa bobo så ska vi fota och ha kul och mys. Det behöver jag verkligen efter en sådan här vecka..

Idag åkte mamma med till tentan. Hon var och shoppade undertiden jag skrev. Fick även ett linne av henne (kanske för hon tyckte jag va så ledsen efter tentan). Chailatte, glass och massa god mat var det även innan och efter tentan. 



CHOCOLATE IS A WOMEN'S BEST FRIEND

Alltså ååååh måste bara visa detta. Fick det av Jakubs mamma när de kom hem från Polen och det är en HHEEEEELLLLLL påse med hur mycket chocklad som helst i! (gjorde till och med sönder botten när jag lyfte den) som jag fick. GAAAH någon som vill smaka? jag bjuder... om man är snäll ;) (annars käkar jag det lätt själv). brb rullar fram.


ELINS 20-ÅRS FEST

I lördags fyllde Elin 20 år! Självklart var det fest (hemmafest) hos henne. Jag bor ju enbart 100m därifrån så va inte så svårt att ta sig dit haha. Det var så många blandade personer verkligen, från alla håll och kanter kändes det som. Det blev en sån go blandning på något sätt så jag hade iallafall as kul!  Det hade nog alla andra också för den delen haha. Behövdes inte ens dricklekar för alla hade så skoj ändå! Vi hade köpt en baileys flaska, woop tror den tog slut!
GRATTIS IGEN BABE

 

480 DRESS

Innan eller på vägen hem från Bohuslän stannade vi på Torp (shoppingcentrum) och handlade lite. Kan ju som vanligt inte gå in i en affär utan att köpa någonting.. ååh. Jaja såhär blev köpet.




FISKEBÄCKSKIL - BOHUSLÄN

Den 4:e som sagt efter julklappsspelet hos Carina och Morgan den 3:e bar det av till Fiskebäckskil, kanske en sista gång. Vi åkte nog vid 11-halv 12 för på morgonen för att vara hemma tills middagen var klar hos farmor och farfar. Vi har ätit så himla god mat som vanligt! Hummer stod på menyn en dag där (som ni ser på bilderna) och det fanns sjukt mycket kött i dem. Både krabbklor och hummerklor fanns också, god sallad och en speciell sås till hummern. Så himla gott. Passar så bra att äta havsmat när man ändå är i Bohuslän eller hur??

Vi gick också på flera promenader längs bryggan, på klipporna och besökte alla badställen fall i fall vi kanske aldrig mer kommer dit. De ska ju sälja huset nu men vi vet inte hur snabbt de kan få sålt det så det lär vi väl märka.. Vi gick iallafall i staden (här finns sååå många hus men bara ett fåtal bor här året om). De flesta kan man väl tänka sig är sommarstugor så det fanns inte så mycket folk. Husen ligger ju så tätt på de smala gatorna också vilket gör det så mysigt.

Ute på bryggan där vi brukar bada var det så stilla och fint. Även Koskär där vi också brukar vara låg vattnet så blankt. Kan väl bara hoppas att vi kommer tillbaka hit någon gång. ♥

Om ni bläddrar ner lite bland bilderna så kan ni se mamma och pappa som sitter och tar kort på maten, så där ser ni! Det är inte bara ungdomar som måste ta kort på allt innan de käkar upp det ;) Dagens föräldrar alltså..









 

KVÄLLSÅK

Ååååh slalombacken, min slalombacke. Nä men förra året blev det ett åk för mig och nu har jag gjort mitt första detta året! I onsdags var vi och åkte kvällsåk i backen och det va fett mys. Känns ju alltid lite sådär ovant i början när man åker men man får snabbt in det, and snowboard it is. Har nog inte åkt slalomskidor sen jag började med snowboard i Sälen när jag gick i 7:an.. så det är ett tag sen. Vill faktiskt prova att åka lite slalom snart med. Kommer nog dock inte gå så bra i och med hur lång tid det gått sen jag åkt det men, man kan ju alltid försöka. 

