BÖRJAN PÅ EN TRADITION

Idag har vi skapat en ny tradition, mösspåtagningscermoni! I skolan sjöng alltså kören lite sånger innan vi fick vara med och sjunga studentsången. Vi i SA11 hade sedan köpt tårta för våra presentkortpengar (3 stycken tårtor) och jag fick rosen, inte för att skryta men. Jag var även klädd i nästan completely vitt idag dagen till ära. Nu snart blir det av till Vegby för Valborgsfest!






CONVERSE A LA BANGKOK




I SEE FIRE

Dagen idag.. jaa vart i skolan klädd såhär och sedan drog jag, jonte, kuba och calle förbi en sväng i vegby för att kolla in stället vi ska festa på imorgon (calles sommarstuga). Var precis vid vattnet och det var svinmysigt! Nu är det bara att hoppas på lika bra väder som det vart de senaste dagarna imorgon med. 

Imorgon börjar förövrigt en ny tradition på skolan, student-mösspåtagning! Alla 3:or ska samlas utanför skolan och ha någon slags cermoni med mössorna... får se hur detta går till. SA11 har redan beställt tårtor eftersom vi har presentkort som vi ska sitta och mumsa på efteråt! Har även ryktats om ett stort vattenkrig.. det sker på skolan varje dag nu. Blir blöt minst 2 gånger dagligen liksom.. SÅ NU ÄR DET KRIG




LINDA FYLLER 19

I lördags fyllde Linda 19 år och det firades hemma hos mig eftersom familjen vart borta i Bohuslän. Vi gjorde mat (för min del - kyckling och sallad) och sedan hade jag bakat lite dumlekladdkaka och Anna hade med sig chokladshots så det blev värsta efterrättskalaset! Chokladen flödade och det gillar ju vi. Det blev sedan att flutta in till tv-rummet när solen hade gått ner för skräckfilm på vår nya TV! Såg The conjuring för typ 5:e gången. Men det var första gången för Linda och Anna så jag och Rania fick offra oss haha. Sedan sov Linda och Anna här och det va bara allmänt mys. Fin lördag-söndag






BRYGGAN OCH GRILL

Fredagskvällen var fin. Låg och solade ett tag innan vi skulle dra till Rebecca för lite grill och förfest innan bryggan! (som förövrigt öppnade så det var packat med folk). Jag och mamma var även före och kollade på lite balväskor, hittade ingen som matchade men hittade lite diamanter att ha i håret så vi köpte med oss det.

Sedan vid 7 så var vi väl hos Rebecca, jag hade bil så jag agerade chaufför sedan ner till bryggan. Men först var det grill och mys som gällde! Åååh det var så gott kan jag säga och vädret ska man inte heller klaga på. Sedan nere på bryggan var massa folk man kände igen, typ halva Ulricehamn och hela Stockholm kändes det som haha. Knökfullt och svårt att komma fram men lätt kul alltså! Sammanfattning av fredagen det ja.

Snodde de 2 sista bilderna av Maria A och Rebecca!





 
 

DANCING WITH THE SUN

Idag har jag bara legat i solen HELA dagen. Somnade där ett tag också så blev lite röd och bränd men det får väl vara. Linda var den sista som gick idag vid typ 12 och resten av dagen har jag bara vart ensam hemma och solat, lagat mat och lyssnat på musik. 


LG 3D TV

Jo vi har vart och införskaffat en ny tv. LG tv med 3D funktion med 4 st 3D-glasögon till! Den är as frän. 60 tum faktiskt! Känns som bio hemma lite så.




DRA EN SVÄNG BORTÅT STJÄRNORNA

Blandade bilder. Någon från när jag har lunchrast på jobbet och någon när jag ska sova... lite mat som jag gjorde. Kyckling, champisar och sallad (favvisen!!) Och sedan 2 bilder från igår när min mediagrupp åkte ut till klipporna/skottek för att filma vår reklamfilm. Det blev klättrande i berg osv som vanligt. Det blev faktiskt bra så hoppas vi inte behöver göra om någon scen där. Svårt att få till sånt med samma väder osv.. kan ju bli så fel i filmen annars om det plötsligt byter väder liksom..
Va lite kul, kände oss proffsiga när vi fick stoppa bilar bara för att vi inte skulle behöva bryta i vår scen och göra om det flera gånger. Folk var minsann nyfikn va sjutton vi höll på med där. 






