LÖRDAGENS BORÅSKALAS

I lördags var vi på kalas i Borås för Carina och Carro fyllde år! Min svarta långklänning var på och till och med balörhängerna hängde där de skulle. Vi hade det väödigt trevligt med god mat (kinamat) och tårtor! Vi satt också och kollade på skräckfilmen one missed call och efteråt var de andra så rädda att vi va tvungna att sätta på lejonkungen. Aja då satt vi och skrek i hela huset när alla bra låtar spelades i filmen iallafall!! 


MIN FÖRSTA TENTA

Vet ni?? I fredags åkte vi in till Jönköping tidigt för att ladda och tagga inför tentan! Min första tenta på högskolan och I NAILED IT. Gick super och kände att jag kunde varje fråga alltså. Inte så mkt tvivel alls, koll på läget liksom. Va inte så farligt som jag trott från första början. Fast jag var faktiskt ganska nervös.. Kan säga såhär, första pappret är min handstil helt skit för jag skakade så mkt! (Haha!) men det blev bättre! 10 sidor totalt och jag blev klar 2 timmar före deadline. Började vid 2 och va klar lite innan 4. Helt okej liksom. För att fira detta var jag och Viktoria på Akademien och käkade! Några killar från klassen hängde även med och vi hade det allmänt najs. Så skönt att ha det hela gjort nu, vill veta resultatet!!


TJEJKVÄLL I U-HAMN

I torsdags var jag och rania på tjejkvällen i staden! Det bjöds som vanligt på fina erbjudanden och go fika i varje affär! Så himla mys. Slutade med att jag köpte underkläder för runt 400 spänn på Lindex också! Haha så blir deh när Amanda inte har shoppat på länge! Ranias söta lillebror var med oss ett tag också, lille George! 





OIL DAT SHIT DOWN

Här har vi min lilla samling med oljor.. har inte insett själv hur många olika jag egentligen har! Är nog lite besatt ändå. Det är allt från massageolja, hårolja, kreatinolja, aragonolja, morotsolja och ansiktsolja.. ja osv. Kanske ska göra slut några små burkar känner jag.. 
 
 

KINAN LEVERERAR MAT

I måndags var jag ledig från skolan (självstudiedag) så jag och tjejerna var nere på linan och käkade go buffé. Linda, Anna, Annina, rania, Sanna och jag var det. Och eftersom det är min favvomat var det hur gott som helst. Drack även 3 koppar kaffe efter... Vet inte vart det suget kom ifrån.. Jisses. Gick även en snabbis till Lindex och köpte en ny bh! 



KRÄFTSKIVA 2014

I lördags hade vi kräftskiva hemma hos oss. Det var så himla mys i och med att alla satt på altanen med tända ljus och go mat. Ni kan se på en av bilderna att före kräftorna så åt vi paj. Och det var hur många pajer som helst, tror det va runt 7-8 stycken olika som mamma, mormor, moster osv hade gjort. Jättegott! Fick även över till matlåda till skolan vilket var ännu bättre. Sedan blev det ju såklart kräftor! Och vi hade så många så vi fick till och med slänga några för verkligen ingen orkade mer i och med så mkt vi hade ätit. På kvällen/natten var det dags för den årliga "bollen i burken". Kul som satan när det är mörkt ute och det va så många som var med också vilket gjorde det ännu roligare. Varmt var det med, jag var barbent hela tiden och kröp i buskarna liksom. Det avslutades med wienerbröd, glass, cocktailfrukt, chips osv med kaffe framför avatar filmen som gick på tv. Sen gosade vi ner oss i sängen och somna så sött.





AS ABOVE SO BELOW

I fredags drog jag och Anna med bussen till borås vid 7 tiden för att hämta ut våra bokade biljetter till biofilmen As above so below. Vi mötte också up malin som slutade jobbet som också skulle med. Filmen är en skräckis som är av lite sanna händelser. Det handlar om katedralerna under Paris gator. Helt sjukt bra film enligt mig alltså! Den var spännande, man hoppade till och en himla bra handling. Det var också en riktig tänkarfilm då och då.