Blev lite varm chocklad inne i restaurangen också även om vi bara åkte ca 4 timmar..men jaja gottis är det ju. 



2015 BÖRJAN

Jo den 4:e Januari åkte vi iväg till Bohuslän och kom hem den 6:e. Kommer bilder och så på det sen. Så har nu precis börjat skolan igen och sitter i bibblan här nu och skriver. Min buss går vid 16.10 så man har väl lite tid över. Kommer nog tidsinställa detta inlägget dock, gillar inte när det bombas med inlägg på en gång när man sitter och skriver flera så jag gillar att sprida ut dem lite. 

Iallafall första bilden är i Bohuslän och andra är när jag blir bjuden på Chili Thai av muppen där. Då va jag glad hehe. Alla vet väl att jag älskar thaimat?? Då vet ni det nu iallafall. Gillar egentligen inte att lägga ut svartvita bilder för tycker att färgbilder är mycket finare. Men blev utmanad av Sanna att lägga ut 5 svartvita bilder på instagram i 5 dagar så.. lägger nästan aldrig svartvita där annars men nu ligger det 5 ska ni se!
 

NYÅR 2014

På nyår kan man väl säga att jag var värdinna, för det var hemma hos Jakub. Vi gjorde mat, efterrätt osv som blev lyckad tillslut efter lite om och men haha. Tog väl lite längre tid än väntat där så alla var super hungriga!! Efterrätten blev en stor glassbomb som ni ser (dock så glömde vi grädden i all hast) men det blev gott ändå. Vi spelade spel och hade det trevligt. Sedan blev det ner till torget för att fira med resten av Ulricehamn. Tappade dock bort mina tomtebloss... så köpte nya förra veckan som jag har kvar. Mina kusiner sov ju hemma hos oss också sen när vi kom hem så det var fullt hus (haha bokstavligt talat). 

Min nya klänning (nyårsklänningen) är köpt på MQ och jag blev väldigt nöjd, för en gångs skull var jag glittrig på nyår och inte svart! Var det första butiken vi gick in i faktiskt som jag hittade den. 

Juste ni ser min selfiepinne där på bilderna va? As bra julklapp kan jag säga. Nu kommer vi kunna ta fina kort så alla får plats i bilden utan att man ska behöva sträcka armen så långt, ilandsproblem. 














DE OBLIGATORISKA NYTT-ÅR-FRÅGORNA

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Ja det är klart jag har gjort. Jag tog studenten, åkte utomlands till platser jag inte åkt innan både med buss och flyg, började högskola i en anna stad, besökte en Harry Potter utställning (gah drömmen), färgade håret rött?

Hur har ditt 2014 varit?

Måste säga att detta är det bästa året hittils i mitt liv, helt fantastiskt. Har fått uppleva och gjort så himla mycket detta året som man kommer att komma ihåg under hela sin livstid. Åkt utomlands med kompisar flera gånger, studentresa, studenten, balen, högskola ja.... mycket att komma ihåg. 

Blev du kär i år?

Kan väl säga att jag redan var det när året startade. 

Vilket datum från 2014 kommer du aldrig glömma?

Hela studentveckan men framförallt 5 Juni när jag tog studenten. 

Vad är din största framgång 2014?

Min största framgång är helt klart att jag vågade ta tag i mina studier direkt efter jag tagit studenten. Hade ingen aning att jag skulle våga åka själv till Jönköping, utan att känna någon, börja högskolan och klara alla tentor hittils!

Bästa köpet?

Sitter här och funderar på vad sjutton jag köpt.. hur kan man ens välja det? Min fina kappa kanske... eller min plattång (som jag ifs fick i julklapp men den var välbehövlig så..). Jo är nöjd med armbandet jag köpte och graverade till älskling hehe, är lite töntig av mig så. 

Vad spenderade du mest pengar på?

Helt klart, KLÄDER. Sedan också att jag käkat ute väldigt mkt.. måste ta med det haha. 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att mina vänner och familj är de bästa på jorden♥

Vilka sånger kommer påminna dig om 2014?