I'LL NEVER SEE YOU CRY

I tisdags (sista dagen på lovet) så jobbade jag tidigt på morgonen flr att sedan åka hem och ta nytta av den varma solen. Vet inte om jag blev något solbränd men rätt skönt var det iallafall. Har fortfarande också kvar min "tatuering" a la spritpenna från påskfesten också (det kan ni se på bilden) haha... duschade precis nu igen och den syns fortfarande liiiite så shit va pennan måste vart stark..
Jag var också på en prommis med mamma ute i skogen och bortåt mulleberget. Har bara kvar gamla minnen därifrån när dagisfröken säger: håll varann i händerna, två och två! haha lite gulligt ändå. Vi gick även i ulrikaskolans stenlabyrint för att mamma tvinga mig hahaha nä men det va skoj. Försten ut så att säga, jag vann. 





PÅSKKVÄLLEN

Jo när jag kom hem från släktkalaset i Borås på påsk så gjorde jag iordning mig, bytte kläder osv och blev sen hämtad av Bella och Felicia i den gula lilla mysiga bilen. Vi åkte till Röshult till en fest (egentligen 2 fester som hade slagits ihop) och hade as skoj. Va ganska mö folk där ett tag... skulle gissat på 60-70 pers.. eller jag vet inte men ett tag där iallafall. Det var både musikquiz (som mitt lag förövrigt vann woop) DET VA SHOT PÅ DET JA.
Sen så fortsatte kvällen med folk som bastade, badade badtunna, brottades, shotade tequila och ja vem vet allt egentligen. Va rätt många personer jag kände där vilket gjorde det ännu roligare!



OCH SÅ KOMMER PÅSKEN

Påskafton. Dagen började faktiskt tidigt för min del då jag och jakub åkte till gymmet på morgonen. Kom hem runt 10 och då hade "påskharen" vart och gömt ägg och chokladkaniner i husets alla hörn haha. Hittade mina godsaker och åt sedan en god frukost i solen. Jag skulle på Simones 20-årsfest runt halv 8 så å hade jag hela dagen på mig att vara med släkten. Så vi tog 2 bilar till Borås så jag skulle kunna ta en hem ensam sen när jag skulle åka. Men först åkte vi ner till stan för att köpa blommor osv till Carina och Morgan. Träffade på Linnea som jobbade på Gunnars och fick en liten Loka, hehe behövdes faktiskt med tanke på hur varmt det var. I borås var vi hos min kusiner och åt påsklunch och hade det allmänt trevligt med alla släktingar. Jag åkte väl tillbaka hem där någongång och gjorde iordning mig till festen. (resten kommer i ett annat inlägg)







GARLIC BAAAH

Lite andra bilder från lovet. Vart i strängsred hos Freddy och grillat med roliga personer. Sen så har vi ätit god räksallad hemma a la mamma. Jag och mamma var också på mingelkvällen på din deli precis innan vi skulle åka till Freddy och grilla. Fet va as najs alltså. Älskar sådana där små brickor med ost och småplock.. Inte världens nyttigaste men åh så gott alltså. Vi fick med oss lite gott hem med, en speciell grej var garlic and ginger (tror de var det) såsen/kletet. Haha aldrig smakat på någpt sånt men det var vi i en burk hemma nu och det är supergott!





