MAT PÅ BRYGGAN

När vi kom hem på onsdagen åkte vi hem, bytte om direkt och åkte ner till bryggan för att äta, festa och fira jonte som fyllde år! Var faktiskt första gången jag var och åt mat på bryggan. Jäkligt dyrt men jättegott! Det var arvingarna som spelade sen på kvällen men vi var så trötta så vi åkte hem redan innan de började. De börjar ju ändå så sent, typ vid 12?

Innan detta var i även en sväng in på Ullared, gosh äääälskar Ullared. Fick med mig lite saker också därifrån. Bland annat 2 långklänningar, en grå och en svart, sedan en bodylotion, träningstights, sport-bh och en aloevera dricka big size. 



FLICKORNA PÅ SKÄRET BLEV DET EJ

Den näst sista dagen vi var nere så kom mormor och morfar och tog oss med ut på en resa. VI hade vi själva ingen bil så det var ju himla bra. Vi åkte ut mot Båstad till stranden där men det var lika kallt denna dagen för att bada. Det blev faktiskt inget dopp alls för mig i havet..

Vi åkte iallafall vidare, gick i affärer, besökte ett slott. Vi gick dock aldrig in i slottet då vi inte hade så mycket tid och det var inträde och allt så. Det ska dock vara det finaste slottet i Europa.. eller ett av de iallafall. Kommer dock inte ihåg vad det hette. 

Vi åt middag senare på en fin golfrestaurang för att sedan åka vidare i hopp om att vi skulle få fika på "flickorna på skäret". Det jättekända cafét ni vet? Men de hade börjat med grillen för kvällen och cafét var stängt.. Vi åkte sen och köpte kakor på Ica så det var la lugna puckar. 

En sak till vi gjorde var att åka till fina utsiktplaster som ni säkert ser på bilderna. På en av dem var det en fin fyr och vågorna slog mot klipporna, as fint alltså.



















BLÅSIG STRAND

Första dagen vi var nere i Halmstad följde mamma, pappa och axel med ner för att visa hur vi skulle göra med allting. Vi besökte då stranden och även fast det var blåsigt som in i sjutton vågade vi oss ner i vattnet.... med fötterna. Såpass kallt var det!!
Solen sken ju på men blåsten tog död på det varma.. låg och försökte sola med handduk på mig.. fick iallafall några fina bilder!







HUSVAGN I HALMSTAD

Jo på de lediga dagar jag hade från jobbet (dvs kanske 5 dagar eller vad det var så åkte vi ner till Halmstad där mormor och morfar har säsongsplats på en camping! Så dit ner kan vi åka tills september tror jag vilket är as najs. Vi åkte ner iallafall, grillade, spelade minigolf osv, kommer mer i andra inlägg. 
Minigolfen iallafall spelade vi 2 gånger, gissa vem som vann båda gångerna?? 4-ever i ledningen. 

Vår camping som vi bodde på var den finaste camping jag har varit på tror jag.. Det var en kristen camping med nattbön och hela faderittan om man ville, så ja snyggt och rent var det. Duscharna och toaletterna var hur fräscha som helst och maten på restaurangen var jättegod! Fanns även nära strand, Ica på campingen och egen minigolfbana. Vi bodde ju också typ 10 meter från duscharna och toaletterna så där levde vi. 

Vädret var ju inte jättebra hela tiden när vi var nere dock.. Det störtregnade på nätterna så hela husvagnen knastrade och flög åt alla håll kändes det som men jag hann att sola lite iallafall.






HIGH CHAPARRAL

Dagen efter mammas fördelsedag, alltså den 18 Juli drog vi allihop ner till High Chaparral för att barnsla oss! Vi gör ju alltid en resa varje år vid mammas födelsedag, brukar vara Liseberg eller liknande men det blev detta detta det här året!
Vi åkte tåg, blev rånade, kollade på western show och käkade churros! Blev även indian och kastade yxa! Va en himla rolig dag då jag inte varit där på länge!
En sak vi besökte som vi inte varit i innan var kyrkan. Det va himla fin faktiskt, funderade på bröllop där? haha!
Direkt efter hade jag och Jakob packat väskorna och drog direkt ner till husvagnen i Halmstad! Kommer fler inlägg om det.






