MATFREAK

Idag var jag och hälda på på praktiken där jag praktiserade innan. Dels för att lämna böcker och papper men dels också för att jag saknar stället så himla mycket! Hade verkligen kunnat börja arbeta direkt och de frågade. De tyckte jag skulle komma tillbaka nästa vecka också och fira en kollegas födelsedag (haha!) Åååh varför har man inte praktik längre första perioden??

Jaja, när vi fikade så stod det en banankaka på bordet men tog aldrig av den för ingen annan tog. Sååå blev så himla sugen så, så fort jag kom hem bakade jag en! Utan ägg, för vi hade inga hemma. Blev en med kokos och linfrön i! Supergod! Den följer med till skolan imorgon, iallafall 2 bitar av den. Sedan fick jag något matfreaksdamp eller nåt för ville bara laga mer och mer. Så hittade ett gott recept på sötpotatis, fetaost osv på facebook och gjorde det också, till hela familjen! Så alla va glada när de kom hem! Supergott blev det med, fick en extra matlåda tills imorgon också.Sedan efter det gjorde jag chiapudding så jag och mamma kan käka det imorgon till frukost. Skulle även gjort egengjord jordsnörsmör men inte hunnit det än!

Hann till och med till Ica innan för att handla in allting som behövdes. Och nu sitter jag här och väntar på att Axel ska åka till träningen så jag kan skjutsa honom dit och sedan till gymmet!




JOBB & KUSINMYS

Min helg spenderades på jobbet och med Carro! Gick upp vid 04.45 i lördags för att jobba tills 12.30 ungefär ocn sedan skulle jag hämta upp Carro på bussstationen! Vi åkte direkt till torgstallet för att käka lite! Vart jättegott som vanligt och servicen var på topp! Älskar verkligen killen som arbetar där, så himla snäll & go!

Kvällen bestod av massa mys, kortspel och VR vision! Ni som inte vet vad det är, det är ett par glasögon jag köpt. Man bygger ihop dem och laddar ner massa appar, sedan sätter man på sig dem och kan se liksom olika saker som om man vore där. Finns exempelvis ett spökhus. Så om man har på sig glasögonen så kan ma se sig om i huset exakt som om man vore där, gå fram och tillbaka och så. I spelet ska man hitta massa saker och sånt och sedan är det saker som skrämmer en när man väl är där inne, man har ju på sig hörlurar också så det är verkligen som man är där inne! ALLA FÅR KOMMA TILL MIG OCH PROVA! Coolaste jag varit med om. Så de byggde vi ihop och provade åka bergodalbana, gick spökhus och var inne i Jurassic park. 

Sedan på kvällen var jag, Carro och mamma ute på en lite prommis bland vitsipporna. Vi gick halva blå stigen ungefär, till Ulrikaskolan och tillbaka. Senare grillade vi hamburgare, såg på skräckfilm och sedan på Mulan! (min favvis). tror vi gick och la oss vid 3 eller halv 4 eller någonting sånt. Riktig mysig helg.










ELAINE EKSVÄRD & HÄRSKARTEKNIK

Veckan har börjat fint, vart och gymmat på Nordic vid universitetet för första gången i Jönköping med Viktoria och har världens träningsvärk efter det, men det är fint! Vi åt även efter seminariet (på en bok i skolan) på LibanDeli, en ny favvisrestaurang verkligen! Rekommenderar starkt! Om man är hungrig är den svinbra för man får hur mycket mat som helst. 

I torsdags ansmälde jag och Olivia oss i sista sekunden till en föreläsning av Elaine Eksvärd och herreguuuuud alltså, bästa föreläsningen ever! Har nog aldrig lyssnat så noga och skrattat så mycket som den föreläsningen. Hon var verkligen grym! Hon snackade om hur man ska agera mot "dryga" personer, alltså hur mans ka hantera situationen när 2 personer inte agerar likadant och hur fel det kan bli. 
Det beskrivs som är ett verktyg som används för att rubba balansen mellan personer "så möter man en jobbig person i din närhet". Här föreläste hon om olika metoder för att ta emot och ge kritik, skitkul va det.