LITE AV VARJE

Lovet har vart väldigt bra. Jag jobbade de första dagarna på Lidl för att komma in i rytmen till sommaren lite. Det ska jag höra imorgon på studiedagen också. Har även vart i Jönköping 2 gånger om. Första gången med älskling för att shoppa osv och andra med familjen fast då följde han med också så haha. Mkt shopping och pengar har slösats... Har även hittat 2 studentklänningar som jag köpt! Man kan aldrig ha för många eller hur? 2 stycken fall i fall den ena blir smutsig är väl bra. Flappybirdrekordet har för övrigt också slåtts igen, yes




HAHA TACKAR TACKAR

Fick en del gratulationer på Facebook och Instagram. Haha alltså fattar inte hur folk får tag på sådana hemska bilder på mig alltså... De på Facebook måste jag säga var värst, därför printscreenade jag inte dem haha. Illa illa 





MIN FÖDELSEDAG

Lite sent att uppdatera om detta kanske eftersom det va en vecka sen. Men har inte skrivit så mkt här på hela veckan för har verkligen tagit lov. Så skönt. Men jag blev uppvaktad med frukost på sängen av familjen på morgonen, alltid lika mysigt. Sedan kom släkten på dagen och firade mig med släktkalas. Blev god tårta och fina presenter. Det var sedan fest på kvällen i blidsberg! Min födelsedag= gratis drinkar för min del, fett najs





19 ÅR

Nu går jag in i mitt sista år som tonåring. Känns så himla weird att jag, liksom JAG är nitton. Jag va la nytt 10? iallafall är det så jag minns det..

Idag blir det släktkalas och fest i blidsberg på kvällen! Hoppas på att min födelsedag blir lyckad :)
2 lite äldre bilder får visa mitt sanna jag idag.
 
 

SA11 I BLÅTT

Idag är det fredag och första dagen på påsklovet! Det händer alltid någonting speciellt på Tingsholm sista dagen, det brukar vara påskäggsjakt och det var det också. Detta året var det större påskägg istället för kinderägg med massa godis i. Och inte nog med det så var det också en tävling. Varje klass har en klassfärg (Samhäll=blå) som varje person skulle klä sig i klassen. Procentuellt räknat så skulle den klassen med flesta som var klädda i klasfärgen vinna. Och tänka sig att SA11 tog hem vinsten igen även om vi inte gått in för det så mycket haha. Såg så många rosa tröjor idag (Rosa=ekonomi) så jag trodde att de skulle vinna men nejnej, samhällare är på topp. Vinsten var ett megastort grönt påskägg med MASSA godis i, tjockisar kommer vi bli.




 

NATIONELLA

I torsdags skrev vi nationella prov i svenska. Det fick hyfsat bra faktiskt. Vi skulle skriva ett PM och det måste gått bättre än första PM:ET jag skrev iallafall. Va typ klar efter första 1,5 timmarna... Satt kanske 30 min till efter det. Tänk att både psykologiprovet, högskoleprovet och nationella provet är avklarat nu! Och juste jag slog mitt rekord på flappy igen haha




DET LILLA SOM ÄR KVAR AV THERESIENSTADT

Det helt sista från koncentraionslägret i Tjeckien. Jag hade ju min kamera och tog kort och filmade med och Rania hade min mobil. Så här är lite från mobilen som jag har missat att lägga upp. 
Vi ser oss där i mitten när vi står ute på den stora "gårdsplanen" jämte de små isoleringscellerna. Ni ser också på bilderna ett rum som visas som ser helt dammigt ut. Det var där va 40 pers levde tillsammans.. det är verkligen inte så stort som det ser ut även om det ser hyfsat litet ut. 
 
Och juste, den tavlan ni kan se längst ner till höger i bilden var ett monument från de 3 personer som lyckades rymma från Theresienstadt. De har avporträtterat deras 3 kroppar i sten.. va rätt obehagligt faktiskt.
 
