CHILD FROZEN IN TIME

Brooke Greenberg, 9, tillsammans med sin syster Carly när hoBrooke, 13, med systern som här är är 9 år gammal.På den här bilden är Brooke 16, och systern Carly 13 år.


Alla kanske har sett henne? Brooke Greenberg, barnet som har stannat i växten, hon åldras inte. Idag är hon 17 år. De flesta som möter henne tror att hon är högst 10 månader.
Brooke kan lösa åldrandets gåta
Nu har läkarna beslutat att de ska undersöka Brooke, de ska hitta vad som är fel och därifrån kan de hitta det man inte trodde kunde existera. De ska hitta ungdomens källa, de ska göra så att folk inte behöver åldras!

Detta är taget från aftonbladet :

Flickan som aldrig åldras ska nu studeras

Brooke Greenberg är 17 år men ser inte en dag äldre ut än ett.


Nu ska forskare undersöka hennes gener i jakten på ungdomens källa.


Nästa år får Brooke Greenberg rösta för första gången men hon bär fortfarande blöjor, vaggas till sömns och är bara 76 centimeter lång.


Brooke från Baltimore i USA har en mycket ovanlig sjukdom som gör att hon stannat i växten, både mentalt och fysiskt. Hon bor med sina föräldrar och tre systrar och är fortfarande som ett litet, litet barn som aldrig lärt sig att prata eller gå.


Forskare är väldigt fascinerade av Brooke Greenbergs sjukdom, som hennes egen läkare kommit att kalla för Syndrom X, och tror att hennes gener kan rymma svaret på gåtan till varför människokroppen egentligen åldras.
Vi tror att Brookes tillstånd kan ge oss en unik inblick i åldrandeprocessen. Vi tror att den process som styr åldrandet och utvecklingen i hennes gener har muterat och frusit fast i tiden. Om vi kan hitta de generna och jämföra dem med normala gener kanske vi kan se exakt vad de gör och hur vi kan kontrollera dem, säger professor Richard Walker på Universitetet på South Florida School of Medicine som leder forskningsteamet som nu ska undersöka Brooke.


Kommentarer
Postat av: Bella

hon var på tyra banks show för några dagar sen ;)

2010-06-02 @ 18:02:46
URL: http://bellalicious.devote.se
Postat av: sv

jag vet, såg det avsnittet :)

2010-06-05 @ 18:18:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0