 

SISTA GREKLAND FÖR DENNA GÅNGEN

När dagen kom då vi flög tillbaka till Warzawa tog vi taxin från flygplatsen och trodde på riktigt att vi hamnat på fel hotell.. Vi klev in till jazzmusik och ett kungligt slott.. sisådär ungefär så. Hotellets lobby var sååå himla fancy så kommer vi där i våra "myskläder" och har suttit på ett plan i några timmar. Alla hade kostym på sig och var allmänt stiliga. 
jaja vi fick vårt rum iallafall och det var huuuur fint som helst! Allting var elektriskt, kortläsaren till rummet och allting. Tv:n va stor och det fanns kakor på kuddarna som välkomspresent!
Badrummet var inte heller illa. Jisses vi va rätt ledsna att vi bara skulle stanna här i några timmar och sova.. så fint som det var. Der fanns tydligen spaavdelning som inte alls var dyr! Sedan fick man frukost på sängen för 25 kr (svenska) men det kunde vi inte ta i och med att vi skulle upp innan serveringen av det var igång..
Så vi checkade in där iallafall och drog sedan direkt ut på stan för vi hade några ärenden och saker att köpa. Detta var då midsommarafton... firades med en stor pizza!
På hotellet fick man gratis drickor.... fancy
Utsikten
Jo detta fick vi med! VI hade en egen liten hörna där man kunde göra eget te och kaffe när man ville... asså varför kom vi inte till detta hotellet först?? Det var ungefär lika dyrt som cvandrarhemmet.. och det går inte ens att jämföra. Gratis minibuss till flygplatsen dagen efter också!
Hemma i Sverige igen..
Här är vi fortfarande ppå flygplatsen i Grekland då.. Kommer lite restbilder nu tror jag. Jakobs nya väska gick ju sönder så vi fick plasta in den.. han som gjorde det målade även av oss haha!
Greece restbilder vid poolen.
Saknar detta redan!!
 

MAMMAS FÖDELSEDAG

Den 17 Juli fyllde mamma år och vi hade besök hemma av familjen Österholm, Hjalmarsson och mormor och morfar! Samt lille Noah förstås! Mamma hade bakat 2 olika tårtor som va lika goda båda två. 
Ja hon blev ju väckt på morgonen såklart med frukost på sängen (tradition) och presenter. Blev ett par örhängen hon hade valt ut och en fin långklänning. 
På kvällen såg vi på den nya Jurassic World och käkade lite grillat. 





SOLEN SKINER I GREKLAND

På vägen hem från Lindos hade vi bestämt att vi skulle hitta små fina badställen längs hela sträckan vi åkte! Så vi stannade på flera olika stränder för att kolla vilken som var bäst att snorkla vid! 
Denna stranden tyckte jag var fin. Tog flera bilder här i och med att stenarna va så himla vita och det var knappt några folk som ni ser. Dock var det nästan omöjligt att gå utan skor för det gjorde så ont i fötterna. 
Kan ju passa på att säga att jag köpte den bikinin jag har på mig i Rhodos stad! Så himla fin. Ni kanske har sett den innan  och med att jag har använt den mycket nu när vi kommit hem.
Men efter mycket letande hit och dit efter det perfekta snorklingstället hittade vi det! Anthony Bay! En liten gömd vik som hade hur blått vatten som helst och perfekt att snorkla vid. Det var många som snorklade där och vattnet blev djupt ganska snabbt. Precis brevid hade de även dykarinstruktörer och sånt som man fick prova om man ville så det var många som hade dykardräkter och som åkte ut i båtar till lite djupare vatten för att se fler fiskar. Vi bestämde oss snabbt för att det ska vi prova på någon gång!