Nu när jag ser massa bilder därifrån önskar jag att jag hade läst på om lägret precis som jag gjort nu. Hade varit så mycket mer intressant om man visste mer vad som hade hänt på platsen. Nu vill jag bara tillbaka och kolla igen. Någonting som jag verkligen vill göra också är att besöka Auswitch! Skulle vara den ultimata upplevelsen just nu känner jag. DET STÅR PÅ MIN BUCKETLIST
 

GYMNASIEARBETE PROGRESS

Äntligen! Alltså känslan nu. Tekniskt sett så är vi klara med vårt gymnasiearbete!! Vi har skickat in det sista på rättning nu men vi har ju ingenting mer att skriva förutom rättningar som vi kommer få tillbaka. NU ÄR JAG GLAD
 
 

HELG SNART IGEN?

Helgen har vart go. Okej nu ska vi inte överdriva.. Jag skrev faktiskt högskoleprovet och det va lika jobbigt som vanligt. Satt från 08.30-16.20 vilket kanske inte är det roligaste sättet att spendera sin lördag på. Men jag tror faktiskt att detta resultatet kommer bli bättre än det förra, känner det på mig! Jag hade även glömt mina hemnycklar när jag kom hem och hela familjen var i Växjö så jag va ju utelåst till typ 20.20 på kvällen där. Flängde dock runt som en apa och va både hos Elin, i Hällestad, hos jakub och på pizza palace. Mina volleykompisar och några till hade gått gällatadmilen undertonen vi gjorde provet så jag va och hämtade dem hos Matilda för att sedan åka och äta familjepizza i stan. Missade ju bussen sen till Borås för jag inte kom in i huset så mormor och morfar fick skjutsa in mig, rania och Sanna för att träffa de andra och sen ut på krogen! Det slutade bra faktiskt och en mysig söndag väntade med tårta till frukost hahaha. Puss
Idag så var jag knappt i skolan, förutom på lunchen. Sen så jobba jag hemma och va nere på möte hos banken. Go dag





THROWBACK

Jag ser rätt liten ut på bilderna men det är faktiskt i somras de togs. Tror det var på vår tre-rätters middag vi hade hos Jonte ute i Timmele! Det va en fin kväll det.
 
 

ARE YOU SORRY NOW..?

Bilderna har jag tagit själv men de är inte redigerade. Var en testfotografering nere vid sjön. Måste ju välja lite bilder jag ska ha med i mitt kompendie som vi ska lämna in i slutet av terminen nu. 
 
 

10 SANNINGAR OM MIG

* Jag bortar tänderna ovanligt länge (kan handla om 10-15 min ibland)
* Jag går alltid med båda händerna i fickorna när jag går till skolan, kan inte ha dem hängandes
* När jag äter tacos måste allting blandas ihop, jag krossar alla chips (äter aldrig tacos med bröd) och blandar ihop dem med alla grönsaker och köttfärsen.. haha?
* Mina två absoluta favorit tecknade filmer är Mulan och Prinsen av Egypten
* När jag är stressad hjälper det att spela piano
* Jag har bara haft ett par converse i mitt liv, köpte dem i 7:an och använder dem fortfarande 
* När jag åker bil är det högsta volym på musiken som gäller, kanske skriksjunger till några låtar också..(endast när jag är ensam)
* När jag var liten ville jag bli arkeolog till skillnad från alla andra som ville bli delfinskötare
* Jag fick mardrömmar första gången jag såg Harry Potter 
* Jag får sååå lätt torra läppar
 
 

YOU SHOULD HAVE BOUGHT ME FLOWERS

That you should have bought me flowers
And held my hand
Should have gave me all your hours
When you had the chance
Take me to every party
Cause all I wanted to do was dance
But now baby I’m dancing
But I’m dancing with another man
 
Idag har det varit en hyfsad lyckad dag hittils iallafall. Har fått lite erbjudanden hit och dit och betyg som ändrats till det bättre osv. Det enda som tynger mig är detta jäkla provet vi har imorgon och samt psykologiprovet på onsdag nästa vecka.. nu snackar vi 16 sidor fulla med text och vi ska kunna ALLT på mindre än en vecka. Jag som satsar på A i denna kursen.. får se hur det går. Har ju knappt tid att plugga för har prov imorgon och högskoleprov på lördag!! Men får hoppas på det bästa. Har förövrigt träningsvärk från gymmet igår.. usch min rygg. Men lite gött iallafall, älskar egentligen träningsvärk om det inte är för mycket. 