Vi hade iallafall as kul när vi satt och skrek rakt i i biosalongen och skakade som små grisar haha. Bra kväll!!
 
 

SOLIDARITY FRIENDSHIP HUMANITY

Ååh har inte visat detta men det är ju så himla fint! Fick det av Prag-gänget, dvs Anton, Pontus, Edward och Morid på min student! Älskar saker som är graverade alltså, så himla vackert bara
 
 

KLIPPT MIG 15 CM

Hejhej igen! Jo jag har vart och klippt mig förresten! Fick ta det dirr efter skolan i onsdags när jag kom hem. Blev en jäkla bit på håret som rök där.. hade inte klippt mig på ett år nästan tror jag. Så ja ungefär 15 cm som ni ser på bilden längst ner. Bilden "after" till höger är tagen närmare så därför kan det se ut som det är lika långt. Men om man kollar på trycket på tröjan så ser man att längden är olika! Känns så himla kort... även om jag vet att jag inte har världens kortaste hår liksom.. 
Det är dock så himla lent och skönt, så gött att ta i topparna haha.
 
 

HAVE YOU EVER STOPPED TO NOTICE

Idag har jag vart ledig hela dagen. Eller ja, egentligen så fanns det föreläsningar att gå på men det var inte obligatoriska och handlade inte om tentan så jag var hemma och gjorde klart de sista begreppen till tentan! Fick ihop 10-11 sidor jag ska kunna utantil tills nästa vecka, yey me liksom.. 2 bilder från igår innan skolan.



LÅNGA NÄTTER KORTA DAGAR

Tjohej! Vet ni vad jag fick i helgen? Jopass, hemmagjord sushi, musik, vitt vin och en riktigt mysig kväll! Vi hade 9 månader i söndags men det "firades" i lördags med en överraskning för mig (och gissa om jag vart glad). Kolla liksom vad han hade ordnat för mig, hihi. Va så glad och sp excited på att käka upp allting så hann inte ens titta om bilden på maten och den mysiga dukningen med ljus osv blev bra.. så gissa om jag sedan märkte att bilden vart suddig? aja.. inte hela världen (a)
Vi såg sen på the fault in our stars.. se inte den om ni är känsliga för att gråta till filmer säger jag bara.. (!)



OVVEN DEN ÄR VITER OCH VI ÄR HÄLSOITER

På facebook har jag hittat massor av bilder från insparksveckan på hälso! Tog och snattade några bilder som jag såg att jag var med på. Så sjukt kul hade vi alltså, till skillnad från nu när vi har blivit överösta av material som vi ska kunna på kort tid.. första tentan är ju nästa vecka och pluggar som *** varje dag nu. De flesta bilderna här är från overallcermonin. En är från den riktiga zittningen på akademien där vi utförde en dans som va egentligen helt improviserad i och med att vi kom på den 1 min innan vi skulle uppträda (haha!)
 
 

VALET 2014

Gå och rösta nu allihopa innan det stänger! Det har jag gjort.


MYS HOS ANNA

Igår var jag rania och Linda hos Anna i lägenheten och hade mys. Vi hämtade lite mat (bara några vårrullar för mig för hade typ precis ätit) sen så satt vi och snacka osv tills vi började baka! Det var förberett och det blev äpple/rabarberpaj och mandelsmaränger! Marängerna blev lite mosiga så vi bara käka dem som de var men de var lika goda för det! (Haha). Kom hem runt 3-halv4 och somna inte förrän 4 ungefär haha. Rätt trött idag med andra ord. Men sitter och läser min kursbok nu så blir ju ännu tröttare för det..





ANTEN GRÄFSNÄS MOVIE

Gjorde en liten snutt med vidoeklipp från 17 juli. enjoy 

TUFF TUFF

Här har vi då tufftufftåget i Anten Gräfsnäs. Detta var i början av dagen och det var jättemysigt att åka ut på en liten loktur. Vi stannade på ett ställe där 100-åringen (en film) spelats in. Precis det lilla gula huset vid järnvägen. Ni som sett filmen vet nog. Sedan berättade de lite fakta om loket vi åkte i. Fick bland annat veta av mormor att hon hade suttit på exakt samma tåg (möjligtvis) när hon var runt 3-4 år när hon åkte till kinnekulle. Tänk om vi suttit på precis samma plats där. Ganska coolt att tänka så ändå. 