Jo juste, när jag var ute och snorklade så var det några killar som antagligen letade bläckfisk för de hade sådana där "jaktspön" man har när man jagar bläckfiskar. De dök ner där och jagade och letade undertiden ajg snorklade brevid! As coolt! De skrek till varandra hela tiden att se såg någonting men själv så såg jag aldrig någon bläckfisk viket var lute synd men! Annars var det väldigt djupt. Det fanns även en stor sten migg i havet där som man kunde stå upp på. Det såg ut som man stod mitt ute i vattnet. 

Om man vill se mer bilder på viken kan ni klicka >HÄR<. Om man reser till Grekland så ska man absolut bada där.
Solnedgångarna kom ju varje dag utanför hotellet och jag ville ju så gärna ha en sån där perfekt äckligt söt bild. Så så fick det bli.
Jo, sen kom ju kvällarna! Var var väldigt många polacker som var där när vi var där! Kan ju bero på att vi reste med polskt resebolag med. Men detta var vårt bord... vi satt ju med dem alla som om vi var en enda stor familj! Förresten, alla glas ni ser på bordet innehåller ren vodka.. jaa.. de kan dricka dem..

Vi lärde även känna ett par som bodde i England, fast kom från Polen! Kul att ha någon mer att prata med varje kväll där. Sedan var det ju mycket dans och föreställningar varje dag. All inclusive flödade ju på borden. Man var och hämtade kanske 5 glas precis när baren skulle stänga så man hade sin dricka resten av kvällen!
Några efterrätten från buffén!
En bild från stranden vi var på.
Ja... ingen kommentar nästan. Men Jakob hittade en sten han tyckte såg ut som en snopp. Så kallade han denna fina "tavla" för snopp i solnedgången. 
Han som alltid höll i lekarna och föreställningarna på kvällarna på hotellet var hur go som helst! Varje kväll var det ju någonting nytt, kanske kareokekväll, bästa paret tävling eller andra saker. Här är det en private dance som förbereds, det är han så kallade Mr. Elvis (han blev typ känd på hotellet, fast han var gäst) som ska utföra det på sin fru.
Efter alla lekar var det ju då alltid dans och hej och hå. Har nog dansat med varje polack vi satt med vid bordet hahaha!!
Dagen efter.....
Här är dagen vi skulle åka hem. Lite kaffe i solen innan bussen skulle komma. Vi har nog precis checkat ut från vårt rum här. Var lite sur precis här för jag hade glömt mina korvar i kylskåpet när vi checkade ut och de var inte där när jag kom tillbaka och kollade... någon städerska tyckte säkert de var goda... usch då
Jakob skulle ju jämföra våra tallrikar hela tiden. Själv tog jag alltid 2 tallrikar, en till den varma maten och en till salladen! Såg ju ut som jag åt som en elefant eller någonting men grejen var att jag åt nästan aldrig upp precis allting. Var ändå tvungen att ALLTID smaka på allt... inte kräsen här inte.
 

DA BUZZ & DR BOMBAY

Dags för bryggan igen! jag hade jobbat fram tills stängning denna dag så gick direkt till förfesten hos Hanna efter jag slutat! Det va skoj  som fan och på bryggan spelade Da Buzz och Dr. Bombay! Vet ni vem vi mer träffade på?? Jo Lucas Simonsson! Lyckan eller?? Äntligen fick ag möta Sixten hahaha!!
Känns som att det var sp himla många kända personer där.. Mötte han som sjöng, alltså dr bombay osv senare vid baren, lucas då och till och med grundaren av klädmärket Hollister var där! Blev presenterad av Jakob till och med som tydligen mött han ett år tidigare 







EN DAG MED FROZEN YOUGURT OCH TACOS

I tisdags var det en mysig dag. Jag jobbade på morgonen och bakade men slutade ca klockan 10! Då har man ju massor av tid att göra annat kul. Så jag väntade tills Julia slutade så tog vi bilen till Borås och hälsade på Anton. Vi gick lite på stan, käkade frozen yougurt på ett ställe på allégatan jag aldrig varit innan! Va supergott men dyrt som satan.. haha!
Vi strosade runt lite till och hamnade på ett annat café för att t en kaffe. Senare på kvällen köpte vi med oss lite tacos och gjorde mat, satt och prata och Anton bjöd på lite drinkar. Måste ju passa på nu när han arbetat på en bar och kan sina saker. 






