20 FRÅGOR PART 4

61: Tror du på spöken? Ja, självfallet. Skulle nog inte kunna säga någonting annat nu. Ni som inte tror får väl säga vad ni själva vill.
62: Tror du på magi?
Magi däremot kanske jag är smått osäker på, haha. Nä men magi finns inte enligt mig. Bara i filmer. 
63: Tror du på lycka?
Lycka tror jag på! Alla kan få lycka av minsta lilla i livet, tänk bara när ni ska äta chocklad (hahah)
64: Hur är vädret just nu?
Just nu regnar det..haglade innan till och med vilket är lite tråkigt så vi egentligen skulle åka till Borås idag och göra skolarbete. Blev inget med det.
65: Vilken var den senaste boken du läste?
Boken.. det va en kursbok och den heter "Sociologi".
66: Gillar du lukten av bensin?
Jaaaa, underbar
67: Har du några smeknamn?
Mandii, Mandis, Manda, Bobo, älskling? haha välj själva
68: Senaste skadan?
Hmm va nog när jag sträckte till min axel på gymmet lite
69: Spenderar du pengar eller sparar du dom?
Jag är en riktig sparare, fråga vem som helst. Inte rört min förra sommarlön en skvatt.
70: Kan du röra din näsa med tungan?
Nej det kan jag inte.. kan dock vika tungan dubbel, den ni!
71: Är det något rosa i rummet du är i nu?
Jaa lite presentpapper, påskägg (ööh) och hårsprej
72: Favoritdjur?
Katt!! Eller minigris.. åååh så söta!
73: Vad gjorde du igår vid midnatt? Igår vid midnatt hade jag somnat.. så kul va det
74: Vad tror du satans efternamn är?
Satans perkele, maybe?
75: Vilken sång gör dig mest glad när du hör den?
Just nu, Ganjaman, så catchig!!
76: Hur kan man vinna ditt hjärta?
Hm, du kan va rolig, omtänksam och skratta åt mina skämt ;) (om de inte är roliga, vilket de oftast inte är kan du ju låtsas) 
77: Vad vill du ha skrivet på din gravsten?
Mitt namn, datum, och något fint citat
78: Har du varit olyckligt kär?
Jaa det har jag väl varit
79: Ditt favoritord?
Mat (heheheh)
80: En bra blogg du följer?
Följer typ alla stora bloggar som Kissies, Foki, Kenza så någon av dem



INFLYTTNINGSFEST

Efter volleytueringen i Göteborg så var det inflyttningsfest hemma hos Linnea & Emil. Det var faktiskt första gången jag var i deras lägenhet för de har flyttat för längesedan egentligen fick jag reda på. Så där festade vi lite med folk som man inte kände, men alltid skoj att träffa nytt folk. Blivit rätt mycket festande det sista nu.. ska dock ta det lugnt på valborg eftersom vi som sagt åker till Örebro dagen efter. Så tror det blir lite tacokväll och majbrasa i Rångedala hos mormor och morfar. 
Nu efter min födelsedag har jag dock ganska många vinflaskor att göra slut på, men det fixar vi.








GÖTEBORG VOLLEYTUNERING

Förlåt älskling, men dessa bilder kan inte gömmas. Vi hade lite skoj där i bilen med Jakubs hår vilket resulterade i väldigt fina frisyrer hehehe..
Iallafall vi följde med som coach/ledare på tjejernas volleytunering i Göteborg i helgen. De spelade väldigt bra faktiskt så jag var stolt coach, de kammade hem en 4:e plats. Det var ändå bra tjejer de mötte så nöjdnöjd. Fick också lite insta- och snaprapes vilket ni som följer mig kanske märkte. 
Nästa helg, nu på fredag efter valborg alltså följer vi med samma gäng hela helgen med övernattning i Örebro. Tror det kommer gå bra ändå, rätt gött för oss ledare som får boende, mat och allt så blir nog najs.