Watch out for this!!!!!!!!! STUDENTEN BITCHES
I'm an albatraoz
Bida din tid
Bröder
Var är vi nu
Och såklart... ännu en studentlåt.. melbourne bounce!

Vem har du umgåtts med mest?

Mina vänner från klassen i början av året, från andra klasser med.. hmm men det mesta är väl linda, anna, rania, sanna, annina och malin (frugan hihi). Och såklart volleybolllaget! Även pojkvännen min såklart, mina kusiner.. ja måste man fortsätta?

Har du haft ett förhållande under 2014? 

Ooooja♥

Vart reste du under 2014?

Prag, Skottland, Magaluf! 

Är det något du saknar år 2014 och vill ha 2015?

Njaa... ångrar ju lite att jag inte helt genomförde mitt nyårslöfte. Hade nästan klarat att gå ner i spagat när jag bara helt plötsligt sket i det.. haha bra gjort. Därför kör jag samma detta år.

Vad gjorde du på din födelsedag?

Jag vaknade upp av frukost på sängen, hela släkten kom till oss på kalas och sedan på kvällen var jag i blidsberg i en från början ganska bra kväll men slutade i ett stort misslyckande faktiskt -.-

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?

Jaa.. mindre irritationsmoment? hahah nä men året va inget att klaga på så

Vem saknade du?

Har ofta de jag saknar väldigt nära mig hela tiden så.. Men farmor och farfar har varit borta och rest ganska mycket jorden över känns det som. Lever väl livet nu gör dem men klart man saknar dem lite extra när de är borta så mkt och även är bosatta i Bohuslän, dit åker man ju inte heller hela tiden liksom. Dock så ska de flytta hem till Ulricehamn nu så. Har också saknat många av mina skolkamrater efter studenten, man träffas inte lika mycket då.

De bästa nya människorna du träffade?

Alla nya personer på högskolan såklart! Har lärt känna så många där, fina människor. 

Vad vill du säga till dig själv inför 2015? 

Fokus och fortsätt som du har gjort, fast lite mer awesome detta år. Va grym med min träning 2014 och ska fortsätta med det iår också. Ska se till att resa mycket detta året också, det är mitt stora mål!!

 

 

PULKA I BACKEN

Någon dag innan nyår hade jag så lust att åka pulka!! Så jag, axel och jakub åkte ut till slalombacken och tog med oss pulka, Bob och stjärtlapp! Haha de sprutade dock i hela backen och snön var tjock så det va inte så lätt att se någonting när man åkte ner men.. Failade några gånger som axel sa.. Men jag var täckt av snö och det var kul. Vi skulle ju dock åkt med Elin, Linus och Ida men vi kom försent i och med att vi fastna med bilen så det sög ju lite.. Men ja next time




MELLANDAGSREA

Jo den 26:e började mellandagsrean! Fick nästan tvinga mig dit detta året för att vi hade varit ute på bryggan dagen innan (juldagen är det ju alltid mest folk). Vi var först på förfest hos en kille som hette Axel, där va det najs faktiskt och vi hade det skoj, jag annina och sanna. Sanna var den enda som skulle med till bryggan där dock så vi fick skjuts ner och mötte upp linda och anna. Hade en trevlig kväll och träffade många bekanta. Mådde dock inte så bra sen dagen efter här då menmen... mellandagsrea är mellandagsrea liksom.. 

Jag och mamma åkte till borås och jag hittade min nyårsklänning, en jacka och ett armband. Det va det enda jag köpte faktiskt konstigt nog. Var nog för jag gick upp så sent, kollade på frozen innan vi åkte till borås så vi var väl framme där efter 12,.. så va inte så konstigt att det inte fanns jätte mycket saker kvar. Men nyårsklänningen hittades på MQ ganska snabbt ändå. Blev också middag på Viskan! Jättegott!!