ERIC SAADE

Igår var det torsdagskväll och det var Eric Saade som sjöng! Han hade väldigt speciella kläder på sig måste jag säga, somrigt och blommigt för fulla muggar. Jakob var och hämtade mig direkt efter jobbet då jag jobbade tills stängning. Jag hade med mig kläder och allt och bytte om i bilen på väg dit. Blev även lite donken på hemvägen. På tal om det måste jag träna snart alltså...

Har även på mig en ny tröja på sista bilden, den är så gosig!




LINDOS - PART 2

Väl uppe i slottet fanns mycket att kolla på... sten!
Älskling var verkligen glad över att ta hittat så många... hahahah
Här var typ den enda skuggan som fanns över hela området, under trädet! Det var även som en väldig turistgrej att ta kort under så var ju tvungen att göra det.
Fina graveringar fanns i varje sten nästan. 
Försökte ta en fin bild med selfiepinnen men halva Jakobs ansikte försvann... annars skulle ju bilden blivit så bra
Lite bättre nu! Kolla in utsikten
Nu börjar det om lite här. Går nu in på Jakobs bilder på mobilen så nu är vi längst ner igen.
Utsikten över Lindos och slottet längst upp på kullen som ni redan sett många bilder ifrån. 
Gränderna va så himla fina. Ser ni husen? Så typiskt grekiskt så man bara ville smälta in i vilken film som helst.
Okej, återigen, nu är vi påväg upp för alla trappor.
Tyckte denna bilden blev så cool på något sätt. Skulle nog bara fixa till håret lite här innan den riktiga bilden skulle tas men blev ju bra iallafall.
Lindos
Nu kommer en rolig sak att berätta. Innan vi åkte till Grekland så har vi fått kolla på mammas och pappas videofilmer när de var där för kanske 25 år sedan eller var det var. De besökte då också Lindos så när vi väl kom dit så kände vi igen oss vilket var ganska coolt. På en bild som mamma visade står hon just på denna platsen med hjörtsjön i bakgrunden så det vi ville försöka göra då var att få till en exakt likadan bild, bara 25 år senare! Blev ju bra eller hur? Egeneltigen borde man sätta de 2 bilderna jämte varandra..
Framför stora pelare. Såg ut som ett förfallet grekiskt temtel just på denna platsen.
Återigen en bild på hjärtsjön, rätt najs att den r formad som ett hjärta. Man borde åka hit på alla hjärtans dag.
Utsiktsbilder är ett måste!
....och stenbilder! Vissa delar var ju igenbommade, eller ja med stängsel så man inte skulle få komma in. Det kanske var extra speciella stenar där? vem vet
Och nu går vi ner...önskar att det vore på återseende!
 

GREEN

Ny klänning från bikbok! Köpte den i Jönköping med mamma förra onsdagen.



BRACELETS

I söndags var vi på kalas hos familjen Hjalmarsson. Hade då på mig bland annat mina nya armband. (bortsett från klockan då som jag redan fått i julklapp)



KVÄLLSMAT PÅ SJÖN

I lördags blev det en mysig kvällsutflykt med båten efter jobbet! Kvällsmaten serverades på sjön och tror vi var ute och åkte till 12 på natten. Dock så somnade jag och vaknade när vi var framme. Hade faktiskt gått upp vid 05.30 på morgonen för jobb så det kan man förstå. Både Anton och Jakob fick iallafall fisk som vi åt till middag dagen efter. 
Tror Antons fisk var 60 cm och på ca 2 kg. 