FIKA EN FREDAG

 I fredags var jag nere på stan med Anna och Linda och myste till det lite på torgstallet. Som vanligt sitter man där ett antal timmar och snackar om allt möjligt. Så stolt att de båda äntligen tagit körkortet efter deras intensivkurs!! Duktiga flickor.
Måste också bara säga att torgets pulled pork är så jävla god, tar den varje gång jag är där... någon stoppa mig?! haha..

Va faktiskt också ganska hurtig innan där. Åkte ner tidigare med bussen till stan för att ta ett gympass innan fikat, tog med kläder och allt och duschade och gjorde mig iordning där (på gymmet) så var det ju nära och bra och gå upp till "centrum" sen. Gud centrum... låter som värsta storstaden men det är det ju inte.



THE BEST IS YET TO COME

I tisdags vra en bra dag för då kom älskling och överraskade mig hemma med sushi, jag som va så hungrig och allt så passade det perfa.  Avundsjuka nu? det ska ni va.
Annars så har dessa dagar vart så himla varma, eller hur?? Behövde inte ens ta på mig lång byxor när jag gick till gymmet och det är stort ska ni veta. 
Känns annars också som att det är väldigt mycket ledigt nu.. denna kursen vi gårär väldigt självgående så nästa evcka går vi endast måndag i skolan, annars så är vi lediga med hemarbete. Annars så går vi i skolan yp 2-3 dagar i veckan bara. Oftast bara 2. Så då sitter man hemma och skriver på massa uppgifter och läser i skolan vilket passar utmärkt nu när det är sp fint väder. I helgen har även Linnea och Emil sin sena inflyttningsfest som jag ser fram emot. Många fester nu men efter den helgen blir det nog en paus nästan fram till summerburst.. eller juste helgen innan kanske det blir, för va nog någon fest då med. 
Hörde även att det skulle regna i helgen... vilket jag verkligen inte hoppas.. man vill ju inte direkt ta fram paraplyt nu..




BILDBOMB FRÅN MIN 20-ÅRS FEST

Festen i lördags var så himla rolig. Hoppas verkligen alla hade lika roligt som jag hade! Det va så mkt folk tillslut så jag sprang runt där och försökte ägna lite tid åt allihopa. Jag och Jakub hade även bakat tårta (nutella tårta & kladdkaka) som alla käkade sedan. Fick mycket beröm för den faktiskt och tyckte själv att de blev väldigt bra!
Så iallafall, jag flängde runt där och vi spelade rundpingis och vissa körde limbo och vi hade drickspel och dans lite överallt. Kommer ihåg en liten sväng med bugg & dubbelbugg jag och Linnea körde med. 
Vi hade även fixat lite välkomsdrinkar (en stor bål som blev uppdrucken) och shots så vi inte kunde räkna längre..

Vill också tacka för alla fina presenter jag fick! Blev så glad, kanske tar kort på några sedan. Fick iallafall 3 halsband, ett från Viktoria, ett från Rania och ett från Annina tror jag. En stor låda med bodyshop saker av Elin & Ludvig och en jättestor prydnadslåda med chips, godis, choklad och en snygg kudde av Jonte. Sedan fick jag massa blommor och även chocklad till dem av både Malin och Linda tror jag. Sedan var det en jättefin vinhållare av Viktoria & Daniel, massa vin och champagne av Anton, Albin och Julia! Gud jag minns inte allt nu, får gå upp och glutta lite på grejerna i mitt rum sen. Tack iallafall, hade en jättefin kväll och tack för födelsedagssången och alla drinkar jag blev bjuden på. Kan berätta en hemlis, tog inte en enda droppe av min egen sprit vad jag minns.. blev bjuden hela tiden sen hade vi ju den stora bålen med! Så nu har jag mycket framöver så jag slipper besöka systemet. 

När alla hade åkt ca 3 eller halv 4 så var det bara Jag, Jakub, Jonte, Freddy och Viktoria kvar. Tror ni vi går och lägger oss då? Neeej... klockan 6 ungefär anländer vi väl till lekplatsen med någon skottkärra och Freddy & Jakub gick till ica och va de första kunderna där vid 7 på morgonen och köpte frukost.. tror jag sov 3-4 timmar där sen när jag väl däckade i sängen ahahaha!!