Förresten blev helt stum när vi gick in i ett tågmuseeum precis där vi hoppade på tåget. Han som jobbade där var så himla otrevlig och skällde ut Axel totalt för han hade rört tågbanan. Vill poängtera att skyltarna där det stod RÖR INTE fanns UNDER borden med banan och omöjliga att se. Så hur skulle hn veta? Han skällde även på mig, johanna och carro för han tyckte att vi rörde loken också när vi bara stod och kollade. Han verkligen skrek och sprangöver hela museet för att skrika ännu mer på oss. Axel blev ju svinrädd så mormor hoppade in till försvar. Va det roligaste jag sett, killen måste ju haft problem men tur att vi har mormor och röt tillbaka :D
 
 

ANTEN GRÄFSNÄS 17 JULI 2014

Jag hade inte rensat min kamera på väldigt länge och hittade dessa bilder från mammas födelsedag i somras. Blev lite redigering på dem så jag kan visa dem här. Vi var alltså i Anten Gräfsnäs och hade det trevligt med delar av släkten. Vi åkte tåg bland annat som jag ska visa i ett annat inlägg. Sedan åt vi på ett mysigt litet café som egentligen inte hade den bästa maten... men buffén var väldigt god tyckte jag iallafall. Vi fikade med tårtor som mamma hade bakat och åkte runt och kikade på olika ställen i Gräfsnäs. Axel badade till och med och senare om jag inte minns fel åkte vi direkt in till Borås för att kolla på torsdagskvällen då Ken Ring spelade. (det var bland de bästa framträdanden som funnits i borås så va så himla glad att jag hann med det)
 
 

FILMKVÄLL HOS ANTON

I lördags direkt efter jag fick hoppa in på arbetet drog jag, frida och Rania till borås för att möta upp anton, edward och pontus för först lite pizza och sedan filmkväll hos Anton. Det blev först en skräckis som hette Oculus. Helt sjuk film alltså.. verkligen en tänkarfilm på högsta nivån. Läskig som satan också.. verkligen obehaglig. Men senare blev det lite mer skämtsamt med scary movie! Fick ra hem vid runt 3 och sedan somnade jag inte förrän vid halv 5 eftersom jag fick näsblod.. usch.


MÅNDAG 8 SEPTEMBER

Kom precis hem från skolan, var en väldigt kort dag idag. Fick dock stanna 1 timme länge inför förberedelser för teatercafe som vi ska ha imorgon! Vi ska presentera gruppen på ett roligt sätt, fika osv. Blir nog bra faktiskt! Ska nog sätta igång att läsa lite mer nu också efter jag käkat, ciao




BOY YOU SHOULD KNOW WHO YOU'VE FALLEN FOR

Dagarna går. Ja nästa vecka går jag en hel skolvecka varje vardag. Vi har ju alltid vart lediga 1-2 dagar i veckan än så länge men nu börjar det väl antar jag. Lediga dagar myser man iallafall och sover alldeles för länge haha. 
Jag jobbade även igår! Fick hoppa in igen på sommarjobbet när det var krisläge för folk var sjuka och på semester och liknande. Vi blev även inlåsta när vi skulle stänga, larmet gick osv så ytterdörrarna låste sig så vi inte kom ut haha! Fick ringa lite jourtelefoner innan vi tog oss ut därifrån genom att koppla larmet på något sett men jaja vi kom ut iallafall. 



VISKAN MYS

För några dagar sedan åkte jag direkt från skolan i Jönköping till Borås för att fika lite med kusinen min! Egentligen skulle jag ju köpa etikboken av Hanna också och det var därför jag åkte dit hehe. Så himla svår bok att få tag på alltså! Men finally!! På tiden när vi redan börjat gå igenom boken liksom. Men nu har jag den och har redan börjat läsa så woop. Fikat var gott som vanligt på viskan och sällskapet också! Myyys. Tillbringade ca 3,5 timme på buss den dagen... Missade även bussen jag tänkte ta hem så fick ta en senare haha.