LINDOS - PART 1

Jajamän! En dag hade vi bestämt oss för att utforska ännu mer av ön så vi hade hyrt oss en egen bil! Vi hyrde en liten söt bil som va precis lagom attåka runt i! Och destinationen vaaaaar.... LINDOS!
Här står jag och borstar tänderna, snart redo för avfärd.
Vem var det som körde? Joo... eftersom jag inte var 21 år och hade haft mitt körkort i mer än 3 år eller vad det var så kunde inte jag köra alls.. Så darling fick köra hela vägen. Hårda regler.
Selfies i bilen
Väl framme i Lindos hittade vi en fin parkeringsplats med blick ut över Lindos och slottet längst upp.
Det var altlså hit vi skulle. Man går genom hela staden där för att sedan gå upp för massor av trappor upp till slottet. Ganska lång väg att gå med tanke på hur varmt det var ute.. tror vi trodde att vi skulle dö eller kollapsa av värmeslag. Där uppe där vi parkerade var det även som värsta öknen med kaktusar och gojs.
Nu har vi kommit ner i staden och fick syn på något "typiskt grekiskt". Vita hus, smala gränder och växter mellan husen.
Ser ni hur solen steker? bacon blev vi
Jo det fanns ju en chans för de som var lite latare att rida åsna upp för alla trappor upp till slottet men vi hoppade det för det var rätt mycket folk där! Sedan tyckte jag åsnorna såg så ledsna ut.. stackare får bära på massa folk i den värmen..
På väg upp mot slottet och kollar bakom mig på utsikten.
Nu är vi nästan uppe!!
Väl uppe möttes vi av massa sten, sten, och sten. Stod massa saker på grekiska och jag som måste ha kort på precis allting, här har ni.
Synen när vi kom upp på slottet. Det mesta var väl ganska borta kan man väl säga, fick klättra lite i berg som ni ser innan vi kom upp ända upp.
Men jag var glad!
Väl uppe på slottskanten kunde vi återigen se Lindos! Uppmärksamma nu att det är samma view som en av bilderna längre upp i inlägget bara åt andra hållet nu då! Förra kortet tog jag när jag stod långt där på andra sidan av staden. Vilken motion vi fick eller?
Åt andra hållet låg det fina havet med brant sluttning.
Han ville inte ramla ner hehe.
När jag stod där uppe och skulle ha ett kort var det en vakt som visslade hej vilt på att jag skulle hoppa ner, men hörde jag det? Nope! haha stackare hennes jobb var bara att vissla på folk som inte skötte sig.
Lite utsikt när vi kommit längre in i ruinerna.
Akropolis
Här nedan ser ni hjärtsjön! Frågan är hur de fått in båtarna dit? Men ser ni att det ser ut som ett hjärta??
Hittade lite fakta om Lindos:
Lindos var jämte Ialysos och Kameiros en av de tre ursprungliga grekiska städerna på ön, vilka 407 f.Kr. förenade sig om att grunda huvudstaden Rhodos på öns nordligaste udde; dock har Lindos även senare varit en betydande stad. Under utgrävningar har man funnit resterna av Athena Lindias tempel med dess propyléer och en ståtlig dorisk stoa. Ett märkligt fynd är en vid uppgången till borgen i klippan uthuggen relief: akterstäven av ett krigsskepp, som tjänat till postament för en staty av en segerrik rhodisk amiral. Dessutom har man gjort talrika småfynd och en mycket rik skörd av inskrifter, som är synnerligen viktiga för konst-, kult- och personhistorien.
Vi och hjärtsjön i bakgrunden!
Ja så här såg det ut då, helheten var ju magisk!
 

STORBAK

I torsdags blev det ingen torsdagskväll för mig för jag orkade helt enkelt inte. Hade haft en hektisk dag på jobbet och vart uppe sen 05.30 så. Istället hade mamma bjudit över mormor, sara, jeanette, morfar, mattias, Lovisa och Noah för storbak i vårt kök! Egentligen var det mest mamma, mormor, sara och jeanette som skötte baket av hallongrottor, bullar, kaffekakor, kringlor osv! De höll på verkligen till natten känns det som.. vid klockan 23:40 kommer jag fortfarande ihåg att det hördes ljud från köket! Dock så ska de hållit på tills klcokan 2. Jisses. 
Vi åt iallafall thaimat med allesammans, blev en stor buffé på bordet.