20 APRIL

Idag var det ledigt för min del så sitter hemma med min hemtenta och dator. Så himla fint väder så synd att man inte kna vara ute så mycket. Tog mig min morgonkaffe ute i gräset iallafall vilket var väldigt skönt. Annsr ser det ut som den sista bilden här. Datorn i högsta hugg med kaffe och böcker. Ni ser också några av mina blommor jag fick i lördags på festen! Så himla fina är ni!! Älskar ju att få blommor, så fina och luktar gott. Har massa rosor och tulpaner uppe nu så nu är jag glad. 

Ska skriva ett annat inlägg hur det var på min födelsedagsfest i lördags! Ni gjorde den iallallafall awesome kan jag säga



JÖNKÖPINGSHOPPING

När vi var i Jönköping och shoppade kom jag ju hem med lite grejer också. 
♥ Byxor från Monki
♥ Skor från New Yorker
♥ Linne från New Yorker
♥ Kjol frånNew Yorker

Tyckte dock inte fanns så mycket att hämta i vårkollektionerna... vilket var lite synd och tragiskt men det var väl bra för min plånbok antar jag. Kjolen kanske ni får se mig i ikväll hade jag tänkt, på festen. Vet dock inte än vilket linne/tröja jag ska ha till men det märker ni väl!





 

PRESENTER FRÅN FÖDELSEDAGEN

Lite presenter jag fick från min födelsedag! Fick lite pengar, presentkort på kallbadhuset osv också! Så himla nöjd! Wihoo älskar toppen överst som jag fick av Jakub, valde och provade den när vi var i Jönköping, blir perfekt till sommaren. Sedan fick jag pandorasmycket (samt pengar) av mamma & pappa, smyckeslådan av anton & axel och klockan av Jakubs föräldrar! Så himla nöjd med allt åååh. 





NIKLAS DOKTORSEXAMENSFEST

I lördags dagen före min födelsedag var det dags att fira Niklas som precis tagit doktorsexamen! Så familjen Andersson ställde till med stor fest med mat, fika och mot slutet hur mycket dans och skoj som helst. Alkoholen flödade väl bland både unga och vuxna vilket gjorde att kvällen spårade mer än jag anat hahaha!! Guuuuud va vi dansa stora som små och guuuuud va kul vi hade! Ni som har mig på snap fick nog lite roliga filmer osv men slutade ta kort sen är den riktiga festen kom igång! Glömde totalt av att ta alltså för jag hade för roligt. 
Mot slutet av dagen när klockan närmade sig 12 så fick jag höra på födelsedagssång av alla gäster för jag fyllde år! Det slutade med en "efterfest" hos Elin och Ludvig... fast den varade inte så länge då alla va såååå trött så vi däcka totalt. 

Har iallafall några bilder från i början av kvällen då det hölls lite tal, dans osv. Satt lite längre bort så fick zooma med kameran, därför är bilderna lite sisådär. Ja iallafall, detta var sista kvällen i mitt tonårsliv och den kunde nog inte vart bättre. 





KVINNOFRUKOST MED + I KANTEN

I lördags var det den efterlängtade kvinnofrukosten igen i Rångedala! Åååh alltid så god frukost med allt man kan önska. Men denna gången var det lite speciellt för vi hade en sån fruktansvärt bra föreläsare. Jag går ändå på föreläsningar varje dag och denna va nog den intressantaste någonsin. Satt som en gris i flera timmar och bara lyssnade. I och med att vi har seminariekort i skolan som måste fyllas i så passade jag på att göra det med. Efter varje föreläsning måste man då skriva en rapport lite vad det handlade om, vad man lärde sig osv för att lärarna ska veta att man lyssnat. Så direkt när jag kom hem satte jag mig för att skriva den... och gissa vad?? HELA UPPGIFTEN tog mig ca 15 min att skriva i och med att jag hade allt i huvet och att jag tyckt det va så intressant!