FÖRSTA RIKTIGA ZITTNINGEN

I torsdags hade vi köpt biljetter till den första riktiga zittningen på hälso! Det bjöds på mat och underhållning och en hel del kul skit! Ahah temat var space och vi brudar hade fixat lite innan med aluminium och färg. Blev svin bra ju och vill bara på bästa zittning nu nu nu!!




TORGIS

Igår var jag och rania och fikade på torgstallet! Man kan aldrig få nog av det stället alltså. Klängrillsmacka och kokoslatte blev det för mig och det var som vanligt hur gott som helst! Stämplade för första gången min Ulricehamnsbricka (den blå man får) haha. Fattar fortfarande inte hur man gör det eller så, va tydligen tvungen att registrera mig som jag inte jade gjort heller så får väl fixa det när jag kommer hem! Sitter på bussen hem från Jönköping nu! Dagens lektion var väldigt intressant, handlade om Etik och sådant. Rätt eller fel liksom, så intressant att snacka om sådana saker när så många människor har olika tankar. 




BARTÖMNINGEN

Bartömning på bryggan var det i helgen. Dagen var händelserik kan jag säga. Det började med "smaka på ulricehamn" som är en matfestival kan man säga i stan. Vi hade hämtat våra kuponger på sparbanken sedan gick man runt i alla restauranger i stan och fick smaka på en liten tallrik av deras mat. Man får ju 5 st kuponger så det gäller att välja det man tror är godast. Stan kryllade av folk och mat och det var väldigt trevligt och gott!! Kul att ulricehamn anordnar sådana saker faktiskt.

Dagen fortsatte med släktträff i skotteksgården. Där träffade jag alla mina släktingar på pappas sida, syssingar jag inte visste att jag hade osv. Tror inte vi alla samlats på ungefär 12 år så det var skoj. Det blev italiensk buffé som var huuuuur gott som helst. Har också förälskat mig i fikonmarmelad med ost haha. Där var vi och bekantade oss, kollade på magitrick då en syssling till mig är trollkarl. Helt sjuka trick man inte fattar någonting av egentligen..

Dagen fortsatte då igen av att vi åkte hem och gick direkt till Daniel och Viktoria på förfest för bartömningen på bryggan! Där var det najs och vi hade skoj. Vi drog oss ner mot bryggan för en helskoj kväll alltså. Mycket folk och mycket kul! Var najs att dansgolvet faktiskt var öppet också! Jag, Linda, Sanna och Anna dansade rövarna av oss!! Haha tack för en go kväll.

Måste bara berätta en öcklig grej.. vi hade lagt vr påse med dricka i en buske för att hämta sen när vi gick hem. Så ja det gjorde vi, och la påsen i mitt rum. Bara det att den hade ju legat där ett tag så massa kryp som sniglar osv hade ju klättrat in i den... detta resulterade med att jag hittils hittat 3 ÄCKLIGA SNIGLAR I MITT RUM!! Har vart på snigeljakt hela morgonen här och städat in i minsta detalj för att vara säker på att alla är borta. jag som HATAR sniglar liksom.. usch.








BERTIE BOTTS BEANS

I shoppen vid utställningen så kunde man köpa de kände Bertie Botts flavour beans. Grejen med dessa är ju att antingen kan man få en god smak... eller en helst hemsk. Man får helt enkelt bara önska lycka till och hoppas man inte får käka daggmask liksom. Nedanför kan man se alla smaker.. och jag har fått lida genom nästan alla äckliga smaker.. och jag säger er, det smakar verkligen vad det står att det är..Det är ju helt sjukt egentligen! Trodde de skämtade och att alla smaker skulle vara okej. Den första jag drog var Sausage (korv alltså) och OM det smakade korv.. herregud va äckligt, men sjukt kul.