POOLHÄNG OCH SÅNT

Nu kommer vi till poolhänget på hotellet! De hade en sån fin pool som även skiftade i färg på kvällarna. De skiftade inte bara lite heller utan var den röd, då var den verkligen illröd ja osv. Här har vi iaf mig som jobbar på brännan någon av de första dagarna. 
Tog faktiskt med mig selfiepinnen ner i vattnet (risky shit)
Bara för att få till de bästa bilderna såklart
Visst ser det inte sååååå gött ut? Vill bara tillbaka till det klarblå vattnet..
Jo det hände ju en kul sak. Det var en gubbe som såg att jag antagligen fabblade lite med min selfiepinne för att få till en bra bild så han bad om att få hjälpa att ta en så voila! Han va dock inte den bästa på att ta bilder då selfiepinnen fortfarande syns i bild..
Precis vid poolen fanns även biljardbord, sånt där blipperspel eller vad det heter osv som man kunde ha skoj med. Vi körde väl några matcher hit och dit för skojs skull. Precis bakom där vid det gröna området i bilden fanns även en tennisbana! Vi hyrde faktiskt tennisrack en kväll och spelade några matcher! Hur kul som helst innan bollen åkte över stängslet ca 1000 gånger.. Jag vann iallafall och fick ta fram mina gamla tennisskills! mohaha. Dock så har de försvagats något enormt då jag inte kunde serva alls 
Vi hade alltid med oss någon drink vart vi än gick
Öl blev faktiskt en liten favvis någon dag där, fattar inte vad som hände med mig. Drack det till och med till maten!
Här står jag preciiiis vid ingången till hotellet och blickar utåt mot solnedgången och havet
På stranden precis vid havet och hotellet. Vi Hade direkt ingen sandstrand där utan stranden bestod av sten
Ett par kom och frågade om vi kunde ta en bild på dem och då fick vi även en bild tillbaka! wohoo, dags att ta fram fotoramarna? Look at dat sunset
Hotellet på tidig kvällstd. De lyste alltid upp matsalen där man satt och åt i blå neon. Så de båagarna ni ser där är bord och stolar där vi satt och käkade frukost, lunch och middag, trevlig utsikt över havet med. 
Vi framför hotellet
Sedan som jag nämnde innan skiftade poolen alltid i färg, dock så fick man inte till någon bild som gjorde det rättvist. För det var verkligen hur grönt som helst på denna bild men det ser det inte ut som.. synd
 

JÖNKÖPING

I onsdags hade jag eldig dag, bara en av de två dagarna jag är ledig denna vecka. Så jag och mamma bestämde oss för att åka in till Jönköping och shoppa lite! Vi åt även på favvisstället Jensens och beställde såklart den godaste salladsbuffén med. Typ den som gör hela stället. Fick med mig lite fina saker hem med som jag kan visa i något annat inlägg. 

När vi väl kom hem så åkte vi till Dalsjöfors till Mattias och Sara för att kolla hur det går med deras hus. På vägen hem så såg jag några roliga skyltar som "kör försiktigt, levande barn". Som att de skulle va döda? Min humor där...
Sen för att få till en bild va mamma tvungen att köra tillbaka för att jag skulle få bild på den andra roliga skylten jag såg som ni ser nedanför.



EN SÖNDAG PÅ SJÖN

I söndags var det väl den sista fina dagen med sol osv. Så även om vi (eller jag) va bakis från bryggan dagen före beställde vi pizza och drog ut på sjön i vår lilla eka! Vi åkte väl en stund och chillade lite, åt pizza och senare drog vi oss mot skottek. Där plumsade jag i vattnet för första gången i Sverige i år! Simmade även in till land där mamma och massa var! Va rätt mys