21 ÅRS FIRANDE PÅ VIVA

Hade ju som sagt förfesten hemma hos mig (tillsammans med släktkalset) men det gick bra. Vi blev väldans massa folk i ett litet rum i källaren men vi skulle ju bara vara där ca 1,5 timme innan vi skulle åka med bussen så. Fick också är så fina presenter av alla (nawi). Sedan festades det loss på Viva i Borås. Vi var en stund på brännan innan också för lite drinkar. Sen spenderades verkligen hela kvällen på dansgolvet för min del. Emma agerade lite paparazzi så har lite extra bilder, skoj!








MITT SLÄKTKALAS

Blev lite stress så vi fick ta mitt släktkalas samtidigt som alla vi skulle ut och fira mig i Borås men det gick bra. Fick träffa min lilla kusin för första gången (ååååh så söt hon var!! Namnet blir nog Edith också fick jag höra). Hon va så liten och ömtålig, gud alltså. Fick iallafall jättefina presenter från alla! 
Kan ju berätta att jag önskade mig en ansiktsskrubb.. japp Anders tog det till en ny nivå. Han hade slått in ett eget paket och var helt lyrisk på att jag skulle öppna det... japp en "ansiktsskrubb" sa han att det var. Men SVINTO tror jag inte passar som skrubb till mitt ansikte (hahahah!!!). 
Tårtan hade jag och mamma stått och slitit med dagen innan och den blev aaasgod! Hade önskat min en red velvet men så röd blev den faktiskt inte, alltså inuti. Men frostingen, alltså vet inte vart jag ska börja.. pappa stod och slevade upp resterna när vi bakade för den va så jäkla god alltså.

Farfar fyllde även år samtidigt (samma dag som kalaset) så vi sjöng födelsedagssång för honom med! Och mat, japp min favvis, Pulled pork a la torgstallet style. PS. Åt det i typ 5 dagar efteråt också för det var såååå goooott!









TÅRTA PÅ GYMMET

Alltså detta är egentligen ett big NONO, tårta på gymmet?? Men det var ju den fina tårtan jag hade fått i födelsedagspresent av Monika som Rania gärna ville smaka på. Kom på lösningen (eftersom det var jag som körde) att jag tog med 2 tallrikar med tårtor i bilen så kan vi äta tårta (och kaffe) på gymmet! Briljant va?? Så brände vi bort allting direkt sen när vi tränade!




GÄLLSTADMILEN

Ja detta varju för någon vecka sedan nu men insåg att jag inte lagt upp bilder från den dagen än. Det va så sjukt kul iallafall, bara grejen med att gå upp tidgare än man brukar på en helg, vandra ut i skogen en mil samtidigt som man dricker ochkör roliga lekar på vägen. Vem kom ens på tanken? Och folk betalar 120 kr för detta varje år? ahhah egentlign är det sjukt att man gör det för att gå ut i skogen och dricka men. Vi kör på både gällstadsmilen, gränshögsmarschen och mösa iår tror jag om planerna går rätt!

Resultatet av alla tävlingar var ju ute på fb sen.. tror vi kom på plats 90 ca. Kom inte ihåg riktigt.

På kvällen tror man ju att man är hur trött som helst när man vart uppe så tidigt och druckit hela dagen OCH DET ÄR MAN OCKSÅ. Bara det att iår körde vi utgång efteråt på format och på bowlingen. Jag var HELT SLUT när vi kom hem där på natten, trodde inte jag ens skulle klara att gå med för höll på att somna i bilen på väg hem men de tvungade med mig så, haha det blev väl bra ändå


















SISTA PRAKTIKDAGEN, TJEJKVÄLL OCH KAKA

Hade några bilder kvar att visa för ganska längesedan. Detta var den sista dagen på min underbara praktikperiod. Jag tyckte verkligen mina kollegor förtjänade massor av god kaka så det stod jag och bakade innan sista dagen. Bakade i massor verkligen och det åts i massor också! De tyckte om den jättemycket och flera stycken tog ganska många bitar för de inte kunde få nog (haha). En frågade till och med efter receptet så fick skicka det till hennes mailadress sen. Det var alltså en kaka med rödavinbärsmaräng på! Supergod är den.

Det var den dagen det var ganska stressigt i och med att jag kom hem vid 16.15 ca, skulle baka massor av kaka och sedan vara på tjejkvällen på stan klockan 6. Så det va preciiiis att jag hann allting. Hann dock inte gymma den dagen då men.. 

