HARRY POTTER EXHIBITION PART 3

 
De fina baldräkterna som Hermoines baldejt Vicor Krum, Hermoine och Ron hade på sig på Yule Ball. Den stora balen i Harry Potter och den flammande bägaren.
Här har vi Harrys och hans crush Cho Changs dräkter till balen.
Dräkter från Den flammande bägaren. Den blå dräkten har Flo som ställde upp i kampen om pokalen.
När den flammande bägaren fraktades till Hogwarts så befann den sig i denna s´"skulptur". När sedan bägaren presenterades så tog Dumbledore fram trollstaven och "smälte ner" denna skulptur så bägaren visade sig.
Genom alla filmer så åt Harry och Ron bland annat mycket godis som de köpte i affärer eller på tåget till Hogwarts. På borden vid måltiderna kunde man också se flera konstverk av mat och efterrätter. Här har då du några. Ni kan också se de levande choklad grodorna i askarna på bilden.
Här har vi Dobby! Bästa lilla filuren i filmen. De var alltid tvugna att göra skulpturer av alla digitala figurer i fast form för att sedan scanna in dem i en dator och sedan göra animeringar på dem. Likaså med bland annat alla drakar, Hagrids stora Vingfåle, Fenixfågeln, de stora spindlarna osv. 
Malfoys pappas kläder med Dobby bredvid sig.
Här har vi Harrys osynlighetsmantel som han använder i några av de första filmerna. Denna hade han väl fått utav sin pappa tror jag. I mitten kan man också se Dumbledores trollstav, the elder wand. 
Här är en closer look på the stone of resurrection som Harry håller i när Voldemort tror att han dödat honom i den sista filmen. 
Fågeln Fenix i fast form.
Godric Gryffindors svärd som Harry använder för att döda den stora ormen i en av de första filmerna, the chamber of secrets.
Här har vi lila mig framför slyntherins fana.Va tvungen att ta kort på både den och Gryffindors.
Jag i Harry Potters glasögon som jag hittade i shoppen på väg ut från utställingen.
Fick även tag på Voldemorts trollspö, fett coolt huh?
Den pratande tavlan. Haha men inne i Hogwarts så rörde och pratade ju alla tavlor. De ville göra det äkta här så de hade fixat digitala tavlor som såg ut som de på Hogwarts.
Detta kommer jag ihåg. När Rons uggla flyger in med ett argt brev från hans mamma när hon skäller ut honom framför alla hans kompisar vid matbordet på Hogwarts. Ni kan se detta HÄR om ni inte kommer ihåg.
Här kommer bilder från Harrys och Rons sovrum inne i Hogwarts.
Vi har också en av Harrys skoluniformer på bild. Även det gylleneägget som de skulle hämta i tävlingen i Harry Potter och flammande bägaren.
Rons skoluniform.
Harrys vardagskläder. Man känner igen dem så himla bra, helt sjukt att man kommer ihåg det ens. Jag kan säga att han var väldigt väldigt liten när denna filmen måste spelats in för kläderna var så himla små.
Här har vi lite smått och gott. Kartan som Rons bröder använde för att hitta vart alla folk var. "buskartan" så att säga. Då höll de koll på vart alla var så de kunde utföra hyss ifred och inte bli påkomna. Till vänster har vi en ask som innehöll förtrollad choklad som Ron av misstag fick i sig och fick världens förälskelse på tjejen som skickat dem. Jag tror även att det var Harry Potters trollstav där i mitten också, och hans glasögon som var med i filmerna. Notera också brevet längst ner till höger som Harry fick från Hogwarts som det stod att han var intagen.
Närmare titt på brevet och glasögonen. Nu känner man igen det eller hur?
Tidssmycket som Hermoine och Harry reste i tiden med för att bland annat rädda livet på Vingfåle. Det var också detta smycket Hermoine använde för att hinna med alla hennes lektioner med då hon hade flera samtidigt.
Hermoines trollstav och även några av hennes lärarböcker för klasserna.
Hermoines skoluniform.
Luna Lovegoods och Neville Longbottoms kläder.
 Här har vi bland annat Nevilles dansskor, Lunas magiska glasögon och massa redskap från trolldrycksklassen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0