TURKIET - FETHIYE PART 3

Efter hela faderittan med gravar och spökstad besökte vi en megastor marknad mitt i Fethiye. De sålde meloner stora som berg (de på bilden var inte de största). 
Palmerna va faboulösa
Bevis på att vi faktiskt var i Turkiet då! Tukiska flaggan.
Sedan kommer dessa palmbilder som man måste ha.
Hittade även ett sjunket skepp. Tänkte på titanic så döpte det till det. Troligvis var det nog inte meningen att det skulle sjunka för det såg inte alls uppriggat ut.
Sedan funderade vi på varför vi inte stannade här längre.. Längs kajen här fanns hur många skepps om helst som erbjöd olika utflykter till ganska billigt pris. Man kunde då åka på dykarresor, dagsutflykter på de olika öarna eller annat skoj. Detta var även mycket billigare än på vårt hotell och det fanns mycket mer som de kunde erbjuda... så det sög lite att vi var där bara över dagen. Annars hade vi nog beställt en resa någonstans eller hyrt en hel båt eller nåt.
Dessa var nog befolkningens båtar. Fiskebåtar! Tycker att bilden blir så himla "utlandsistisk" hahah fattar ni? OM man skulle redigera den lite skulle den bli fett snygg
Massa restauranger på vänster sida.
Vi var faktiskt ganska hungriga eftersom vi inte fått med någon lunch i resepaketet. Hotellet hade även slarvat bort vår "luchbasket" den dagen (ja det gjorde mig sur så kvinnan i köket på hotelley fick sig en bitchblick hon). Ja iallafall så åt vi på ett litet fik varsin burgare och en stor flaska vatten.
Jo här är precis när vi kommer från båten (eller när vi ska hem med båten är det nog). Grejen var den då att precis nedanför här simmande massor av vilda stora havsköldpaddor! Jag försökte få den på bild men de va snabbt upp med huvudet över vattenytan men lika snabbt simmade de ner igen så man knappt såg dem. Jag fick en på film dock så den kommer ni få se när jag klipper ihop vår Greklandsfilm.
I Turkiet framför något monument eller nåt, va nog aldrig framme och läste vad det stod.
Japp palmbilden - ett måste.
och... sprutbilden? hahaha
Här har vi lite av kajen och båtarna
På vägen hem fick vi gratis busstur och möttes av denna utsikten när vi var på väg tillbaka till hotellet. Blev också typiska utlandsbilder det där! Ska nog se till att redigera vissa utvalda bilder. 
 

NEW

Det senaste nya inköpen. Har egentligen massa från Polen också men de ser ni nog förhoppningsvis på massa bilder senare. 
Skorna är från NewYorker.
Fotlänken från en marknad i Lindos.



INFLYTTNINGSFEST HOS ANNINA OCH DAVID

Lördagen var  kommen och Annina och David skulle ha sin inflyttingfest! Jag, sanna, rania, yousif och jakob var hemma hos mig lite innan och drack lite, spelade kubb osv innan vi drog oss neråt. Det var hur kul som helst och senare på kvällen begav vi oss till bryggan för det var ju diggiloo! Där ravade jag sönder på dansgolvet och sen.... ja.. vet inte så mkt mer vad som egentligen hände heheh







EN SOMMARTORSDAG

I torsdags började jag tidigt på morgonen men slitade vid 10.15 för jag bakade endast på lidl den dagen! Så jag var hemma tidigt vilket var hur skönt som helst. I och med att det var hur fint väder som helst så solade jag i flera timmar, läste ut en hel bok i solen med! Jag och pappa satte upp en toa under ett träd.. fridfullt! Haha vår nya toa där. Nä skoja den ska vi faktiskt länga för vi har köpt en ny till källaren nere. 
Jag lagade även mat och var på torsdagskväll med Sanna och Anton! Jag och anton var där först och kollade lite kläder, fikade osv innan sanna kom och joinade och kollade på Hasse darlingen.







EN LEDIG TISDAG

På min lediga dag förra veckan var jag med min bobo! Tror det var tisdagen! Det va ju så himla fint väder och allt så vi stack ner till lekplatsen och tog lite fina bilder, gungade på den roliga gungan osv. Sen provade vi utegymmet med! Ranias mamma hade gjort as god mat med, det är någon liknande pizza med köttfärs och sånt.. det åt vi också och drack massvis med te!