Så iallafall har jag ju redan skrivit i uppgiften lite vad det handlade om (ganska kort ändå) men då kan jag ju klistra in det här för nu har jag ju inte det färskt i huvudet. Klistrar dock inte in hela uppgiften utan bara lite handling:

Jag har lyssnat på Elise Lindqvist som pratade om hennes egna liv, hur hon växte upp med misshandel, missbruk, prostitution och övergrepp som barn. Hon berättade om sin resa, om vad hon hade lärt sig, vart hon var då och vart hon stod idag. Det handlade mycket om hur hennes barndom påverkat henne och hur hon sedan kunde förlåta och hjälpa andra i samma situation.

En flicka som redan vid 5 års ålder första gången blir övergripen på kan komma att påverka hela livet. Hon mindes första gången när hon var 5 år gammal men det kunde lika gärna ha pågått under tidigare år. Elise berättade att hennes föräldrar skickade henne till grannarna för att äta middag och efter varje måltid förgrep gubben i familjen sig på henne medan tanten tittade på och njöt. Elise tog mod och rymde hemifrån vid 14 års ålder när hennes mammas nya kille var alkoholist och var nära att döda henne flertals gånger. Hon rymde för att senare hamna i svårt missbruk på grund av vad hon lärt sig av hennes styvfar. Detta ledde senare till att hon såldes på gatorna, blev knivstucken, misshandlad och hemlös.

Hela föreläsningen poängterade hon hur lycklig hon var med livet nu till skillnad från då. Det började med mobbning i skolan av både lärare och elever som tryckte ner hennes självförtroende. Hon hade aldrig tyckt att hon var vacker eller duger till någonting. Allt hon fick höra vad hur ful hon var och att allt hon var bra för var som sexleksak. Även lärare utnyttjade henne och mordhotade om hon skulle berätta till någon.

När hon sedan kommit ur och försökt behandla sitt liv med hjälp från kyrkan fick hon lära sig att förlåta alla som gjort hennes kropp illa. Genom den förlåtelsen menade hon att det var som att ”duscha sig ren” inombords. Hon har inte ont av vad hon har varit med om i nuläget utan kan vara som ett stöd för unga tjejer i Stockholm (där hon arbetar). Hon gör en markabel insats varje fredagsnatt där hon förser prostituerade kvinnor i Stockholm med mat, kläder, värme och skydd. Elise arbetar även i häktet med kvinnor som kallar henne ”morsan Elise”. Hon säger själv att hon har 100 barn och är hur lycklig som helst med att leva ensam.

Hon anser att hon har två vakade änglar över sig och haft de i hela sitt liv. Hon har blivit mordhotad, nära döden och i svårt missbruk alldeles för många gånger för att egentligen överleva. Hennes plats är som beskyddare för unga kvinnor som säljer sig själva på gatorna. 



 

IPHONE 6

Är så glad för jag fick min iPhone 6 nu! Jag och pappa va i Borås förra veckan och köpte till mig, pappa och axel varsin! Behövdes verkligen i och med att mitt andra mobilbatteri dog på 15 min från 100%. Helt sjukt va det! Märker sån skillnad när det gått en HEL DAG och jag fortfarande har typ 40-50% kvar!! Amazing!!
 
 

20 ÅR

Nu så var min födelsedag över! Började ganska dåligt i och med att vi va ganska bakis efter Niklas examensfest Dagen innan men det blev bättre! Jag fick öre presenter och sång på morgonen med frukost på sängen! Sedan chillade vi till min favoritfilm pirates ett tag innan vi åt mat som jag fick bestämma! Blev pulled pork/chicken med gallerporatis och sallad! Istället för tårta blev det även ben&jerrys! Tänkte sedan att vi skulle ut och åka och göra någonting istället för att sitta hemma men det började ösregna... Fick iallafall någon fin bild på en fin utsiktsplats. Kommer bli mer firande nästa vecka då jag har fest och även släktkalas! Ska visa lite sen vilka presenter jag fått än så länge! Rosorna är iallafall från älskling <3