Snart så drar jag iväg på träning igen! Dubbelträning står på schemat. Får hoppas jag inte kommer hem så sent som igår haha. Det va typ.. jag tror jag klev innanför dörren exakt 00:00! haha
 
 

EN HIPPIE

Detta var det konstigaste. Skulle göra ett test om vad jag var i mitt förra liv. Fick detta, stämmer?? eh njaa..
 
 

KALENDER APRIL

Månadens kalender uppe på skolan nu!
 
 

PRAG - THE CITY FROM IPHONE

Staden har jag förklarat i ett lååångt inlägg innan. Det var ju så att jag höll i min kamera och Rania skötte om min mobil eftersom hon inte hade med sin till Prag. Hon ville också ha någonting att ta kort med liksom. Haha
Maaassa bilder här.Tror de flesta bilderna här var tagna första dagen. Vi anlände ju till hotellet runt 8 eller kanske lite tidigare. Grejen var ju att vi vände på dygnet helt så när vi kom till hotellet så hade vi knappt sovit på natten där i bussen så det första jag gjorde var att lägga mig och sova i en timme typ. Sen gick vi direkt ut på stan och shoppade! Då var det ju liksom redan morgon. Vi fick inte heller vårt hotellrum direkt, så vi fick sitta och vänta i lobbyn i kanske en halvtimma innan rummet var klart. Kändes så konstigt att sova i en timme och sen ut på stan (ingen sömn här inte).
Coyotes var någonting jag va glad över att hitta! Någon som sett filmen liksom?? Tyra Banks är ju till och med i den.. sjukt rolig film! Bildenlängst till höger i mitten med alla lås var precis vid den stora bron. Vi ville ju så gärna lämna kvar ett lås efter oss som ett minne men vi hade inget och det fanns inte att köpa i närheten heller... så det var ju lite surt. Vi fick nöja oss med kort istället.
Utsikten precis utanför vårt hotellrumsfönster! Spårvagnar gick där precis hela tiden och det lät som om en gris skulle dö varje gång de skulle bromsa hahaha. Tur att jag är sån som kan sona av sådant. Precis runt hörnet där ca 50 m så fanns en mat/sprit butik som vi var i varje dag!! hahahah stammkunder lol. As bra att det fanns as nära hotellrummet. Fanns till och med 2, så vi varierade lite. Han gubben som satt i den ena försökte lura mig på pengar varje gång. Slog in sakerna dyrare än va de var.. men jag är inte så lätt att lura. Jag hade bannemej koll på vad det kostade! Så han muttrade lite varje gång jag sa till han.. hahaha sjukt kul.
Det lilla vi åt varje dag var så prisvärt! Vi var så himla hungriga så detta va ju så sjukt gott varje dag hahaha.
Panoramabilder in my ♥
Slottet och jag var ett!
Parken som vi var i en stund i panorama. Den va lite trist sådär med folk som försökte sno saker från fickorna. Men jag är verkligen sån så jag håller koll på både mina och andras fickor, those blickar jag gav när en kille försökte sig på Ranias ficka.. hahah jävlar han blev rädd alltså.
Provade sååå många jackor... så sjukt billiga i jämflrt med Sverige. Synd så hade jag knappt några pengar kvar här.. var ju tvungen att köpa mat till hemvägen med.. liksom 20 timmar i en buss utan mat.. EH NEJ
Asså detta var verklgen helt sjuuuuukt. De stod där varje dag, i flera timmar.. nästan hela dagarna fram till kvällen. Fattar fortfarande inte hur de gör...Jag gick runt och kollade men kunde inte hitta någonting som verkade att de var fejk.. helt sick.
Bilderna ovan är massa utsiktsbilder från den stora bron. Fick till rätt många panoramabilder där kände jag. Men det var bara så himla fin utsikt!!
 Gänget minus några stycken, men visst är vi söta??♥

RSS 2.0