Tjejkvällen var väldigt mysig också. Gick med Julia och Rania, vi fikade påtorgstallet och gick sedan runt och kikade i varje affär som fanns efter speciella erbjudanden. Så det var mysigt!

Mamma, mormor, jeanette, lovisa, johanna och chatarina gick tillsammans och de beställde sushi när vi kom hem så fick det lyx där på kvällen.




MINA FÖDELSEDAGSPRESENTER SO FAR

Fick massor av fint på min födelsedag! Kolla här!

Chanel väska av Jakob
Fin presentkasse av Jakob (va tvugen att ta kort på den... ja ni ser väl själva vilket fint budskap...)
Vinglas Eva Solo av mamma & pappa
Glasskrin (ganska stort ändå, sååååfint!) av mamma & pappa
Parfym av Jakobs föräldrar








MIN 21-ÅRS FÖDELSEDAG

Min födelsedag började bra, blev mycket värre och slutade perfekt, bra beskrivning va?
Nä men klockan 6 på morgonen kom hela familjen och sjöng och så fick jag frukost (räkmackor) på sängen. Alla va så trötta för de har inte behövt gå upp såpass tidigt innan för att gratta mig men jag var tvungen att ta en tidigare buss pga ett möte vi skulle ha angående MFS studier. 

Så iallafall det var jättemysigt. Sedan... ja jag tappade väl tiden eller någonting för första gången på hela min högskoletid var jag supersen till bussen! Den skulle gå 06.50 och klockan 06.45 märkte jag hur mycket klockan var så det var I REN PANIK jag sprang ner för trappan och plockade mina grejer från kylen och pappa fick skjutsa mig i sista sekunden. Hann inte ens borsta håret som var uppsatt i en slarvig knut pga att jag höll på att sminka mig... åååh... tänk att åka så till skolan på sin födelsedag? Jaja det blev bättre sen för mötet gick bra, jag var på de föreläsningar som var den dagen och sedan åkte jag hem.

Någon timme senare kommer Jakobs mamma Monika och hans lillasyster Oliwia med världens finaste födelsedagstårta som suprise!! KOLLA BARA PÅ DEN! Helt fantastisk! Så jag, mamma och axel fika såklart emd dem ett tag. Fick även en fin parfym som luktade gott. Vi satt ute på altanen och solen sken, underbart.

Sedan hämtade Jakob upp mig i bilen för att åka till Borås. Där blev jag bjuden först på hasselnötslatte (med is) på Waynes coffee och sedan 3-rätters  på Efes Restaurang (turkiskt kök). DET VAR SÅÅÅÅ GOTTTTTT.Va så mätt så jag tryckte i mig det sista och kjolen jag hade på mig passade knappt längre kring magen...Tog baklava som efterrätt.. va sååå gott där måste jag säga! Ja ni kan ju se på bilderna. Sista bilden var på maten vi lagade dagen efter som jag fick bestämma. Då blev det fyllda paprikor och aubeginer!







PÅSK I SKOGSBO

Min påskafton var ganska speciell, vi har långt ute i skogen vid skogsbo där det var en brakfest men huuur månnga människor som helst. De enda jag kände där egentligen var Simone och Petter men hela kvällen var verklgen sjukt rolig! Det började med grill. De hade ställt upp typ 5 stycken grillar så alla vi grilla vad de hade med sig. Sedan bjöds det på potatisgratäng och sallad (tänk han som bjöd, vi va liksom 50-60 pers där). Det var även öppen free bar där man fick hämta vad man ville ha. De hade tydligen varit i Tyskland eller någonting för sprit hade de i mängder. Så vi åt och hade det as najs!

Sedan mina vänner fanns det en badtunna och bastu!! Klart man hade med sig bikini och allting så där satt vi i några timmar och pendlade mellan bastun och badtunnan där det fanns plats. Fanns ju omklädningsrum och allting så gick as bra. Sminket höll sig till och med! Sedan var det bara att duscha snabbt och fortsätta festa. Taxi hämtade sedan oss och tog oss till Ulricehamn där Simone och Petter hade glömt sina hemnycklar så vi 4 knökade in i Jakobs rum och sov där. Höll också på att missa taxin på väg hem... den fick vända på vägen och hämta upp mig hahaha. 