JÖNKÖPING

I onsdags hae jag prov från 11.30-12.00 vilket va en ganska onödig dag för oss om pendlar. Då kunde man ju ändå hitta på någonting annat också samtidigt. Så jakub åkte med mig in till Jönköping då vi ändå sagt att vi skulle shoppa någon dag på påsklovet. Så efteråt åkte vi till stan och till A6 för att kolla in lite saker. Blev kvar tills stängning då jag inte shoppat på såååå länge! Fick med mig lite saker jag kan visa. Och han var en mupp i omklädningsrummet (heheh förlåt men första bilden va så söt)
 
 

LIVING ON EASTER MORNING

Påskafton spenaderades med släkten i Rångedala med god mat och sällskaå. Kusin Lovisa hde fixat tipspromernad och liknande för oss. Sedan var det lite smällare osv. Ganska skönt att inte festa hela tiden faktiskt. Gjorde även naglar innan som ni ser på bilden. 

I söndags var jag även med på en polsk påskfrukost igen med massa mat och vodka (haha). Ganska ovanligt men skoj att shota vid 12 på morgonen men..



GLAD PÅSK

Idag är det påskafton! Denna gången blir det ingen fest utan vi ska ta det lugnt hemma hos Jeanette och Anders med min släkt. Målade ägg igår lite för tidigt, ligger i sängen här nu och tror mig höra att de tar fram frukosten. Hoppas jag får måla ägg nu med!! Ska ta bild i så fall! 
Igår var familjen även på bio, den nya Askungen såg vi! Vi har ju både sett Snövit och törnrosa så det var ju självklart val. Tycker dock törnrosa vart bäst hittills! 
Nu ska jag väl upp (om jag kan, körde benpass igår...) och måla lite ägg! Påskharen kanske är här med!





RUN TO HER YOU TRAITOR

I tisdags började vår nya kurs i skolan, samhällsvetenskapliga perspektiv. Det började ju väldigt bra med att få reda på att vi har en vecka på oss att plugga till ett prov på 7 kapitel i 2 olika böcker vilka jag inte hade. Fick direkt åka till Borås och låna en på bibblan och beställa den andra på nätet. Usch... så om ni får en så kallad dugga (provet) så get afaraid. 

I helgen har jag utelämnat vissa saker som jag inte hade bilder på hehe. Jag har ju vart lite sjuk och förskyld men ändå fick jag hoppa in i damlaget i volleyboll och spela en tunering med dem i lördags. Kände mig inte så jättebra i och med att jag inte kunde prata osv (min röst var borta) men jag gjorde väl mitt bästa. Vi åkte förbi ett pizzaställe i borås på vägen hem sen och jäääääklar vilka goda pizzor de gjorde där, måste tillbaka!! De hade en specialitet att göra panpizzor (nej inte ica-panpizzor som jag trodde först) utan riktiga! Herrejösses. 

På kvällen var jag inte den smartaste heller utan följde med ut på hotellet! Så det var förfest hemma hos yousif med massa folk och sedan drog vi ner till hotellet. Jag ångrade mig dock ite för fy sjutton va kul vi hade!! Drinkar hit och dit och SJUKT mycket folk. Va så man fick trängas på dansgolvet. Hur kul som helst. Dagen efter fick jag viska heeeela dagen för rösten va ännu mer borta då. 

I nutiden nu då. Satt pecis vid matbordet nere ochkäka flingor. Skrev till Rania samtidigt på mobilen. Kollade ut- jätte fint väder med sol osv. *Skrev ett meddelande på mobilen* sedan kollade jag upp igen, snöar som ***?? Vad hände där?

Jaja ska började plugga lite på provet vi ska ha nu.. äntligen ska jag senare få gymma! Har inte gjort det på en vecka så kommer bli hur gött som helst. 
 
 

RSS 2.0