Har även smakat bland annat dirt, earthworm, black pepper, earwax, rotten egg.. ja osv. SJUKT



HARRY POTTER EXHIBITION PART 3

 
De fina baldräkterna som Hermoines baldejt Vicor Krum, Hermoine och Ron hade på sig på Yule Ball. Den stora balen i Harry Potter och den flammande bägaren.
Här har vi Harrys och hans crush Cho Changs dräkter till balen.
Dräkter från Den flammande bägaren. Den blå dräkten har Flo som ställde upp i kampen om pokalen.
När den flammande bägaren fraktades till Hogwarts så befann den sig i denna s´"skulptur". När sedan bägaren presenterades så tog Dumbledore fram trollstaven och "smälte ner" denna skulptur så bägaren visade sig.
Genom alla filmer så åt Harry och Ron bland annat mycket godis som de köpte i affärer eller på tåget till Hogwarts. På borden vid måltiderna kunde man också se flera konstverk av mat och efterrätter. Här har då du några. Ni kan också se de levande choklad grodorna i askarna på bilden.
Här har vi Dobby! Bästa lilla filuren i filmen. De var alltid tvugna att göra skulpturer av alla digitala figurer i fast form för att sedan scanna in dem i en dator och sedan göra animeringar på dem. Likaså med bland annat alla drakar, Hagrids stora Vingfåle, Fenixfågeln, de stora spindlarna osv. 
Malfoys pappas kläder med Dobby bredvid sig.
Här har vi Harrys osynlighetsmantel som han använder i några av de första filmerna. Denna hade han väl fått utav sin pappa tror jag. I mitten kan man också se Dumbledores trollstav, the elder wand. 
Här är en closer look på the stone of resurrection som Harry håller i när Voldemort tror att han dödat honom i den sista filmen. 
Fågeln Fenix i fast form.
Godric Gryffindors svärd som Harry använder för att döda den stora ormen i en av de första filmerna, the chamber of secrets.
Här har vi lila mig framför slyntherins fana.Va tvungen att ta kort på både den och Gryffindors.
Jag i Harry Potters glasögon som jag hittade i shoppen på väg ut från utställingen.
Fick även tag på Voldemorts trollspö, fett coolt huh?
Den pratande tavlan. Haha men inne i Hogwarts så rörde och pratade ju alla tavlor. De ville göra det äkta här så de hade fixat digitala tavlor som såg ut som de på Hogwarts.
Detta kommer jag ihåg. När Rons uggla flyger in med ett argt brev från hans mamma när hon skäller ut honom framför alla hans kompisar vid matbordet på Hogwarts. Ni kan se detta HÄR om ni inte kommer ihåg.
Här kommer bilder från Harrys och Rons sovrum inne i Hogwarts.
Vi har också en av Harrys skoluniformer på bild. Även det gylleneägget som de skulle hämta i tävlingen i Harry Potter och flammande bägaren.
Rons skoluniform.
Harrys vardagskläder. Man känner igen dem så himla bra, helt sjukt att man kommer ihåg det ens. Jag kan säga att han var väldigt väldigt liten när denna filmen måste spelats in för kläderna var så himla små.
Här har vi lite smått och gott. Kartan som Rons bröder använde för att hitta vart alla folk var. "buskartan" så att säga. Då höll de koll på vart alla var så de kunde utföra hyss ifred och inte bli påkomna. Till vänster har vi en ask som innehöll förtrollad choklad som Ron av misstag fick i sig och fick världens förälskelse på tjejen som skickat dem. Jag tror även att det var Harry Potters trollstav där i mitten också, och hans glasögon som var med i filmerna. Notera också brevet längst ner till höger som Harry fick från Hogwarts som det stod att han var intagen.
Närmare titt på brevet och glasögonen. Nu känner man igen det eller hur?
Tidssmycket som Hermoine och Harry reste i tiden med för att bland annat rädda livet på Vingfåle. Det var också detta smycket Hermoine använde för att hinna med alla hennes lektioner med då hon hade flera samtidigt.
Hermoines trollstav och även några av hennes lärarböcker för klasserna.
Hermoines skoluniform.
Luna Lovegoods och Neville Longbottoms kläder.
 Här har vi bland annat Nevilles dansskor, Lunas magiska glasögon och massa redskap från trolldrycksklassen.

RSS 2.0