TURKIET - FETHIYE PART 2

Nu är vi framme i spökstaden som den kallas! Denna stad är känd för att inga bor lvar här. Det va så att för längesen stred turkiet och grekland mot varandra och i denna by bodde massor av greker. När turkarna tvingade dem att lämna staden på grund av kriget lämnades allt kvar som det var. Enda sen dess har staden stott obebodd och istället blivit en turistatraktion. 
I staden fanns det fullt av kyrkor, här såg man faktiskt att det var en kyrka på grund av skylten. Det fanns en allra längst upp i staden men dock så hann vi aldrig dit i och med att vi hade ont om tid och det var hur högt och varmt som helst så vi skulle aldrig hunnit...
Innan man kunde gå upp i staden fanns det massa djur på plats. Påfåglar hundar, hästar och ja allt. Åsnor fanns med att rida på om man ville.
Hittade en fin insekt woop
På väg upp (fast fel väg) haha. Vi trodde först att detta var ingången men den va på andra sidan. Tror till och med det var folk som bodde där precis bakom. 
Såja! Nu är vi på väg upp. Ser man den glödheta värmen? Tror aldrig jag vart så varm i mitt liv. Men jag kämpade för att få till alla mina bilder. 
Hade ju både selfiestick och panorama till hjälp för att få till de bästa bilderna. Här ser man en liten utsikt när vi inte alls har kommut så högt upp än.
Fortfarande på väg upp...
Husen är ju helt övergivna och det är nästan enbart sten som är kvar
Här ser man kanske husen på lite närmare håll hur de ser ut då
Selfiestick på g, bevis på att jag va däääär
Utsikten innifrån ett hus
Nu står jag i ett hus då. Visst att de kanske lämnade kvar massa saker som grytor osv men allt är ju nästan igenvuxet.
Fattar nästan inte att jag klarade gå där när det va så varmt och fokusera på att ta hur många bilder som helst. 
Här tstår vi vid ingången till ett hus.
På bussen till nästa destination!!
Jarå nu kommer massa bilder på mig framför saker ska ni se. Man måste ju ha sina semesterbilder så att man själv är med! Älskling var till hjälp när jag skulle ha kort på allt hehe
Turkiska lira fick vi växla till när vi skulle köpa någonting. En rolig sak som hände- vi va så törstiga så vi dog nästan. Så fanns det en "kiosk" eller restaurang nästan där man fick köpa dricka då. En yberliten burk med fanta eller va det var kostade mer än 20 spänn och det tyckte vi va billigt.. ojojoj haha. Bara för man var så törstig bara vi slängde bort pengar på dricka överallt så blev inte så billigt tillslut..
Återigen utsikt över spökstadens hus.
Så kunde en ingång se ut
Hittade lite info på en sida faktiskt:

Kayaköy (spökstanden) är en by som ligger 8 km söder om Fethiye i det sydvästra Turkiet, där levde anatoliska grekisk talande kristna fram till år 1923. Kayaköy beboddes helt utav grekiska ättlingar men som tvingades flytta tillbaka till sina förfäders land vid den stora utlämningen 1923. Denna numera spökstad har bevaras som en museum by och består av 100-tals nedgångna men fortfarande mestadels intakt grekisk stil på husen  och kyrkorna som täcker en liten bergssluttning. 

Denna plats byggdes för den antika staden Carmylessus på 1800-talet. Men efter det grekisk-turkiska kriget, övergavs Kayaköy av befolkningen då ett avtal undertecknats av den turkiska och grekiska regeringarna år 1923. Men många utav byggnaderna skadades under Fethiyes jordbävning år 1957.


Här var det ju så underbar utsikt så va tvungen att klättra ut på en smal stenmur för att ta denna bilden.
Staden fortfarande på höger sida där. Vi hann ju inte gå mer än kanske en åttondel av hela staden men.. det var väldigt intressant ändå! 
 

RSS 2.0