Dagen efter var det polsk påskfrukost som är tradition på schemat. Så då åt vi mat i princip hela dagen.






HOTELLET

En helg var vi också ute på hotellet, är så himla kul när nästan alla kan vara med också! Jag var hos Rania inna och vi gjorde iordning oss och ja.. det va någonting mer vi gjorde tror jag... kanske planerade lite inför Amsterdam eller nåt. Sedan drog vi vidare till Anninas och Davids förfest i deras lägenhet. Tror även det var denna kvällen efterfesten var hos simone och petter, så natten blev väldigt lång!






SUSHI & RÄKMACKA

På Jakobs födelsedag tog det inte slut med firande (tyckte inte jag iallafall) så vi drog ut och åt sushi och  sen köpte jag räkmackor som vi gjorde på kvällen, sjukt gottis!




DEN STORA UTGÅNGEN

Slet verkligen röven av mig under denna perioden för att fixa denna utgången till Jakobs födelsedag. Hade bjudit in i princip alla han och jag känner och försökt få ihop ett datum där alla kunde dra ut. Hade äve fixat bord på restaurang Brasseriet där vi åt före och allt. Men det som tog på krafterna när man gör ett evenemang är ju alla folk om inte vet om de kommer eller inte, eller inte svarar alls på evenemanget. Så av alla (ca 40 pers) jag bjöd va jag tvungen att kontakta typ 80 % av dem separat på privat meddelande och undra om de kommer eller inte. Så höll jag på i flera veckor i samband med skolan och allt, puuuuh alltså!!!!!!!
Men vi blev en hel drös, ca 20 eller lite fler pers som va ute tillslut! Fick till och med ner Freddy, Linus och Hanna från stenungssund wihooo! Så i slutet blev det massa champagneflaskor som beställdes in så det blev väldigt lyckat!

OCH NU KOMMER EN STOR BILDBOMB FRÅN DEN KVÄLLEN














NY BIL

Vår gamla volvo har rykt också och in kom denna finingen, Kian! Mamma kallar den brownie, fö skojs skull! Visst är den snygg? Älskar att den har inbyggt röstkommando så man kan sitta i bilen och säga till den vem man vill ringa osv. 
Just i denna vändan fyllde även Jakob år, hans tårta ser ni på bilden nedan också, väldigt passande till honom.



ANTON OCH PAPPAS KALAS

JO vi hade ju kalas för Anton och pappa såklart när de fyllde år sedan. Samma dag som medlodifestivalsfinalen var! Så vi satt hela bunten i soffan och röstade på lappar vem vi helst skulle kunna se vinna, komma tvåa och trea. Röstade såklart på in favorit Human men Oscar Zia men den ble ju tvåa tillslut..

Det var just denna perioden jag fick någon inflammation i ansiktet så va helt torr och varig runt ögonen och i mitten på "övernäsan" eller vad man ska säga, där mitt emellan ögonen. Så jag kunde inte ha något smink på mig eller någonting sånt. Vart på vårdcenralen om detta så nu för tillfället är det borta, skönt!




NEW NAILS

I början där av praktikperioden gick jag med en kollegaoch gjorde mina naglar i Borås på NailIcon. Var första gången och det kändes rätt konstigt, allting va ju så himla skört liksom. Man fick ta det försikigt med vad man än gjorde men nu sitter de som sten så jag börjar fundera på hur sjutton jag ska få av dem. Nu har jag ändå haft dem i 5 veckor eller mer nästan..




AWESOME

Min vägg har även blivit ny och fräsh med snygga bokstäver som passar min pesonlighet eller hur?
W har dock ramlat ner nu... satte inte upp den så bra men ska se till att fixa det i veckan. 




PAPPAS FÖDELSEDAG

Nu har jag inte uppdaterat på såååå länge, nästan gått en månad. Men herregud vad jag haft för mig alltså. Ska försöka få upp massor av inlägg på det jag missat. Det jag hållt på med mest är ju praktiken såklart, det ä där in tid har legat. Men nu är praktiken slut så sk försöka uppdatera igen. 

Detta var iallafall 8 mars nnär pappa fyllde år. Vi åt lite gottis där på kvällen och han fick presenter och allting. Anton fyllde ju den 14 också så vi hade kalas där på helgen. 


RSS 2.0