Vi mötte sedan upp mormor, morfar, sara, Noah, mattias, lovisa, jeanette och johanna för att gå på den årliga julkonserten i Rångedala kyrka! Så där satt vi och lyssnade också då. Skulle tidigt upp på morgonen för att ka till göteborg och hämta jakub på flygplatsen. Så dagen efter där var jag uppe vid 6 och åkte till göteborg. Var snö på heeeeela motorvägen dit... va sjukt läskigt att åka på faktiskt.. usch. Typiskt att snöstormen skulle komma just den dagen.





JUL FRÅN MOBILEN

Tog ite bara bilder med kameran på jul! Blev lite med mobilen också. Blev dock inte så många bilder alls som det brukar bli i och med att jag la mer tid på att jag skulle göra filmen. Det är några tomtebilder med här också från dagen efter. Då firade vi nämligen jul igen hos mormor och morfar för alla inte kunde vara med på julafton. Så det blev en extrajul dagen efter också. Julbord där med.. nu tror jag på riktigt jag inte vågar ställa mig på vågen.. med det är vad nyårslöften är till för eller??








JULAFTON 2014

Julafton började iår med att jag vaknade väldigt tidigt för en gångs skull! Tror det var 8-9 och då var även Anton uppe. Vi gick tillsammans och väckte axel och sedan väckte vi mamma och pappa med en tomtevisa som vi sjöng haha. Som den traditionella familjen vi är så har vi julstrumpor precis vid öppna spisen. Här fick vi vår första julklapp! Det var en termosmugg, exakt en sådan bra jag behöver när jag ska ta med kaffe till skolan till exempel så det var hur bra som helst. 

Vi hade lite kvar att göra tills alla gäster kom. Så vi städade lite, duschade allihop och bytte om. Sedan kom nästan hela släkten till oss på förmiddagen. Det bestod av julbord, julklappsutdelning av tomten, kalle anka på tv och mycket mer. Maten var lika god som alltid (älskar julmat!!) Det roliga är ju att favvisen på julbordet är lätt min sillsallad.. den roliga parten i det då är att jag egentligen inte gillar sill.. (?) Men försöker verkligen lära mig, så käkade sill varje gång julbordet var framme. 

Tomten kom också såklart, så sjukt många julklappar var det överallt. Alltid så mycket papper överallt när hela släkten ska öppna sina klappar samtidigt. Hoppas alla klappar jag gav bort blev uppskattade iallafall, hade ju rim på alla vilket gjorde det lite roligare! Jag blev väldigt nöjd med mina iallafall. Efter Kalle där då så åkte de flesta vidare till andra ställen de skulle fira jul på. Då var det bara våran familj, mormor och morfar, farmor och farfar kvar! Då blev det tårta, kaffe, glögg, chockadkartong osv. Väldigt myyyys. Vi satte oss också och kollade på gamla filmer från när jag, anton och axel var små, jag va liten bäbis på den tiden hehe. Va gulligt som satan faktiskt. Borde kollade oftare på dem, pappa har fixat så v kan se dem på stora tv:n så ska se till att göra det. Pratade också lite på skype med älskling som firade jul i Polen, så det var min julafton. 

Jag har också gjort en julfilm som jag la ut på facebook om ni vill kolla eller om ni redan har sett den. Gå bara in på min facebooksida så ligger den där! Gick inte att ladda upp på youtube för det var någon låt som inte kunde lyssnas på i alla länder som var med i filmen. 
 
 

JULKLAPPAR TILL MIG SJÄLV INNAN JUL

Innan jul var jag ju och köpte alla julklappar (de sista iallafall) i Jönköping. Eftersom det va lite rea då också så fick jag med mig lite smycken hem. Några ringar och örhängen. Samma hade jag på vinkvällen hos Annina. 
 
 

FRÅN VINKVÄLLEN

Japp här har det inte uppdaterats på länge. Ska försöka få upp alla bilder från jul, nyår osv inom snar framtid haha. Här hade vi lite fler bilder från outfiten från vinkvällen, körde på håret på ena sidan för att visa mitt nya örhänge jag köpt.. Älskar också tröjan med den öppna ryggen, från Zara i Prag!!
 
 

RSS 2.0